Skocz do zawartości

Bieżące informacje

tatromaniak

Rekomendowane odpowiedzi

Dnia 27.02.2024 o 12:11, Q'bot napisał:

regularną linię miejską

Pokrętne to jest. Dziś wsiadali ludzie z ebiletem do busa i gość ich zabrał, ale jak się próbowałam dowiedzieć czy każdy bus zabiera, to mi tak odpowiedział ze sama nie wiem. Zabierać maja tylko planowe - ale jak rozumieć "planowe"?

40 minut temu, jaaga76 napisał:

Pokrętne to jest. Dziś wsiadali ludzie z ebiletem do busa i gość ich zabrał, ale jak się próbowałam dowiedzieć czy każdy bus zabiera, to mi tak odpowiedział ze sama nie wiem. Zabierać maja tylko planowe - ale jak rozumieć "planowe"?

Ale przecież ten autobus co chociażby do cyrchli jeździ ma swój rozkład - sama idea biletu kupowanego w sieci nie wnosi czegokolwiek. W przeciwieństwie do stałego rozkładu cały rok. 

32 minuty temu, Q'bot napisał:

Ale przecież ten autobus co chociażby do cyrchli jeździ ma swój rozkład - sama idea biletu kupowanego w sieci nie wnosi czegokolwiek. W przeciwieństwie do stałego rozkładu cały rok. 

Busy niby też jeżdżą zgodnie z jakimś tam rozkładem, ale działa to tylko w pogodzie. Jak nie ma pogody to zapomnij. Ja nie bardzo rozumiem idee kupienia biletu on line  na godzinę, skoro nie ma pewności ze o tej godzinie coś pojedzie....

23 minuty temu, jaaga76 napisał:

Ceny wstępu do parku rosną szybciej niż inflacja 😛 W tym tempie za kilka lat kupno biletu stanie się luksusem. 

Nie wiem, ile to lat temu było, ale pamiętam, jak za wstęp do TPN płaciłem 3 złocisze. 

26 minut temu, Mnich Admin napisał:

Ceny wstępu do parku rosną szybciej niż inflacja 😛 W tym tempie za kilka lat kupno biletu stanie się luksusem. 

Nie wiem, ile to lat temu było, ale pamiętam, jak za wstęp do TPN płaciłem 3 złocisze. 

Mówiąc szczerze, czy będzie 10 czy 20, niewiele to dla mnie zmienia - bilety do TPN są drobnym wydatkiem w porównaniu do ogólnych kosztów dojazdu, pobytu i powrotu. Chętnie dałbym i 30, jeżeli w efekcie ruch w parku zmalałby o 2/3, a stan szlaków był lepszy. 

No ale to tak nie działa, niestety.

• Lubię to ! 2