peter1 Opublikowano 22 Stycznia Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia (edytowane) HIŃCZOWA TURNIA(2373m) - piękny i interesujący szczyt usytuowany w głównej grani Tatr na granicy polsko-słowackiej. Stanowi wschodnie zakończenie Wołowego Grzbietu. Od Mięguszowieckiego Szczytu Czarnego oddzielony jest Czarnostawiańską Przełęczą. Z Morskiego Oka niestety jej nie widać. Najlepsze dojście od Wołowcowej Przełęczy. Edytowane 22 Stycznia przez peter1 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 22 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia Zapraszam na pierwszą partię: podejście od Wołowcowej Przełęczy, widok na Wysoką szczyt po lewej Koprowy i Cubryna Baszty, Szczyrbski, Hruby Wołowiec Mięguszowiecki, z tyłu Baszty Wołowiec Mięguszowiecki i Wołowcowa Przełęcz Wysoka i Kończysta Koprowy do szczytu niedaleko kawałek Czarnego Stawu pod Rysami grań podszczytowa przełączka podszczytowa CDN... 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 22 Stycznia Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia Jak zwykle superrr! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 23 Stycznia Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia Bardzo przyjemnie ogląda się takie obrazki w deszczowy styczniowy wieczór 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 31 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia i następna partia: szczyt fragmenty z najtrudniejszymi miejscami Mięgusze i Cubryna, na 1 planie Mięgusz Czarny na szczycie Rysy, Gerlach, Wysoka i Kończysta, Wołowa Turnia na 1 planie Niżnie Rysy Wołowiec Mięguszowiecki na dole po prawej Baszty Koprowy Czarny Staw Hińczowy CDN... 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 31 Stycznia Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 3 minuty temu, peter1 napisał: CDN mam nadzieję , jak zwykle uczta dla oczu. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 31 Stycznia Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Świetna robota @peter1, i ja czekam na więcej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 8 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego i kolejna partia: parę zbliżeń: najpierw Wołowiec Mięguszowiecki Wysoka Rysy Niżnie Rysy Mięgusze Mięgusz Pośredni Mięgusz Wielki Mięgusz Czarny Kończysta Gerlach CDN... sorry za taką masę zdjęć ale nie wiem co wyrzucić. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 10 Lutego Udostępnij Opublikowano 10 Lutego Dnia 8.02.2024 o 12:28, peter1 napisał: sorry za taką masę zdjęć ale nie wiem co wyrzucić. Brawo za masę zdjęć, niczego nie wyrzucaj. Ten Wołowiec Mięguszowiecki kusi, niby taki mało popularny, a chętnie wszedłbym i posiedział parę godzin. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 14 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego i ostatnia partia(z tej wycieczki): jedno z 2 najtrudniejszych miejsc(w zejściu szczególnie) dziękuję za uwagę! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 14 Lutego Udostępnij Opublikowano 14 Lutego @peter1 A my za fajną wycieczkę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 22 Lutego Udostępnij Opublikowano 22 Lutego Ooooo @peter1, ależ to była uczta dla oka.... Piękne dzięki 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 22 Lutego Udostępnij Opublikowano 22 Lutego i jeszcze mi tylko powiedz, jak to robisz, że masz taką ładną pogodę @peter1....? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 22 Lutego Udostępnij Opublikowano 22 Lutego Dnia 10.02.2024 o 16:06, Jędrek napisał: Wołowiec Mięguszowiecki Mam takie same ciągoty do niego.... Normalnie miłość od pierwszego wejrzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 25 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego Dnia 22.02.2024 o 18:42, jaaga76 napisał: i jeszcze mi tylko powiedz, jak to robisz, że masz taką ładną pogodę @peter1....? Kilka czynników: przyjeżdżam kiedy chcę i na jak długo chcę(mam własną działalność), Pani u której mieszkam trzyma dla mnie kwaterę więc nie rezerwuję, sprawdzam pogodę i jak widzę że jest, to dopiero wtedy przyjeżdżam(wyjątkiem są terminy z przewodnikami). Dnia 22.02.2024 o 18:44, jaaga76 napisał: Mam takie same ciągoty do niego.... Normalnie miłość od pierwszego wejrzenia Wołowiec ma swój temat, nie wiem czy widziałaś: i zapraszam też tutaj: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 25 Lutego Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 10 godzin temu, peter1 napisał: kiedy chcę i na jak długo Szczęściarz... tyle napiszę... 10 godzin temu, peter1 napisał: swój temat Mhyyyy... muszę sobie do niego wrócić, ale wydaje mi się że tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 25 Lutego Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 10 godzin temu, peter1 napisał: przewodnikami Tak sobie myślę, że musimy jakąś kooperatywę w tym temacie przegadać... pomyśl. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 28 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego Dnia 25.02.2024 o 23:11, jaaga76 napisał: Tak sobie myślę, że musimy jakąś kooperatywę w tym temacie przegadać... pomyśl. Oczywiście. Wprawdzie mam już tylko pojedyncze plany na przewodnika bo większość tras mam rozplanowane samemu(lub z kolegami). Ale np. w tym roku idę z Andrzejem na Mięgusza Pośredniego granią. Jak masz ochotę to czemu nie? I w drugą stronę - jak będziesz miała plany to informuj mnie, może dołączę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 28 Lutego Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 7 godzin temu, peter1 napisał: Oczywiście. Wprawdzie mam już tylko pojedyncze plany na przewodnika bo większość tras mam rozplanowane samemu(lub z kolegami). Ale np. w tym roku idę z Andrzejem na Mięgusza Pośredniego granią. Jak masz ochotę to czemu nie? I w drugą stronę - jak będziesz miała plany to informuj mnie, może dołączę... Bedziemy w kontakcie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpasani Opublikowano 1 Marca Udostępnij Opublikowano 1 Marca Przyjemnie było popatrzeć @peter1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi