barbie609 moder Opublikowano 3 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca no i mamy wiosnę.Napotkane w Górach Lubowelskich Wawrzynek Wilcze łyko Pustułka Rusałka Ceik specjalna informacja dla @jaaga76 Cytrynki zimują jako dorosłe w ściółce leśnej , budzą się odprawiają gody i giną . Żyją jak na motyle długo bo 11 miesięcy. 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 5 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-w-tatrach-pojawily-sie-kangury-wczesniej-nikt-w-to-nie-wierz,nId,7369618 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 5 Marca Udostępnij Opublikowano 5 Marca 8 minut temu, barbie609 moder napisał: https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-w-tatrach-pojawily-sie-kangury-wczesniej-nikt-w-to-nie-wierz,nId,7369618 Co będzie następne? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 5 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2 godziny temu, wjesna napisał: Co będzie następne? słoń z którego na drodze ewolucji powstanie mamut 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 8 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca Orzechówka na Hali Kopieniec 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 20 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca Dzisiejsza Kościeliska na Raptawickiej kwitną skały moim zdaniem to Pierwiosnek Łyszczak Cytrynek na Polanie Smytniej żaby z Kościeliskiej jakby pozowały 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 20 Marca Udostępnij Opublikowano 20 Marca @barbie609 moder jak już żaby ożyły to znaczy że wiosna 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 20 Marca Udostępnij Opublikowano 20 Marca Dnia 5.03.2024 o 10:45, barbie609 moder napisał: słoń z którego na drodze ewolucji powstanie mamut Tur, to byłoby coś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 20 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 27 minut temu, Jędrek napisał: Tur, to byłoby coś Niemcy mieli taki pomysł w Białowieży , gdzieś był film chyba na NG 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 21 Marca Udostępnij Opublikowano 21 Marca 19 godzin temu, barbie609 moder napisał: Dzisiejsza Kościeliska na Raptawickiej kwitną skały moim zdaniem to Pierwiosnek Łyszczak Cytrynek na Polanie Smytniej Bez żab bardziej mi się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 21 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca poprawka to żółte to Głodek Mrzygłód 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 21 Marca Udostępnij Opublikowano 21 Marca 3 godziny temu, wjesna napisał: Bez żab bardziej mi się podoba. U mnie w ogrodzie w takim wilgotnym zakątku żyje ropucha, już chyba ze trzy lata tam mieszka a na zimę schodzi do piwnicy. Ja się trochę brzydzę ale mój mąż jak zobaczy że wypuściła się za blisko wyjścia na drogę zakłada rękawice i przenosi ją do jej "domu". 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 21 Marca Udostępnij Opublikowano 21 Marca 32 minuty temu, Zośka napisał: U mnie w ogrodzie w takim wilgotnym zakątku żyje ropucha, już chyba ze trzy lata tam mieszka a na zimę schodzi do piwnicy. Ja się trochę brzydzę ale mój mąż jak zobaczy że wypuściła się za blisko wyjścia na drogę zakłada rękawice i przenosi ją do jej "domu". Obrzydzają mnie żaby. Ropuchy wieki nie widziałam. Niedaleko mnie dawniej były stawy i w letnie wieczory niósł się ich rechot. Był w tym urok. Mnie się kojarzył z bajką o Calineczce. Za to po deszczu, przejście drogą obok stawów było okropne, wszędzie porozjeżdżane żaby. Teraz stawy zaniedbane a żaby zniknęły. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 21 Marca Udostępnij Opublikowano 21 Marca 1 godzinę temu, wjesna napisał: w letnie wieczory niósł się ich rechot. Lubię te letnie wieczorne koncerty. U nas jest dużo żab. A rano budzi nas klangor żurawi. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 21 Marca Udostępnij Opublikowano 21 Marca (edytowane) 1 godzinę temu, Zośka napisał: Lubię te letnie wieczorne koncerty. U nas jest dużo żab. A rano budzi nas klangor żurawi. W lasku, w którym mamy treningi jest mały stawek i właśnie teraz żabcie zasuwają do wody....zawału można dostać jak się chodzi z kijami.... @Zośkapięknie musi być tam u Ciebie... Edytowane 21 Marca przez jaaga76 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 22 Marca Udostępnij Opublikowano 22 Marca @ZośkaZośkaZosiu te żurawie... pozazdrościć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 22 Marca Udostępnij Opublikowano 22 Marca 11 godzin temu, jaaga76 napisał: W lasku, w którym mamy treningi jest mały stawek i właśnie teraz żabcie zasuwają do wody....zawału można dostać jak się chodzi z kijami.... Następne są jaszczurki- ni stąd ni zowąd nagle okazuje się, że siedzi obok i grzeje się do słońca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 22 Marca Udostępnij Opublikowano 22 Marca 27 minut temu, wjesna napisał: @Zośka te żurawie... pozazdrościć. Taaak najbardziej w weekend kiedy chcesz odespać a tu o 6.00 pobudka. Ale nie narzekam bo są piękne. W ogóle to u mnie urodzaj na ptaki. Na podwórku rośnie orzech włoski i ma w nim dziuplę dzięcioł. W choinkach są kosy a na łące czajki. W lesie są jastrzębie i sowy, po polach chodzą bażanty a sarny pasą się prawie pod płotem. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 22 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 44 minuty temu, Zośka napisał: W ogóle to u mnie urodzaj na ptaki. Na podwórku rośnie orzech włoski i ma w nim dziuplę dzięcioł. W choinkach są kosy a na łące czajki. W lesie są jastrzębie i sowy, po polach chodzą bażanty a sarny pasą się prawie pod płotem. no to jeszcze wilki,rysie i może Kudłata się przeprowadzi bo w Tatrach ciasno 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 22 Marca Udostępnij Opublikowano 22 Marca (edytowane) 3 godziny temu, Zośka napisał: Taaak najbardziej w weekend kiedy chcesz odespać a tu o 6.00 pobudka. Ale nie narzekam bo są piękne. W ogóle to u mnie urodzaj na ptaki. Na podwórku rośnie orzech włoski i ma w nim dziuplę dzięcioł. W choinkach są kosy a na łące czajki. W lesie są jastrzębie i sowy, po polach chodzą bażanty a sarny pasą się prawie pod płotem. Wesolo u Ciebie Czajki chyba nigdy nie widziałam. U mnie najwięcej wróbli. W radiu mówili, że wróbli nie ma, pewnie dlatego, że wszystkie są u mnie. Jastrzębie są ładne, czasem kołują bo polują na kury, ale pokazuje im wtedy, że sąsiad ma więcej drobiu i ewentualnie żeby tam szczęścia próbowały. Edytowane 22 Marca przez wjesna 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 22 Marca Udostępnij Opublikowano 22 Marca (edytowane) @wjesna też słyszałam że wróble znikają ale u nas jest ich pełno, mogę oddać bo strasznie brudzą na schodach i tarasie. Jesienią na orzechy przylatują sójki i trochę je przeganiają ale i tak jest ich za dużo. Edytowane 22 Marca przez Zośka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 22 Marca Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2 godziny temu, Zośka napisał: wróble znikają ale u nas jest ich pełno, mogę oddać bo strasznie brudzą Mogę się zamienić za gołębie. Będą Ci gruuuchac i ... no i to samo co wróble tylko bardziej Kosy są fajne, lubią się z psem. Piesek lezy i patrzy jak Kos mu jedzenie dziobie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 23 Marca Udostępnij Opublikowano 23 Marca @wjesna zapomniałam jeszcze dodać że bardzo często wieczorem latają nietoperze. Czasem nawet jakiś nocuje w piwnicy. Są paskudne ale podobno bardzo pożyteczne więc nie przeganiam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 24 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca dzisiaj gdzieś nad Zawiesistą Turnią Myszołów Włochaty 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 25 Marca Udostępnij Opublikowano 25 Marca Dnia 23.03.2024 o 10:24, Zośka napisał: @wjesna zapomniałam jeszcze dodać że bardzo często wieczorem latają nietoperze. Czasem nawet jakiś nocuje w piwnicy. Są paskudne ale podobno bardzo pożyteczne więc nie przeganiam. Niezły masz zwierzyniec 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi