MałaMi Opublikowano 27 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 Cześć Kochani. Planując wędrówkę po Tatrach zatrzymałam się na jednym z punktów na mapie, mianowicie Wrotach Chałubińskiego. W związku z tym, że Tatry Wysokie odwiedzałam sporadycznie, chciałabym żebyście opowiedzieli o szlaku, trudnościach, widokach:) Może macie zdjęcia ze szlaku, z samej Przełęczy? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 27 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 Byłam tam, tego samego dnia co na Szpiglasowym. Szpiglas od piątki pogoda pochmurna z przejaśnieniami ale na szczęście bez deszczu.... wracając do Moka ... w dolince za Mnichem postanowiłam z mężem, że skoro juz tu jesteśmy to nie ma się co zastanawiać i idziemy na wrota... co tam bezsensu później tu specjalnie wracać kiedyś ( tyle miejsc do odwiedzenia.... a ja tak lubię cały dzień od rana aż po zmrok wykorzystać w Tatrach... więc ile sił ) No więc idąc na Wrota szlak kamienisty niczym trochę z księżyca z zalegającymi płatami śniegu ( koniec czerwca) z pięknymi widokami na ukochane Mięguszowieckie i Mnichy. Podejście jako, że po deszczu dość było śliskie, są tam drobne takie kamienie co to usuwają się pod butami, do tego błoto wiec trzeba było uważać ( nie wiem jak to wyglada gdy sucho, ale rumowisko jest bez względu na pogodę) poza tym bez trudności technicznych. Z przełęczy widzimy po polskiej przebytą dolinę ( jak wdrapiesz sie troche wyzej przełęczy ładnie widać Mnicha ) a po słowackiej stronie widok na dolinę Ciemnosmerczyńską i grań Koprowego Wierchu. Jak dla mnie super punkt 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 27 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 Moje ulubione zdjęcie zrobione po drodze na Wrota, pokazały się dosłownie na chwilę 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MałaMi Opublikowano 27 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 Widoki piękne:-) A kondycyjnie, wymagający szlak? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 27 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 8 minut temu, MałaMi napisał: Widoki piękne:-) A kondycyjnie, wymagający szlak? Dasz radę 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 27 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 To zalezy jaką opcje się wybierze. Jeżeli idziesz do piątki - szpiglas - wrota - morskie - palenica to trochę mozna się zmęczyć. Mozna też od Moka i tak wrócić, ale jakby nie było tez kawałek jest. Widoki rekompensują wszystko i dodają powera 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MałaMi Opublikowano 27 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 Dzięki:-) Pójdę na pewno;-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 27 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 Dobra decyzja 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpasani Opublikowano 31 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 Ania - bardzo ładne zdjęcia. Ja na Wrotach wylądowałem w drodze ze Szpiglasu i całkowicie się załamała pogoda.Widoków nie miałem i wybiorę się ponownie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 1 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 19 godzin temu, karpasani napisał: Ania - bardzo ładne zdjęcia. Ja na Wrotach wylądowałem w drodze ze Szpiglasu i całkowicie się załamała pogoda.Widoków nie miałem i wybiorę się ponownie. Dziękuję, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 8 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2021 Chodzą mi po głowie Wrota Chałubińskiego. Nie byłam a to pewnie szlak nie przepełniony ludźmi( pomijając dojście z Palenicy do Morskiego Oka). Dawno nie byłam w Tatrach, wakacje sobie odpuściłam na rzecz mniejszych gór i spokojnych szlaków. Ale teraz jesień, czas ruszać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 8 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2021 @wjesna byłyśmy w poniedziałek z @Fibi Szlak nie jest przepełniony ale też nie jest pusty. Przy pięknej pogodzie warto, jest ładnie a przy stawkach rewelacja Później wrzucę zdjęcia 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpasani Opublikowano 9 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 @vatra dokładnie takTo bardzo przyjemne miejsce ... Tak sobie posiedzieć i dobrą kawkę wypić 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 10 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 Dnia 8.09.2021 o 19:55, vatra napisał: @wjesna byłyśmy w poniedziałek z @Fibi Szlak nie jest przepełniony ale też nie jest pusty. Przy pięknej pogodzie warto, jest ładnie a przy stawkach rewelacja Później wrzucę zdjęcia Już jest później a zdjęć nie ma., Dziękuję @vatraza informację. Czyli szlak do przejścia, na pewno się wybiorę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 12 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2021 I się wybrałam. Z jednej strony towarzyszył gwar osób idących szlakiem na Szpiglasowy, z drugiej widok wspinajacych się na Mnicha. Trasa byla przyjemna, uboga w ludzi, u góry siedzieliśmy sami. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 14 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2021 @wjesna o Wrotach różnie ludzie mówią, ale ja je lubię. Jak dla mnie widokow też jest ok. Najbardziej lubię jednak to, że tak mało tam ludzi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 15 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2021 @jaaga76ja byłam tam pierwszy raz i moje wrażenia są takie jak Twoje. Wszędzie ladnie ale widoki są tym fajniejsze im mniej ludzi je zasłania. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 24 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 Dnia 10.09.2021 o 07:26, wjesna napisał: Już jest później a zdjęć nie ma., @wjesnamam nadzieję że znalazłaś obiecane zdjęcia Są w relacji @Fibi z naszej wspólnej wycieczki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 24 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 Dnia 15.10.2021 o 15:19, wjesna napisał: @jaaga76ja byłam tam pierwszy raz i moje wrażenia są takie jak Twoje. Wszędzie ladnie ale widoki są tym fajniejsze im mniej ludzi je zasłania. Prawda! Lubię Wrota jeszcze z jednego powodu - idąc na nie zawsze spotykam świstaka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 25 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 14 godzin temu, jaaga76 napisał: Prawda! Lubię Wrota jeszcze z jednego powodu - idąc na nie zawsze spotykam świstaka Ciekawe, czy świstak też jest zadowolony z tego powodu Fajne zwierzątko, miło spotkać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 25 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 18 godzin temu, vatra napisał: @wjesnamam nadzieję że znalazłaś obiecane zdjęcia Są w relacji @Fibi z naszej wspólnej wycieczki A nie wiem czy widziałam, zaraz sprawdzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi