piterson777 250 Posted November 11, 2020 Share Posted November 11, 2020 (edited) W tym roku udało mi się być w Tatrach trzykrotnie, w tym miejscu umieszczę krótką relację z pierwszego wyjazdu, który miał miejsce w lipcu, wraz z moją drugą lepszą połową ? Opiszę dni, w których odbywały się wycieczki i pozwolę sobie wstawiać post po poście, żeby móc zamieścić jak największą ilość zdjęć ? 1 dzień wycieczkowy Był dzień po dotarciu do Zakopanego. Oczywiście pogoda jak to pogoda w lipcu, ciężko coś zaplanować, różne aplikacje inaczej wskazują prognozę zatem postanowiłem zrobić spacer na rozruch ? Dolina Białego - Dolina ku Dziurze - Dolina za Bramką - Dolina Strążyska - Siklawica - Sarnia Skała - Dolina Białego 2 dzień wycieczkowy Ten dzień miał być już dłuższą wycieczką, wszak poprzedni dzień pogoda nie rozpieściła i musieliśmy zostać w hotelu, padło na wszystkie Czerwone Wierchy, ja miałem okazje już być dwukrotnie, moja wybranka tylko na jednym z nich, zatem idealnie ? Kiry - Dolina Kościeliska - Hala Ornak - Tomanowa Dolina - Chuda Przełączka - Ciemniak - Krzesanica - Małołączniak - Kopa Kondracka - Przełęcz pod Kopą Kondracką - Hala Kondratowa - Kuźnice Ta wyprawa miała szczególne znaczenie, ponieważ postanowiłem w obecności Boga (i przyrody ?) oświadczyć się mojej Beacie (kiedyś wspominałem w jednym z wątków o tym) ? Padło na Kopę Kondracką - nasz pierwszy wspólny dwutysięcznik ? A było naprawdę ciekawie, bo o ile na początku dnia było naprawdę ładnie to z biegiem czasu robiło się coraz bardziej pochmurnie, aż wreszcie na Ciemniaku złapał nas deszcz ze śniegiem ? W tamtej chwili byłem pewien, że cały mój plan, z oświadczynami, pierścionkiem, małym szampanem i plastikowymi lampkami w plecaku nie wypali, ale na szczęście między Małołączniakiem a Kopą pogoda sie znacznie poprawiła i plan się powiódł! Edited November 11, 2020 by piterson777 Korekta 7 Quote Link to post Share on other sites
piterson777 250 Posted November 11, 2020 Author Share Posted November 11, 2020 3 dzień wycieczkowy Niestety załamanie pogody na Czerwonych Wierchach spowodowało, że moja świeżo upieczona narzeczona się podziębiła i nie mogła mi towarzyszyć, ale jest kochana i wiedząc jak bardzo kocham góry bez najmniejszego problemu pozwoliła mi iść samemu ? Pozostało mi tylko wybrać trasę, pomagał mi przy tym nasz kot Biszkopt, którego zabraliśmy ze sobą, a którym właścicielka kwatery tak dzielnie opiekowała się podczas naszej nieobecności ? Kawka, mapa i poszło, ostatni dzień więc chciałem trochę pospacerować i poszło: Wierch Poroniec - Rusinowa Polana - Gęsia Szyja - Rówień Waksmundzka - Psia Trawka - Toporowa Cyrhla - Hala Kopieniec - Wielki Kopieniec - Jaszczurówka - Olczyska Polana - Nosalowa Przełęcz - Nosal - Kuźnice 8 Quote Link to post Share on other sites
Zośka 3,585 Posted November 11, 2020 Share Posted November 11, 2020 @piterson777 piękna z Was para?gratuluję i życzę dużo szczęścia Wam obojgu. 1 1 Quote Link to post Share on other sites
Q'bot 1,849 Posted November 11, 2020 Share Posted November 11, 2020 Też bym chciał mieć taką lepszą połowę w postaci Biszkopta ? 3 Quote Link to post Share on other sites
Mateusz Z 3,060 Posted November 12, 2020 Share Posted November 12, 2020 12 godzin temu, piterson777 napisał: Kawka, mapa i poszło Skojarzyło mi się poranne planowanie trasy :D Najpierw kawka, potem mapa w rękę i do wc :) Fajne wędrówki, ładne zdjęcie i gratulacje zaręczyn i odwagi. 2 Quote Link to post Share on other sites
Mnich Moderator 2,430 Posted November 12, 2020 Share Posted November 12, 2020 Aż miło popatrzeć na zakochanych. W sobie, jak i w Tatrach ? Czy data ślubu jest już wyznaczona? ? 1 Quote Link to post Share on other sites
wjesna 2,120 Posted November 12, 2020 Share Posted November 12, 2020 Gratulacje! Oświadczyny na Kopie Kondrackiej to wesele może w Murowańcu? Quote Link to post Share on other sites
piterson777 250 Posted November 12, 2020 Author Share Posted November 12, 2020 (edited) 10 godzin temu, Mnich Moderator napisał: Aż miło popatrzeć na zakochanych. W sobie, jak i w Tatrach ? Czy data ślubu jest już wyznaczona? ? A to się zgadza ? Owszem, 25.09.2021 ? 7 godzin temu, wjesna napisał: Gratulacje! Oświadczyny na Kopie Kondrackiej to wesele może w Murowańcu? Jakby to był Murowaniec z przed lat to pewnie, teraz to już raczej nie ? aczkolwiek sam pomysł wesela w środku gór całkiem ciekawy ? Edited November 12, 2020 by piterson777 3 Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 3,265 Posted November 12, 2020 Share Posted November 12, 2020 @piterson777 Gratulacje! Wielu pięknych wspólnych wypadów na tatrzańskie szlaki !!! 1 Quote Link to post Share on other sites
J@n 718 Posted November 13, 2020 Share Posted November 13, 2020 (edited) 16 godzin temu, piterson777 napisał: A to się zgadza ? Owszem, 25.09.2021 ? Powodzenia i napisz w jakim schronisku będzie impreza :-) Wrześniowe małżeństwa mają statystycznie największy współczynnik połowicznego rozpadu. Sam podpisałem cyrograf we wrześniu i jeszcze nie pożałowałem - miodowe 2 tygodnie spędziliśmy w 28 osobowej sali Domu Turysty w Zakopanym. Edited November 13, 2020 by J@n lit 2 Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 3,265 Posted November 13, 2020 Share Posted November 13, 2020 (edited) My z mężem też wrześniowi. To szlachetny termin ??. @piterson777 A to kocisko z foty to Wasze??? Bo przepiękne ? Edited November 13, 2020 by jaaga76 2 Quote Link to post Share on other sites
piterson777 250 Posted November 14, 2020 Author Share Posted November 14, 2020 12 godzin temu, jaaga76 napisał: My z mężem też wrześniowi. To szlachetny termin ??. @piterson777 A to kocisko z foty to Wasze??? Bo przepiękne ? Tak, to nasz pupil i przyjaciel rodziny - Biszkopt ? 5 Quote Link to post Share on other sites
Zośka 3,585 Posted November 14, 2020 Share Posted November 14, 2020 Faktycznie słodki jak biszkopt? Temu spojrzeniu pewnie nie można się oprzeć ? 2 Quote Link to post Share on other sites
piterson777 250 Posted November 14, 2020 Author Share Posted November 14, 2020 37 minut temu, Zośka napisał: Faktycznie słodki jak biszkopt? Temu spojrzeniu pewnie nie można się oprzeć ? No nie jest lekko ? 1 3 Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 3,265 Posted November 14, 2020 Share Posted November 14, 2020 @piterson777 znam to spojrzenie z autopsji.... ? 1 3 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts