Zośka Opublikowano 25 Lipca Udostępnij Opublikowano 25 Lipca Dzisiaj pierwsza relacja bez zdjęć bo nie wyjęłam nawet telefonu. Postanowiliśmy sobie że przejdziemy ten kawałek grani Tatr Zachodnich na którym nas jeszcze nie było a mianowicie oa Przedniego Salatyna przez Brestową, Salatyn kilka innych szczytów do Banówki. Kiedyś do Banówki doszliśmy przez Rohacze i Trzy Kopy ale dalej nigdy nie byliśmy. Niebieskim szlakiem spod kolejki weszliśmy na Przedni Salatyn. Widoków żadnych bo mgła a do tego mżawka ale twardo idziemy dalej bo przecież mgła to nic a deszczyk ledwo pokrapuje więc zaraz przejdzie. W drodze na Brestową mgła coraz wieksza a deszcz zamiast przestać pada jakby bardziej ale idziemy bo wg prognozy ma się lada chwila przejaśnić. Na Brestowej zaczyna wiać i zacinać deszczem więc zbiegamy i zaczynamy wchodzić na coś co jest wysokie ale już niewidoczne bo widać na jakieś 3-4 metry. Temperatura spada, wiatr coraz mocniejszy a deszcz przemoczył nas już tak że w nawet buty są mokre. Trudno, wracamy bo tak szybciej będziemy na dole. Nie widać już prawie niczego, idziemy prawie na oślep a mgła nie pozwala oddychać. Jest mi zimno i jednocześnie duszno, muszę oddychać ustami ale i tak czuję że brak mi tlenu. Dopiero za Brestową robi się trochę mniej gęsto i widać szlak na 10 metrów. Po dojściu do Przedniego Salatyna mgła jest trochę mniejsza i deszcz ustaje. Schodzimy bez przeszkód chociaż jest tam mokro że buty przemokły. Odetchnęłam dopiero jak minęliśmy górną stację kolejki i schodziliśmy na parking. Jeszcze nigdy nie zdarzyło nam się iść prawie na oślep tak wysoko i jeszcze nigdy mgła nie próbowała mnie udusić. Miałam o tym nie pisać ale przeczytałam relację @barbie609 moderz Babiej i pomyślałam że dzisiaj chyba nie był dobry dzień na chodzenie po górach. Ps. Mąż mówi że ma jakieś zdjęcie w aparacie to może uda mi się potem coś wrzucić. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 25 Lipca Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 4 minuty temu, Zośka napisał: Jest mi zimno i jednocześnie duszno, muszę oddychać ustami ale i tak czuję że brak mi tlenu. to było takie zjawisko , ciekawe że @Werniksodczuwał to mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 25 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 5 minut temu, barbie609 moder napisał: to było takie zjawisko , ciekawe że @Werniksodczuwał to mniej. Mój mąż też odczuwał to dużo słabiej niż ja ale ja biorę leki na arytmię i może to dlatego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 25 Lipca Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 1 minutę temu, Zośka napisał: ale ja biorę leki na arytmię i może to dlatego. ja nie biorę żadnych leków regularnie , ale z wiekiem zrobiłem się wrażliwszy na zmiany ciśnienia atmosferycznego a wykres na moim zegarku od wczoraj wyglądał jak kolejka górska . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 25 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca (edytowane) @barbie609 moder No cóż, młodsi już nie będziemy i tak myślę że może już czas mierzyć nie siły na zamiary ale zamiar według sił. To żart ale z wiekiem robię się taka jakaś ostrożniejsza, łatwiej odpuszczam i nie staram się na siłę gdzieś wejść. Edytowane 25 Lipca przez Zośka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 25 Lipca Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 5 minut temu, Zośka napisał: ale z wiekiem robię się tak jakoś ostrożniejsza, łatwiej odpuszczam i nie staram się na siłę gdzieś wejść. całkowicie naturalne zjawisko dlatego idealnymi żołnierzami piechoty są 19-20 latkowie a goście od operacji specjalnych najczęściej są po 30-tce czasem sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 25 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2 minuty temu, barbie609 moder napisał: goście od operacji specjalnych najczęściej są po 30-tce czasem sporo. Fakt. Większość z nich ma wtedy rodziny i trochę inną perspektywę. No i oczywiście ogromne doświadczenie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 25 Lipca Udostępnij Opublikowano 25 Lipca Każdego może czasem niemoc dopaść, najważniejsze, to nie strugać wtedy bohatera. Pogodę mieliście wybitnie niesprzyjającą, zatem i tak daleko zaszliście. Pewnie wrócicie tam innym razem 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 25 Lipca Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 18 minut temu, Zośka napisał: młodsi już nie będziemy Ja mówię inaczej- zestarzeć sie zawsze jeszcze zdążę 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 25 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca Przed chwilą, wjesna napisał: Pewnie wrócicie tam innym razem Kiedyś na pewno ale nieprędko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 25 Lipca Udostępnij Opublikowano 25 Lipca Przed chwilą, Zośka napisał: Kiedyś na pewno ale nieprędko. Salatyn poczeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 25 Lipca Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 1 godzinę temu, Zośka napisał: Dzisiaj pierwsza relacja bez zdjęć bo nie wyjęłam nawet telefonu. A gdybyś wyjęła telefon, mogłabyś zadzownić do Wujka Władimira z prośbą o zasianie chmur jodkiem srebra... Więc kaj te zdjęcia mgły? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 25 Lipca Udostępnij Opublikowano 25 Lipca @Zośka i mgła? Nowe, nie znałam Nie kusiło Was żeby zjechać tą kolejką? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 25 Lipca Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 3 godziny temu, Zośka napisał: jeszcze nigdy mgła nie próbowała mnie udusić Przypomniało mi się stare powiedzonko: "mgła taka że konie dusi". 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 26 Lipca Udostępnij Opublikowano 26 Lipca Kurczę biorąc pod uwagę doświadczenie moje i @Zośka teraz mnie olśniło : nie przypomina to Wam sprawy Kaszniców ?Też lato i paskudna pogoda . 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 26 Lipca Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 12 minut temu, barbie609 moder napisał: Kurczę biorąc pod uwagę doświadczenie moje i @Zośka teraz mnie olśniło : nie przypomina to Wam sprawy Kaszniców ?Też lato i paskudna pogoda . I tylko koniaka brak 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 26 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 22 godziny temu, Fibi napisał: @Zośka Nie kusiło Was żeby zjechać tą kolejką? Unikam kolejek ale gdyby nadal tak padało i wiało jak na górze to może bym się skusiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 26 Lipca Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 40 minut temu, Zośka napisał: Unikam kolejek ale gdyby nadal tak padało i wiało jak na górze to może bym się skusiła Kolejkę koniaku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 26 Lipca Udostępnij Opublikowano 26 Lipca @Zośka powiem Tobie, że normalnie thriller...dobrze, że cali i zdrowi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 26 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca @jaaga76 myślałam że do mgły już się przyzwyczaiłam ale w połączeniu z deszczem i wiatrem to było nie do ogarnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 26 Lipca Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 17 minut temu, Zośka napisał: @jaaga76 myślałam że do mgły już się przyzwyczaiłam ale w połączeniu z deszczem i wiatrem to było nie do ogarnięcia. Do pewnych rzeczy chyba się nie da przyzwyczaić i chyba nie należy... mnie ostatnio sam wiatr z Brestowej wycofał. Trzymam kciuki, żeby było lepiej.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 26 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca (edytowane) 19 minut temu, jaaga76 napisał: Trzymam kciuki, żeby było lepiej.... Jesteśmy na urlopie motocyklowym, tylko na dwa dni zatrzymaliśmy się w Tatrach i jutro ruszamy dalej ale na motor też pogoda potrzebna Edytowane 26 Lipca przez Zośka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 27 Lipca Udostępnij Opublikowano 27 Lipca Dnia 26.07.2024 o 10:56, wjesna napisał: I tylko koniaka brak Na szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi