jaaga76 2,419 Posted November 25, 2020 Share Posted November 25, 2020 (edited) Noszę się z zamiarem zakupu termosu "obiadowego" dla 2 osob ( ta wizja zupy na szlaku ...). Ale nie mogę się zdecydować, co do rozmiaru, ani firmy. @Luk_ pisał o herbacianym Esbita. Czy ktoś z Was ma Primusa? Czy 0.75 Wam wystarcza? Edited November 25, 2020 by jaaga76 Quote Link to post Share on other sites
Mateusz Z 2,800 Posted November 25, 2020 Share Posted November 25, 2020 Polecam do ciepłych napojów Esbita, jakość i cena super. Trzyma ciepło bardzo długo, jest wygodny - 2 rodzaje korków, 2 kubki i nie jest zbyt ciężki. 1 1 Quote Link to post Share on other sites
Zośka 2,533 Posted November 25, 2020 Share Posted November 25, 2020 Też mam Esbita do herbaty ale kolega ma obiadowy i jest bardzo zadowolony. Co prawda nie chodzi z nim w góry ale do pracy przynosi w nim różne pyszności i jak koło południa go otwiera to zawartość jest gorąca ? 1 Quote Link to post Share on other sites
Mnich Moderator 1,795 Posted November 26, 2020 Share Posted November 26, 2020 Też myślę o zakupie termosu na zupę. I też się zastanawiam, na który sę skusić. Esbita nigdy nie miałem, ale zewsząd. zbiera bardzo pochlebne opinie. Primusa odradzam, miałem tradycyjny termos ich firmy i nie byłem zadowolony. Wielu znajomych poleca takie cacko. Jest niewiele droższy od Esbita. Nie wiem, czy wiecie, ale określenie termos zawdzięcza swoją nazwę firmie Termos właśnie ? 2 Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 2,419 Posted November 26, 2020 Author Share Posted November 26, 2020 2 godziny temu, Mnich Moderator napisał: Też myślę o zakupie termosu na zupę. I też się zastanawiam, na który sę skusić. Esbita nigdy nie miałem, ale zewsząd. zbiera bardzo pochlebne opinie. Primusa odradzam, miałem tradycyjny termos ich firmy i nie byłem zadowolony. Wielu znajomych poleca takie cacko. Jest niewiele droższy od Esbita. Nie wiem, czy wiecie, ale określenie termos zawdzięcza swoją nazwę firmie Termos właśnie ? Składana łyżeczka jest klasa!? 1 Quote Link to post Share on other sites
wjesna 1,117 Posted November 27, 2020 Share Posted November 27, 2020 To mój- półlitrowy esbit, @Luk_ mnie namówił ? Strasznie fajna sprawa, zawsze go zabieram. Przeważnie mija około 7-8 godzin aż go otworzę i zupa jest gorąca. Od góry jakby trochę mniej, więc trzeba łyżką zamieszać. Dla mnie półlitrowy jest ok, ale gdybym kupowała jeszcze raz, to dla męża wzięłabym większy. 1 1 Quote Link to post Share on other sites
Artur S 1,213 Posted December 2, 2020 Share Posted December 2, 2020 Mam 0.75 l. i powiem, że zupka gulaszowa nigdy nie była lepsza niż na Szerokiej Przełęczy Bielskiej. Lepszy byłby litrowy ale to już dość ciężkawe z zawartością jest. 1 1 Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 2,419 Posted December 4, 2020 Author Share Posted December 4, 2020 No i wychodzi na to, że będzie Esbit. Dziękuję Wszystkim. Mam nadzieję, że szybko będzie okazja podzielić się z Wami doświadczeniami i wrażeniami z jedzenia pysznej zupki na szlaku.? Quote Link to post Share on other sites
vatra 3,210 Posted December 10, 2020 Share Posted December 10, 2020 Dnia 4.12.2020 o 01:01, jaaga76 napisał: Mam nadzieję, że szybko będzie okazja podzielić się z Wami doświadczeniami i wrażeniami z jedzenia pysznej zupki na szlaku.? A już myślałam że chcesz podzielić się z nami pyszną zupką a nie wrażeniami ?? Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 2,419 Posted December 10, 2020 Author Share Posted December 10, 2020 @vatra z Wami będę się dzielić rogalami marcińskimi ?, a na zupkę wiadomo, że idziemy do Roztoki ??? 1 Quote Link to post Share on other sites
Marioo33 0 Posted May 7, 2021 Share Posted May 7, 2021 Mam 1L termos rockland i mega jestem zadowolony, obawiałem się że będzie za ciężki ale nie ma tragedii akurat jest w promocji w tym sklepie Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 2,419 Posted May 22, 2021 Author Share Posted May 22, 2021 (edited) Esbit (0,75) przetestowany. Ciepła zupka na trasie - "miodek" ?. Nam bardzo sprawdziły się "liofile". Kilka lat temu próbowaliśmy- było ok, ale tym razem było bardzo smacznie :-). Technika idzie do przodu i w jedzeniu ?. Edited May 22, 2021 by jaaga76 1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts