barbie609 moder Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Ponieważ miśki w Gąsienicowej ogłosiły koniec zimy tak energicznie aż trzeba było zamknąć szlaki postanowiliśmy również zakosztować wiosny . Krokusy i te sprawy. Plan był taki Doliną Małej Łąki do Wielkiej Polany i trochę w stronę Przełęczy Kondrackiej , ponad las, widoczki , herbatka te sprawy i na dół. Pogoda rewelacja niestety obecności wiosny nie stwierdzono. Tym niemniej wycieczka wyszła super , piękny dzień w górach plan zrealizowano . Jak zaczynaliśmy to ludzi prawie nie było. Jak schodziliśmy to poniżej Wielkiej Polany było trochę ,,dziwnych,, ludzi . Ale jakiś wielkich tłumów nie było. Trochę fotek : podejście i Wielka Polana i trochę w górę i tak to z tą wiosną dzisiaj było 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Ładne zdjęcia i wycieczka widać, że udana. Nawet w święta nie dajecie nogom odpocząć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łysy z północy Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Krokusy spod tego śniegu widać? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 1 godzinę temu, Łysy z północy napisał: Krokusy spod tego śniegu widać? zapomnij a teraz jeszcze dołożyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 (edytowane) @barbie609 Mała Łąka to jedno z tych miejsc, do których zawsze chętnie wracam.... choć zimą baaaardzo dawno nie byłam... Dzięki za fotki i relacje (Ale już za miesiąc będę . Odliczam) Edytowane 16 Kwietnia 2021 przez jaaga76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 @jaaga76 też bardzo lubię to miejsce , cały czas usiłuję sobie wyobrazić jak to wyglądało te 20000 lat temu kiedy Wielka Polana była jeziorem a spod Wielkiej Turni wypełzało czoło lodowca. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a chodźże na pole Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Dnia 5.04.2021 o 18:18, barbie609 napisał: Ponieważ miśki w Gąsienicowej ogłosiły koniec zimy tak energicznie aż trzeba było zamknąć szlaki postanowiliśmy również zakosztować wiosny . Krokusy i te sprawy. Plan był taki Doliną Małej Łąki do Wielkiej Polany i trochę w stronę Przełęczy Kondrackiej , ponad las, widoczki , herbatka te sprawy i na dół. Pogoda rewelacja niestety obecności wiosny nie stwierdzono. Tym niemniej wycieczka wyszła super , piękny dzień w górach plan zrealizowano . Jak zaczynaliśmy to ludzi prawie nie było. Jak schodziliśmy to poniżej Wielkiej Polany było trochę ,,dziwnych,, ludzi . Ale jakiś wielkich tłumów nie było. Byliśmy 5 dni po was, pogoda równie fantastyczna, wiosny też nie znaleźliśmy, ale za to kilka ciekawych kadrów się udało nagrać. Zapraszam do oglądania 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 1 godzinę temu, a chodźże na pole napisał: Byliśmy 5 dni po was, pogoda równie fantastyczna, skoro tak pięknie pokazałeś Miętusi i zejście na Stanikowy Żleb to myślę że trzeba jeszcze zareklamować zejście z Miętusiego do Kościeliskiej bo tam też fajne widoczki są a może ktoś nie był. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 (edytowane) @barbie609 popieram. To bardzo fajny szlak i niewielu na nim turystów. Widoczki są całkiem, całkiem. No i można spotkać Edytowane 25 Kwietnia 2021 przez jaaga76 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Miśka tam nie widziałem , ale na niebieskim przed Kobylarzem było kiedyś koncertowo nas........... no ten tego . Podobno jeden gawruje w Wąwozie Kraków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 2 godziny temu, barbie609 napisał: Miśka tam nie widziałem , ale na niebieskim przed Kobylarzem było kiedyś koncertowo nas........... no ten tego . Podobno jeden gawruje w Wąwozie Kraków. Ja miałam bliskie spotkanie z misiem w drodze na Stoły, więc całkiem możliwe. A dodam, że to był mały miś... I nie chciałam się zastanawiać, gdzie jego mama 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 12 godzin temu, jaaga76 napisał: Ja miałam bliskie spotkanie z misiem w drodze na Stoły, To ja poproszę o zamknięcie tego wątku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 8 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Ehhh jak Tobie zazdroszczę @barbie609takiej bliskości Tatr. Szlak przez Źleb Staników to jedno z tych miejsc, gdzie w zasadzie można liczyć na odrobinę samotności... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 9 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 9 godzin temu, jaaga76 napisał: można liczyć na odrobinę samotności... to prawda na czerwonym spotkaliśmy chyba ze trzy podchodzące ekipy, takich typowych górołazów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 6 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2022 Najważniejsze tu umieć wybrać wycieczkę w sam raz na pogodę. @barbie609 jesteście całą ekipą MISTRZAMI. Bardzo lubię Małą Łąkę i chyba szkoda, że zimą tak rzadko do niej zaglądam. Super wycieczka i oczywiście foty kolegi Wieśka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 20 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2022 Z okazji pierwszego dnia wiosny , wyskoczyliśmy do Małej Łąki aby przycupnąć w żlebiku , wypić herbatkę , popatrzeć na piękny świat. Ruszyliśmy ok 09.00 z Gronika , ludzi sporo ,oczywiście jak na Małą Łąkę, sporo ekip skiturowców . Szlak dobry , pogoda rewelacyjna.Pora na parę fotek , dzisiaj zdjęcia tylko Wieśka. no oczywiście Niech Was Szlak prowadzi 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 20 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2022 1 godzinę temu, barbie609 napisał: Z okazji pierwszego dnia wiosny Chyba trochę dużo śniegu jak na tę okazję ale widoki całkiem ładne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 20 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2022 41 minut temu, vatra napisał: Chyba trochę dużo śniegu jak na tę okazję bo to taka tatrzańska wiosna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 20 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2022 E tam... ja już widzę wiosnę! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 21 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 (edytowane) 13 godzin temu, jaaga76 napisał: ja już widzę ja też widzę, w mieście rosną przebijśniegi a na Trzech Koronach są bazie Edytowane 21 Marca 2022 przez barbie609 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2022 W dniu dzisiejszym wraz @Wernikspopełniliśmy kolejnego reglowego klasyka czyli Dolina Małej Łąki - Miętusi Przysłop - Staników Żleb. Pogoda całkiem w porządku , przejrzystość powietrza taka sobie za to ciepło. Szlak w dolinie miejscami wiosenny , ale powyżej rozwidlenia spory kawałek zlodowaciałego śniegu co świadczy o tym ,że w nocy jest u jeszcze wyraźnie poniżej zera. Ludzi jeszcze niewiele. Za to spotkaliśmy ciekawego psa , już przy wejściu zauważyliśmy wyłożone jedzenie , w rozmowie z parkowcami dowiedzieliśmy się że od kilku dni w dolinie kręci się pies i chcą go zwabić. Rzeczonego psa spotkaliśmy w wyższych partiach szlaku i towarzyszył nam do Mietusięgo . Nieagresywny, z daleka wyglądał jak Kaukaz ale okazał się nieco za mały. Pozostaje mieć nadzieję ,że uda się go złapać , zanim sprawą zajmą się wilki i wyeliminują konkurencję.Z ciekawostek to na wylocie Stanikowego natrafiliśmy na gronastaja , zdjęcia wyszły nierewelacyjne -są w wątku,, Ci co .......,,Czas na parę fotek: trochę wiosny trochę zimy na Wielkiej Polanie Krokusy wyżej zima na Ścieżce nad Reglami też miejscami zimowo Kominiarski Krokusy i my na stokach Hrubego Regla cieplutko i widoczkowo bardzo fajne przedpołudnie 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 1 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 A mnie tej wiosny chyba krokusy ominą .... buuuu!!!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 12 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 (edytowane) Wyruszamy tylko we dwoje, plan na dzisiaj to Dolina Małej Łąki -Ścieżka nad Reglami- Przełęcz w Grzybowcu -stoki Małego Giewontu tam herbatka , kanapka i decyzja czy idziemy na Przełęcz Kondracką i schodzimy do Małej Łąki żółtym. Wyruszyliśmy z parkingu w Groniku ok 09.20 , ludzi sporo , pogoda idealna , co ważne bez wiszącej za horyzontem popołudniowej burzy. Na Wielkiej Polanie trochę ludzi było , większość idzie żółtym na Kondracką,my skręcamy na ścieżkę i podchodzimy na Przełęcz w Grzybowcu . Tam sporo ludzi podchodzi od Strążyskiej i czerwonym idzie w stronę Giewontu. Ruszamy i my. Chwilę później wychodzimy z lasu i zaczynają się widoczki. Wieje lekki chłodny wiatr. Jest naprawdę fajnie. Dochodzimy na stoki Małego Giewontu , przytulamy się na stoku i chłoniemy atmosferę gór. Po popasie decydujemy,że schodzimy tą samą trasą wracamy do Małej Łąki tam spotykamy Martę i Wieśka ,którzy od rana grasowali na Czerwonych Wierchach. Parę Wieśkowych panoram będzie w wątku Panoramy a łupy przyrodnicze chyba dopiero jutro po dokładnym opisie. Pora na parę fotek z naszej wycieczki. Na Wielkiej Polanie ścieżką pod przełęcz parę widoczków z czerwonego szlaku już trochę skaliście można tak patrzeć i patrzeć niech Was szlak prowadzi schodzimy to był super dzień Edytowane 12 Czerwca 2022 przez barbie609 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 12 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 @barbie609 piękna wycieczka :-)! Już nie mogę się doczekać kiedy i mnie szlak poprowadzi .... Widzę, że śniegu jak na lekarstwo (na szczęście)... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 12 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 6 minut temu, jaaga76 napisał: i mnie szlak poprowadzi .... już niedługo i miejmy nadzieję szczęśliwie 8 minut temu, jaaga76 napisał: śniegu jak na lekarstwo to prawa , szlak był lekko wilgotny z nocy , więc niektóre kamienie śliskie,ale ogólnie ciepło i sucho 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi