wjesna Opublikowano 27 Stycznia Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 3 godziny temu, Mnich Admin napisał: I specjalna dedykacja dla @Zośka, coby się nie czuła pominięta A w ogóle to jest Rysiek a nie Tymon 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 27 Stycznia Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 1 godzinę temu, wjesna napisał: Ta zmiana dla mnie jest dobrze pokazana na przykładzie scen seksu- pierwszej i drugiej. Nawet trudno to skomentować, po prostu patrzysz i wiesz i rozumiesz. Nie jestem przeciwniczką scen seksu ale w wielu filmach niczego one nie wnoszą a tutaj to jest naturalne i nienachalne. Świetnie wpisują się w obraz przemiany bohatera. A jak Ci się podobały role kobiece ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 28 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia Wczoraj miałem przyjemność obejrzeć film "Kos". I napisać o nim, że to film bardzo dobry, to jakby nic nie napisać. Nie dajcie się zmylić, że jest to kolejny, historyczny film, bo nie jest. To nie jest też film o Kościuszce, jakby mógłby wskazywać tytuł, ani o insurekcji. Ani kolejny bogoojczyźniany obraz o patriotyzmie. To raczej gorzki esej o naszej przeszłości. I tożsamości. Jeśli ktoś lubi kino Tarantino (ja się do tej grupy zaliczam) to będzie tym filmem zachwycony. Porównania do "Nienawistnej ósemki" są jak najbardziej zasadne. A sam początek filmu budzi naturalne skojarzenia z "Django". Film zrobił na mnie aż takie wrażenie, że poza pewną wtórnością praktycznie nie ma się do czego przyczepić. Błyskotliwe i inteligentne dialogi. Braciak i Więckiewicz w rolach życia. Świetna muzyka. Moja koleżanka, która zaprosiła mnie na seans, była równie wniebowzięta. Po napisach końcowych poszliśmy na kawę i wspólnie rozkminialiśmy fabułę Oczywiście jest to kino specyficzne, nie dla każdego. Ktoś, kto dostrzega jakąkolwiek głębię w tekstach piosenek disco polo z pewnością wyjdzie z seansu zawiedziony. @barbie609 moderator@wjesna @Zośka- myślę, że i Wy będziecie tym obrazem oczarowani. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 28 Stycznia Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia @Mnich Admin już wczoraj obejrzałam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 28 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 1 minutę temu, Zośka napisał: @Mnich Admin już wczoraj obejrzałam I masz podobne odczucia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 28 Stycznia Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia Pierwszym pozytywnym zaskoczeniem było to że to nie "Kościuszko pod Racławicami", Narodowy Bohater tylko człowiek z krwi i kości, trochę taki "szeryf" ale przede wszystkim rewolucjonista z podciętymi skrzydłami. Aktorstwo w tym filmie to naprawdę wysoki poziom a scenariusz i reżyseria zasługują według mnie na nagrodę. Trochę bałam się tego filmu ale niepotrzebnie. Dobre kino bez patosu ale skłaniające do zastanowienia się nad słowami Kosa " wy to chyba nie chcecie tych wojen wygrywać ?" 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 28 Stycznia Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 10 godzin temu, Mnich Admin napisał: Wczoraj miałem przyjemność obejrzeć film "Kos". I napisać o nim, że to film bardzo dobry, to jakby nic nie napisać. właśnie wróciliśmy z kina i naprawdę jest tak jak napisał @Mnich Admin.Rewelacyjne aktorstwo , niby zawsze człowiek wiedział ,że Kościuszko był zawodowym żołnierzem ale tu to był typowy ,,pies wojny,, .Zawodowiec w każdym calu, super. Jeśli ktoś nie był naprawdę polecamy. Aha rzeczywiście widać inspirację stylem Tarantino. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 28 Stycznia Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia Dnia 27.01.2024 o 14:24, Zośka napisał: jak Ci się podobały role kobiece ? Podobały. Tam w ogóle wszyscy grali na wysokim poziomie, aktor grający lorda był godnym przeciwnikiem, dobry był. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 28 Stycznia Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia A ja do tego Kosa jak do jeża. Braciak? Zaskoczona jestem Waszymi opiniami, podejrzewałam gniota i mialm tego nie oglądać . Ale skoro miwicie, że dobry to muszę zobaczyć, a niech mnie pozytywnie zaskoczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 28 Stycznia Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia Dnia 26.01.2024 o 19:58, barbie609 moderator napisał: po Waszej i nie tylko Waszej krytyce ,,Frosta,, postanowiłem sobie odświeżyć takie leciwe coś https://vider.info/vid/+fc1msn po tylu latach dalej nie wiem dla kogo naprawdę pracował redaktor Maj Ważne że po właściwej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 28 Stycznia Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 1 godzinę temu, barbie609 moderator napisał: niby zawsze człowiek wiedział ,że Kościuszko był zawodowym żołnierzem E tam, gdzieś czytałem że był kobietą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 28 Stycznia Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia Dnia 27.01.2024 o 09:11, barbie609 moderator napisał: Trochę się obawiam jakby to tak nowocześnie wyszło.Dużą siłą tego filmu jest obsada , jakoś nie widzę we współczesnych czasach takiego składu.Pomijając warsztat aktorski oni grali ,,siebie,, swoje czasy swoich rówieśników,swoje bardzo skomplikowane życiorysy, .Karewicz , Niemczyk Łomnicki no wiem czy ktoś by się porwał na interpretację tych ról. Też nie widzę sensu robienia nowej wersji. Można poprawić cyfrowo co się da - byle przy tym nie przerabiali formatu , bo część scen potem wygląda nieco groteskowo, jakieś wielkie głowy, obcięte ręce itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 28 Stycznia Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 10 godzin temu, Zośka napisał: wy to chyba nie chcecie tych wojen wygrywać ?" KMN już to kiedyś pokazał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 29 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia @Zośka, @barbie609 moderator- rozumiem, że oglądaliście "Kosa" ze swoimi lepszymi połówkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 9 godzin temu, Jędrek napisał: Ważne że po właściwej stronie a która wtedy była właściwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 52 minuty temu, Mnich Admin napisał: rozumiem, że oglądaliście "Kosa" ze swoimi lepszymi połówkami? Ja tak , i G też się podobało. 9 godzin temu, Jędrek napisał: E tam, gdzieś czytałem że był kobietą no ale to musiałby być LGBT bo o ile pamiętam chciał porwać swoją laskę, jak się jej ojciec na ślub z chudopachołkiem po Szkole Rycerskiej nie chciał zgodzić.Niestety nie wyszło. A może i dobrze bo by się chłop ożenił zdziadział i zrobił by się wakat na etacie żołnierza wolności dwóch narodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 3 godziny temu, Mnich Admin napisał: @Zośka, @barbie609 moderator- rozumiem, że oglądaliście "Kosa" ze swoimi lepszymi połówkami? Ale że sama że sobą ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 29 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2 minuty temu, Zośka napisał: Ale że sama że sobą ? Wnoszę, że luby Twój jest nie tylko wspaniałym, górskim towarzyszem, ale też intelektualnym interlokutorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia @Mnich Admin No oczywiście tak jest ale żeby zaraz "lepsza połowa" 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 29 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 18 minut temu, Zośka napisał: @Mnich Admin No oczywiście tak jest ale żeby zaraz "lepsza połowa" Czyli połączyła Was nie tylko miłość do gór? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia Nie. To ja byłam "zarażona" górami i wymusiłam pierwszy wspólny wyjazd a potem to już poszło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia @Mnich Admin ja to raczej małomówna jestem a w górach dużo się nie mówi 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 29 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 3 godziny temu, Zośka napisał: @Mnich Admin ja to raczej małomówna jestem a w górach dużo się nie mówi Pamiętam naszą dyskusję o introwertykach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 5 godzin temu, Mnich Admin napisał: naszą dyskusję o introwertykach Zapewne była bardzo ożywiona 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 13 godzin temu, barbie609 moderator napisał: no ale to musiałby być LGBT Hahaha, pomyliłem zaklęcia: Kazimierz Pułaski był kobietą? Sensacyjne wyniki badań – Historia (wprost.pl) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi