Jędrek Opublikowano 6 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2023 Wreszcie pogodny wrzesień się trafił, bo w ostatnich latach różnie bywało. Podobno jeszcze z tydzień ma tak być, a i potem też nienajgorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zinox Opublikowano 7 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2023 szkoda tyko że w niedzielę lało- stracony dzionek w Tatrach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 7 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2023 2 godziny temu, zinox napisał: szkoda tyko że w niedzielę lało- stracony dzionek w Tatrach E tam, stracony. Moi znajomi poszli do Gąsienicowej, 4 razy zmokli, 4 razy przeschli - ale na Mały Kościelec weszli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zinox Opublikowano 7 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2023 (edytowane) a tyle się mówi i pisze żeby podczas burzy nie łazić - tak na marginesie to 2 razy trafiłem burze na szlaku: raz gdy byłem na Boczaniu w drodze na Gąsiennicową a raz w drodze na Rusinową Polanę Edytowane 7 Września 2023 przez zinox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 22 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2023 https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/94137/Chmury_w_podmuchach_halnego_tancza_nad_Tatrami_film_i_zdjecia.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszKalinowskii Opublikowano 13 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2023 Ja osobiście używam stacji pogodowej, ale do ustalania komórek burzowych posługuję się wyłącznie radarem burz na radar burz , który dość dokładnie wskazuje miejsce wstępowania komórek burzowych. Niejednokrotnie pomógł mi w planowaniu wypraw w góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 4 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2024 Kto posiada wysokie zdolności wróżbiarskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 4 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2024 1 godzinę temu, Q'bot napisał: wróżbiarskie To nie wróżby, to matematyka, statystyka i modelowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 4 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2024 1 hour ago, jaaga76 said: To nie wróżby, to matematyka, statystyka i modelowanie. Gdyby tak było wynik modelu nie zmieniłby się o 180 stopni od wczoraj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 4 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2024 1 godzinę temu, Q'bot napisał: nie zmieniłby się o 180 stopni od wczoraj dlatego ja używam nazw przepowiednia i proroctwo. 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 4 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2024 2 godziny temu, Q'bot napisał: 180 stopni od wczoraj A to wczoraj było coś o upałach i pełnym słońcu? 1 godzinę temu, barbie609 moderator napisał: przepowiednia i proroctwo To są prognozy, a nie 100% pewniaki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 4 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2024 Nieważne, czy wróżby, czy nauki ścisłe. Ważne, że od wtorku zapowiada się pogoda igła. Idzie zgniły wyż. A to oznacza doskonałą widoczność i inwersje. Nie wiem, jak Wy, ale jeśli te prognozy się utrzymają, ruszam w góry. I albo to będą Tatry z @Mateusz Z, albo Beskid Żywiecki z moim przyjacielem Tomkiem. Grzechem byłoby nie wykorzystać takich warunków. A Wy macie jakieś plany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 4 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2024 13 minut temu, Mnich Administrator napisał: A Wy macie jakieś plany? jeśli się @Werniksda namówić to może we środę Ścieżką z Kościeliskiej do CHch. Jeśli sam to może jakieś Pieniny , tylko tam mało śniegu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 4 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2024 6 minut temu, barbie609 moderator napisał: jeśli się @Werniksda namówić to może we środę Ścieżką z Kościeliskiej do CHch. Jeśli sam to może jakieś Pieniny , tylko tam mało śniegu. No mnie Tatry kuszą, ale @Mateusz Zplanuje zimowe wejście na Krywań. Nie mam takiego dużego doświadczenia i kondycji, jak on i nie ukrywam, że mógłbym nie podołać. A raczej na pewno bym nie podołał Dlatego skłaniam się raczej ku Żywieckiemu. Albo okolice Wielkiej Raczy, albo Bejbi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 4 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2024 13 minut temu, Mnich Administrator napisał: Bejbi. oj odważnie tak przezywać Królową?A tak poważnie to kiedy zamierzasz przybyć? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 4 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2024 Przed chwilą, barbie609 moderator napisał: oj odważnie tak przezywać Królową?A tak poważnie to kiedy zamierzasz przybyć? W zależności od prognoz - środa/czwartek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 6 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2024 No i trochę skiepściły się te prognozy. Póki co wtorek i środa igła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 6 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2024 1 godzinę temu, Mnich Admin napisał: wtorek we wtorek ścieżka już zdecydowane w czwartek może piątek Mendralowa , może Jałowiec 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 7 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2024 Powieje chłodem. https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,30571339,20-st-celsjusza-i-apogeum-zimna-w-poniedzialek-imgw-publikuje.html#s=BoxOpMT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 8 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2024 8 godzin temu, Mnich Admin napisał: Powieje chłodem tak prawdę mówiąc w naszej strefie to nic nadzwyczajnego , trochę żeśmy odwykli. My w górach to jeszcze jeszcze ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 8 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2024 Mnie w górach jest zimno cały rok, więc temperatura nie gra roli... Ale czym chłodniej, tym szanse na czyste niebo wyższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 8 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2024 12 minut temu, Q'bot napisał: w górach jest zimno cały rok, cytując klasyka: ,,takie jest odwieczne prawo natury,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 8 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2024 robi się fajnie https://pogodagopr.pl/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 8 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2024 1 godzinę temu, barbie609 moderator napisał: robi się fajnie https://pogodagopr.pl/ Nie wiedziałam, że GOPR ma też monitoring pogody. Zawsze tylko pojedyncza kamerki, a tu proszę dostępny pakiet. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 8 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2024 1 godzinę temu, barbie609 moderator napisał: robi się fajnie https://pogodagopr.pl/ No właśnie zepsuły się prognozy. Miało być nieźle do weekendu, a igła tylko we wtorek i środę. Moje zimowe wejście na Bejbi stanęło pod znakiem zapytania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi