anko72 1 Posted July 29, 2020 Share Posted July 29, 2020 Witam. Planuję wejście na Rysy od strony Polskiej (gdzie zostawię samochod), a zejście od Słowackiej. Kiedyś były busy do Zakopanego z Popradzkiego Plesa. Czy ktoś orientuje się czy nadal są? Ew. czy jest inna mozliwosc powrotu? Quote Link to post Share on other sites
vatra 3,212 Posted July 29, 2020 Share Posted July 29, 2020 Przed chwilą, anko72 napisał: Witam. Planuję wejście na Rysy od strony Polskiej (gdzie zostawię samochod), a zejście od Słowackiej. Kiedyś były busy do Zakopanego z Popradzkiego Plesa. Czy ktoś orientuje się czy nadal są? Ew. czy jest inna mozliwosc powrotu? Z Popradzkiego Plesa jest elektriczka do Starego Smokowca gdzie trzeba się przesiąść na autobus, niestety od 16 lipca Strama z Zakopanego do Starego Smokowca zawiesiła wszystkie kursy do przyszłego roku. Quote Link to post Share on other sites
anko72 1 Posted July 29, 2020 Author Share Posted July 29, 2020 13 minut temu, vatra napisał: Z Popradzkiego Plesa jest elektriczka do Starego Smokowca gdzie trzeba się przesiąść na autobus, niestety od 16 lipca Strama z Zakopanego do Starego Smokowca zawiesiła wszystkie kursy do przyszłego roku. No właśnie wiem o zawieszeniu kursów. Kiedyś jeździły tez zakopiańskie busiki, a teraz to nie mam pojęcia. Ktoś wie? Ew. jak dostać się że Starego Smokowca? Quote Link to post Share on other sites
Zośka 2,624 Posted July 29, 2020 Share Posted July 29, 2020 @anko72 że Smokowca na Łysą Polanę jeżdzą autobusy słowackie dosyć często ale jak byłam w lipcu to były jakieś roboty drogowe i jeździły tylko do Tatrzańskiej Javoriny. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts