Jump to content

Bieżące informacje

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

@J@n - to pierwsze i ostatnie ostrzeżenie z mojej strony. Zastanów się nad tym, co piszesz, a jeśli w obliczu tragedii nie wiesz, jak się zachować, to postaraj się zachować przyzwoicie.  Twój wpi

..wiesz Jan..to inne czasy były.. ?  

Dzisiaj jest Dzień Przewodników i Ratowników górskich! Szacunek i wielkie dzięki za to co robicie żebyśmy mogli bezpiecznie wędrować. Samych udanych akcji i szczęśliwych powrotów do domu!!!

Posted Images

" 1 czerwca śmigłowcem ewakuowano turystkę, która poślizgnęła się na twardym śniegu na szlaku i wpadła do Potoku wypływającego z Wielkiego Stawu w Dolinie Pięciu Stawów Polskich. Szczęśliwie zatrzymała się tuż nad wodospadem Siklawa i nie spadła dalej w dół."

https://24tp.pl/n/107221

3 godziny temu, Jędrek napisał:

nad wodospadem Siklawa

Byliśmy akurat na szczycie Nosala jak Sokół nadleciał z tamtego kierunku, nawet się zastanawialiśmy kto skąd spadł.

• Like ! 1
2 godziny temu, barbie609 napisał:

Byliśmy akurat na szczycie Nosala jak Sokół nadleciał z tamtego kierunku, nawet się zastanawialiśmy kto skąd spadł.

Nie zawsze ktoś spada czy ma inny problem, śmigło lata też treningowo. 

Kiedyś np. widziałem jak ćwiczyli różne manewry w Dolince za Mnichem i na progu. Kilkanaście podejść, desanty, zjazdy itp. 

1 godzinę temu, barbie609 napisał:

tak mi się skojarzyło.

Wiadomo, pierwsze skojarzenie to akcja ratunkowa. 

Pracuję od paru lat niedaleko lotniska, gdzie stacjonują wojskowe śmigła. Na początku przy każdym przelocie miałem wrażenie że jestem w Tatrach ?

• Haha 1

Przerażające zdjęcia z Tatr. Kilka sekund i zachwyt zastąpiła groza - o2 - Serce Internetu

"Fotografia trzech, rozkosznych niedźwiadków bawiących się na leśnej drodze w Dolinie Kościerskiej, podbija Internet, ale już następny kadr wrzucony na grupę mrozi krew w żyłach."

Jestem przerażony i zmrożony - prawie 30 lat łażenia po Tatrach, a Doliny Kościerskiej nie znam. Jak to się mogło stać? 

Dziewczyna która zginęła schodząc Zawratowym Żlebem, nie miała sprzętu, facet który szedł z nią, też nie. Obstawiam że widzieli ślady, więc poszli. I ona zjechała podobno około 400 m, ginąc na miejscu, a jego zabrali ratownicy. 

5 godzin temu, Jędrek napisał:

Widziałem jak po nią lecieli. 

Warunki są miejscami naprawdę trudne. 

Czyli jesteś w Tarach. Jak wschód słońca? Znaleźliście ekskluzywną miejscowke ma to wydarzenie?

• Haha 1
1 godzinę temu, wjesna napisał:

Czyli jesteś w Tarach. Jak wschód słońca? Znaleźliście ekskluzywną miejscowke ma to wydarzenie?

To jest na razie luźny plan na "kiedyś tam". 

Zresztą ja wolę zachody słońca, są bardziej romantyczne ?

• Haha 2