Skocz do zawartości

Teryho Chata

wjesna

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, barbie609 napisał:

też zaczynam przemyśliwać , tylko ten asfalt,ale zobaczymy

Na samym początku z Jaworzyny Tatrzańskiej jest kawałek asfaltu ale tylko tam. W zasadniczej, górskiej części jest super, no chyba że ostatnio coś nowego położyli . 

W zasadzie do momentu rozdzielenia szlaku na Koperszady, nie jest zbyt ciekawie, mimo że tam już asfaltu nie ma. Jak dla mnie Dolina zaczyna się dalej?

Edytowane przez Pablo P

• 1 rok później...

z powodów zdrowotnych  - jakaś godzina nam została - przełęcz było widać ale żonie uaktywnił się kręgosłup i trzeba było zawrócić. Inna strona medalu że strasznie się chmurzyście zrobiło

Dlatego Terycho robiłem sam 😞

Będzie na przyszły rok ( a może na jesień - jak dobrze pójdzie)

Edytowane przez zinox
  • Przykro mi 2

• 11 miesięcy temu...

Otarta noga nas pokonała i trzeba było zmienić plany. Miało być lżej i było, bo poszliśmy sobie obejrzeć wodospady i dalej do Chaty Teryho. Szlak przyjemny, ale ilość ludzi nieustannie przywoływała na myśl wycieczki nad Czarny Staw. Samo otoczenie Chaty przyjemne. Takie w sam raz, żeby przez dłuższą chwilę nic nie robić. 

PS. Na stacji czekał zabytkowy zestaw kolejkowy 😊

PS. 2. Byliśmy w Chacie w rocznicę wycieczki @zinox

IMG_20250705_092540371_HDR_AE.jpg

IMG_20250705_091443002_HDR_AE.jpg

IMG_20250705_095358953_HDR_AE.jpg

IMG_20250705_100616202_HDR_AE.jpg

IMG_20250705_105101471_HDR_AE.jpg

IMG_20250705_105111021_HDR_AE.jpg

IMG-20250705-WA0052.jpg

IMG_20250705_145839958_HDR_AE.jpg

IMG_20250705_114621993_HDR_AE.jpg

IMG_20250705_113634921_HDR_AE.jpg

Edytowane przez jaaga76
  • Lubię to ! 10

Nas do chaty zabrał pierwszy raz znajomy, który Słowackie Tatry znał jak własną kieszeń. Dawno temu... 

Mama do dziś kocha to miejsce, choć nie było jej dane wrócić. Ja wróciłem po latach. Jest... magiczne 🙂

• Lubię to ! 2

4 godziny temu, Jędrek napisał(a):

Fajna bo pusta. Ostatnio w piękny upalny dzień dokładnie 9 osób spotkałem, licząc od rozstaju ze szlakiem na Kopske Sedlo do powrotu w to samo miejsce. 

Tam jest gęstość zaludnienia czysto losowa - zdarzało mi się przejść latem nie spotykając ani jednego człeka ale i schodzić jesienia i minąć kilkudziesięciu 🤷‍♂️

Zaznaczam, iż w góry nie chodzę, gdy jest pochmurno, więc zawsze była w miarę znośna pogoda.

• Lubię to ! 1

W dniu 6.07.2025 o 19:14, Q'bot napisał(a):

Tam jest gęstość zaludnienia czysto losowa - zdarzało mi się przejść latem nie spotykając ani jednego człeka ale i schodzić jesienia i minąć kilkudziesięciu 🤷‍♂️

Zaznaczam, iż w góry nie chodzę, gdy jest pochmurno, więc zawsze była w miarę znośna pogoda.

Ja chodzę... 

DSC00360.thumb.JPG.aaf37fc5d26fb8f42b83b19d7c6a5e65.JPG

Ostatnio byłem przy mocno średniej pogodzie. Ale ja lubię. Przynajmniej słońce mnie nie smaży i się nie przegrzewam... 

• Lubię to ! 1