jaaga76 Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 (edytowane) Noszę się z zamiarem zakupu termosu "obiadowego" dla 2 osob ( ta wizja zupy na szlaku ...). Ale nie mogę się zdecydować, co do rozmiaru, ani firmy. @Luk_ pisał o herbacianym Esbita. Czy ktoś z Was ma Primusa? Czy 0.75 Wam wystarcza? Edytowane 25 Listopada 2020 przez jaaga76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Polecam do ciepłych napojów Esbita, jakość i cena super. Trzyma ciepło bardzo długo, jest wygodny - 2 rodzaje korków, 2 kubki i nie jest zbyt ciężki. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Też mam Esbita do herbaty ale kolega ma obiadowy i jest bardzo zadowolony. Co prawda nie chodzi z nim w góry ale do pracy przynosi w nim różne pyszności i jak koło południa go otwiera to zawartość jest gorąca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Też myślę o zakupie termosu na zupę. I też się zastanawiam, na który sę skusić. Esbita nigdy nie miałem, ale zewsząd. zbiera bardzo pochlebne opinie. Primusa odradzam, miałem tradycyjny termos ich firmy i nie byłem zadowolony. Wielu znajomych poleca takie cacko. Jest niewiele droższy od Esbita. Nie wiem, czy wiecie, ale określenie termos zawdzięcza swoją nazwę firmie Termos właśnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 26 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 2 godziny temu, Mnich Moderator napisał: Też myślę o zakupie termosu na zupę. I też się zastanawiam, na który sę skusić. Esbita nigdy nie miałem, ale zewsząd. zbiera bardzo pochlebne opinie. Primusa odradzam, miałem tradycyjny termos ich firmy i nie byłem zadowolony. Wielu znajomych poleca takie cacko. Jest niewiele droższy od Esbita. Nie wiem, czy wiecie, ale określenie termos zawdzięcza swoją nazwę firmie Termos właśnie Składana łyżeczka jest klasa! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 27 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 To mój- półlitrowy esbit, @Luk_ mnie namówił Strasznie fajna sprawa, zawsze go zabieram. Przeważnie mija około 7-8 godzin aż go otworzę i zupa jest gorąca. Od góry jakby trochę mniej, więc trzeba łyżką zamieszać. Dla mnie półlitrowy jest ok, ale gdybym kupowała jeszcze raz, to dla męża wzięłabym większy. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 2 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Mam 0.75 l. i powiem, że zupka gulaszowa nigdy nie była lepsza niż na Szerokiej Przełęczy Bielskiej. Lepszy byłby litrowy ale to już dość ciężkawe z zawartością jest. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 No i wychodzi na to, że będzie Esbit. Dziękuję Wszystkim. Mam nadzieję, że szybko będzie okazja podzielić się z Wami doświadczeniami i wrażeniami z jedzenia pysznej zupki na szlaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Dnia 4.12.2020 o 01:01, jaaga76 napisał: Mam nadzieję, że szybko będzie okazja podzielić się z Wami doświadczeniami i wrażeniami z jedzenia pysznej zupki na szlaku. A już myślałam że chcesz podzielić się z nami pyszną zupką a nie wrażeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 10 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 @vatra z Wami będę się dzielić rogalami marcińskimi , a na zupkę wiadomo, że idziemy do Roztoki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo33 Opublikowano 7 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 Mam 1L termos rockland i mega jestem zadowolony, obawiałem się że będzie za ciężki ale nie ma tragedii akurat jest w promocji w tym sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 22 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 (edytowane) Esbit (0,75) przetestowany. Ciepła zupka na trasie - "miodek" . Nam bardzo sprawdziły się "liofile". Kilka lat temu próbowaliśmy- było ok, ale tym razem było bardzo smacznie :-). Technika idzie do przodu i w jedzeniu . Edytowane 22 Maja 2021 przez jaaga76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 26 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 Dnia 24.11.2023 o 08:58, emildars napisał: Termosy od Contigo dobrze trzymają ciepło: Niestety nie mogę się zgodzić. Góra 4 godziny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi