jaaga76 Opublikowano 23 Czerwca Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca (edytowane) Bardzo cichutko (żeby nie zapeszyć) powiem, że... nie padało, nie pada i na deszcz się nie zapowiada... . Dziś w planie były Rysy - nie żebym jakoś bardzo pragnęła tam znowu wejść, ale skoro obiecałam Siostrze i Szwagrowi, to nie wypadało odmówić. Zatem równo o 6.00 wyruszyliśmy ze Szczyrbskigo Plesa, żeby po godzinie zameldować się w Popradzkim Plesie. Cała drogę na widoki nie było szans, bo raz że najpierw las, a potem bardzo nisko chmury. Dopiero kolo 8.00 zaczęły się robić widoki. Na szlaku mimo niedzieli jakoś super tłoczno nie było. Zaskoczył mnie śnieg pod "bramką" z chorągiewek (bo, że za Chatą pod Rysami będzie, to byłam pewna). Bardzo się tam przydały raczki i kije. Osoby bez nich zaliczaly efektowne "dupozjazdy". Ps. Dla fanów toalety pod Rysami - została odbudowana, efekty węchowe zostały. Edytowane 23 Czerwca przez jaaga76 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 23 Czerwca Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 4 minuty temu, jaaga76 napisał: Bardzo cichutko no i widzisz wystarczyło trochę pozytywnego myślenia . A wycieczka super. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 23 Czerwca Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca Super, że się w końcu udało bez deszczu. Ja kiedyś myślałam, że na Rysach od Słowacji nie ma już śniegu w czerwcu, ale chyba zawsze jest. Szok, że tak mało ludzi, dobrze by było jakby się ta nadmierna moda na góry skończyła 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 23 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 22 minuty temu, Fibi napisał: czerwcu W zeszłym roku leżał jeszcze w lipcu. 23 minuty temu, Fibi napisał: nadmierna moda Kiepsko to widzę..., ale jak pisze @barbie609 modertrzeba myśleć pozytywnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 24 Czerwca Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca @jaaga76 cieszę się że wreszcie przełamałaś złą passę pogodową. Może i dla mnie jest nadzieja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 24 Czerwca Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 15 godzin temu, jaaga76 napisał: Dla fanów toalety pod Rysami - została odbudowana, efekty węchowe zostały jeśli zrobiłaś to poproszę o kilka zdjęć schroniska i okolicy ps. Super wyprawa, jakoś tak pobudziłaś we mnie potrzebę pojechania w te Tatry, choć tyle razy przysięgałem sobie że nigdy więcej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 24 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 13 minut temu, J@n napisał: pobudziłaś we mnie potrze To zabrzmiało jak reklamacja... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 24 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 1 godzinę temu, Zośka napisał: nadzieja Na żywo z Osterwy... 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo P Opublikowano 24 Czerwca Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca (edytowane) 17 godzin temu, jaaga76 napisał: Ps. Dla fanów toalety pod Rysami - została odbudowana, efekty węchowe zostały. Sporo razy tam przechodziłem na szczęście nie miałem okazji korzystać. Dlatego nie wiem czy "zapachowo" przebija toaletę przy Zbójnickiej chacie, dla mnie ta przy Zbójnickiej chacie to niechlubne podium - aż w oczy szczypie . Zdjęcia super, fajnie że wyżej się przejaśniło. Edytowane 24 Czerwca przez Pablo P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 24 Czerwca Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 7 godzin temu, Pablo P napisał: ta przy Zbójnickiej chacie to niechlubne podium - aż w oczy szczypie . to musiał byś zawąchać okolice kibla pod Kazbekiem 3 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 24 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 9 godzin temu, J@n napisał: zdjęć schroniska i okolicy @J@n kiepska sprawa, bo tym razem byłam w roli fotografa mojej Siostry.... Nie żebym Cię chciała zniechęcić, ale szlak pod samym szczytem jak był rozjechany tak jest.... 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 25 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca Dnia 24.06.2024 o 12:56, Pablo P napisał: niechlubne podium No nie... jest znośnie i co ważne można ręce umyć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Andrzej Opublikowano 28 Czerwca Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca Dnia 23.06.2024 o 19:53, jaaga76 napisał: Bardzo cichutko (żeby nie zapeszyć) powiem, że... nie padało, nie pada i na deszcz się nie zapowiada... . Dziś w planie były Rysy - nie żebym jakoś bardzo pragnęła tam znowu wejść, ale skoro obiecałam Siostrze i Szwagrowi, to nie wypadało odmówić. Zatem równo o 6.00 wyruszyliśmy ze Szczyrbskigo Plesa, żeby po godzinie zameldować się w Popradzkim Plesie. Cała drogę na widoki nie było szans, bo raz że najpierw las, a potem bardzo nisko chmury. Dopiero kolo 8.00 zaczęły się robić widoki. Na szlaku mimo niedzieli jakoś super tłoczno nie było. Zaskoczył mnie śnieg pod "bramką" z chorągiewek (bo, że za Chatą pod Rysami będzie, to byłam pewna). Bardzo się tam przydały raczki i kije. Osoby bez nich zaliczaly efektowne "dupozjazdy". Ps. Dla fanów toalety pod Rysami - została odbudowana, efekty węchowe zostały. I super gratulacje. I zachęcam do wyprawy z przewodnikiem. Jak się zdecydujesz to pomogę gdzie naprawdę warto iść. Na pewno nie na Mnicha lub Kieżmarski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Andrzej Opublikowano 28 Czerwca Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca Dnia 23.06.2024 o 20:21, Fibi napisał: Super, że się w końcu udało bez deszczu. Ja kiedyś myślałam, że na Rysach od Słowacji nie ma już śniegu w czerwcu, ale chyba zawsze jest. Szok, że tak mało ludzi, dobrze by było jakby się ta nadmierna moda na góry skończyła Śnieg od południa znika szybciej ale trzyma się do połowy lipca miejscami. Od strony północnej na ogół do początku sierpnia. Są miejsca gdzie przez cały rok np. w Dolinie Dzikiej czy Śnieżnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Andrzej Opublikowano 28 Czerwca Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca Przed chwilą, Leszek Andrzej napisał: Śnieg od południa znika szybciej ale trzyma się do połowy lipca miejscami. Od strony północnej na ogół do początku sierpnia. Są miejsca gdzie przez cały rok np. w Dolinie Dzikiej czy Śnieżnej. Rysy są całkiem bez śniegu krótko ok dwa miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 28 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2 godziny temu, Leszek Andrzej napisał: I super gratulacje. I zachęcam do wyprawy z przewodnikiem. Jak się zdecydujesz to pomogę gdzie naprawdę warto iść. Na pewno nie na Mnicha lub Kieżmarski Tak się składa, że chodzę z przewodnikiem. Na Mnichu byłam, podobnie jak na MSW i Cubrynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi