Zośka Opublikowano 10 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 @Jędrek odpuść i nie karm trolla. Ktoś kto wchodzi na forum tylko po to by kogoś krytykować albo z kogoś się naśmiewać nie jest wart Twojej ani niczyjej uwagi bo wcale go nie obchodzą argumenty tylko możliwość wywnętrzniania się. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 10 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 @Shear chyba najwyższy czas byś ten beznadziejny zestaw troglodytów opuścił. Mam nadzieję, że znajdziesz szybko godnych sobie. Powodzenia życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 10 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 17 godzin temu, Iza1990 napisał: Dziwi mnie trochę niestabilnoś Stabilnie twierdzę, że Jaworzynka do podchodzenia w zimie jest słaba. Mając do wyboru bezpieczniejsza drogę wybiorę ją. 17 godzin temu, Iza1990 napisał: i prosiłabym jednak powstrzymać się od osądów i sugestii .Nikogo nie oceniałam tylko parafrazowałam Twój samopis. To jednak różnica. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 11 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2023 1 godzinę temu, Shear napisał: brawo, tylko kilka dni zajął krok w dobrym kierunku. twoje żałosne nie idź trzeba było głupoty pisać? trollowanie jest tym z czym walczę No to zacznij tę walkę od siebie. Popracuj też nad kulturą wypowiedzi. O czytaniu ze zrozumieniem już wspominałem. Powodzenia na trudnej drodze rozwoju osobistego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 11 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2023 (edytowane) 30 minut temu, Jędrek napisał: Powodzenia na trudnej drodze rozwoju osobistego. Próżny trud. Naprawdę nie ma sensu wdawać się w dyskusje na takim poziomie. Z bełkotu tego kolegi wynika tylko jedno - albo stwierdzimy ze ma rację albo jesteśmy głupi Edytowane 11 Lutego 2023 przez Zośka 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 11 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2023 @Shear 1 godzinę temu, Shear napisał: Może jednak moja "gównoburza" odniosła jakiś skutek Naprawdę tak sądzisz.... o matko... Ty masz mniemanie o sobie... 1 godzinę temu, Shear napisał: "Obecnie jak zapewne wiesz jest w Tatrach lawinowa 3 powyżej 1600m, a do 1600m jest 2-jka. To nie jest niski stopień, więc należy zachować ostrożnie... Mimo tego, ostatnie kilka dni bez opadów z dość znacznym mrozem powinny związać na tyle pokrywę, że wejście tam w sobotę w godzinach porannych nie powinno stanowić większego zagrożenia. Prognozy mówią o wprowadzeniu drugiego stopnia w najbliższych dniach również na wysokości powyżej 1600m. Niemniej dla zminimalizowania ryzyka, polecałbym mimo wszystko bardziej szlak przez Boczań. Oczywiście z zachowaniem standardowych środków ostrożności i z odpowiednim wyposażeniem (raczki powinny wystarczyć). Śledź na bieżąco pogodę, bo jeszcze do soboty 2 dni i coś się może zmienić." @Shear moja propozycja jest taka - rozpisz skrypty odpowiedzi na potencjalne pytania. Tylko wtedy nie będziemy popełnić tych karygodnych, niewybaczalnych błędów. @Jędrek chyba nie mam sensu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 11 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2023 @Shear- jako "członek kółka wzajemnej adoracji", posiadający narzędzia służące moderacji dyskusji, zwracam CI uwagę, że wbrew temu, do czego usilnie próbujesz nas przekonywać - Twoje wpisy są sprzeczne z podstawowymi zasadami netykiety. Wycieczek osobistych, deprecjonowania forum i jego użytkowników tolerował nie będę. I dopóki będę tu adminem nie dopuszczę do tego, żeby nasze forum przypominało śmietnik rozlewający się w mediach społecznościowych. Nie sztuką jest się we wszystkim zgadzać, sztuką jest się pięknie różnić - zawsze z szacunkiem do interlokutora. Wierzę, że Twoja emocjonalna, rzekłbym nawet, że zaczepna retoryka spowodowana jest tylko i wyłącznie emocjami związanymi z rychłym wyjazdem w góry. Apeluję o większą kulturę i powściągliwość w dyskusji. Dziękuję za uwagę. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 11 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2023 Ok, próbowałem, ale już wystarczy. Mój śp dziadek, przedwojenny ułan, często mawiał że nie warto kopać się z koniem. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 11 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2023 7 minut temu, Jędrek napisał: Ok, próbowałem, ale już wystarczy. Patrzyłem na Ciebie z podziwem i tak długo wytrzymałeś. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 11 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2023 1 godzinę temu, Shear napisał: Bawi mnie jak bardzo nie widzicie tego, że robicie dokładnie to co Wam zarzuciłem @Jędrekma rację. Kłania się elementarna umiejetność czytania ze zrozumieniem. My, Wy - takiej nomenklatury używano w czasach słusznie minionych. Domyślam się jednak, że jako młody człowiek, wychowany w dobie social mediów i dominującego tam hejtu możesz ich nie pamiętać. 1 godzinę temu, Shear napisał: Wpadł tu ktoś z kompletnie innym zdaniem na ten temat. Jedyne co potraficie to wzajemnie klepać się po plecach Mieć swoje zdanie to jedno. A potrafić je kulturalnie wyartykułować to drugie. Poszukaj jakichś podręczników o zasadach dyskusji, które obowiązują na forach, trochę tego jest w Internecie. Wybacz, ale ja Ciebie dobrych manier uczył nie będę. 1 godzinę temu, Shear napisał: Siedźcie tu we własnym sosie.... na FB fanpage 500k subów, a na forum pisze w kółko te same 5 osób. Zastanówcie się czemu - choć pewnie jakakolwiek refleksja jest Wam tu obca, potraficie tylko odwracać kota ogonem Twoje wpisy jedynie utwierdzają mnie w przekonaniu, że dobrze robię w życiu, kierując się pryncypialną zasadą: zawsze jakość ponad ilość. 1 godzinę temu, Shear napisał: PS. czekam po weekendzie na fotki z tego morderczego i niebezpiecznego szlaku na halę Gąsienicową.... No ale do tego tematu już się nikt nie odnosi, bo generalnie fakty i rzeczywista sytuacja na szlaku Was zaorała jak Boryna Jeśli już powołujesz się na bohatera "Chłopów", to przypatrz się dokładniej głównej postaci - Boryna to chłop z zasadami, wierny swej ziemi i służbie. Skoro mnie nie słuchasz, to chociaż weź przykład ze stworzonego przez Reymonta bohatera, na którego tak ochoczo się powołujesz. A, i jeszcze jedno, nie wiem, jak inni, ale ja się absolutnie nie czuję zaorany. Nie schlebiaj już tak sobie 1 godzinę temu, Shear napisał: PS. a w górach mieszkam, więc wniosek znów błędny. Komentuję widząc jaka jest sytuacja. Sądząc po jakości Waszych komentarzy to chyba czołówka forum komentuje za to z Warszafki A jakie to ma znaczenie, czy ktoś jest z Warszawy, Koziej Wólki, czy Białegostoku? Uleganie stereotypom, młody człowieku, ocenianie ludzi, stygmatyzowanie ich z powodu miejsca zamieszkania już nawet nie jest słabe i głupie. Jest po prostu wyrazem albo Twoich kompleksów, albo Twojej niedojrzałości. Mimo że to moje ostatnie ostrzeżenie, wciąż liczę na to, że się ogarniesz. W przeciwnym razie odpoczniesz sobie jakieś 2 tygodnie od forum. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iza1990 Opublikowano 11 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2023 Dla zakończenia tematu podam warunki z dnia dzisiejszego otóż wybrałam szlak przez Boczań jako, że nie podchodziłam nim jeszcze zimą. Szlak dobrze wydeptany ale mocno wyjeżdżony przez narciarzy więc śliski (polecam na zejście raki lub raczki chociaż są miejsca gdzie śliski fragment przysypany warstwą sypkiego śniegu jest głębszy niż zęby raczków :)). Ostatni odcinek przed przełęczą jest dość mocno eksponowany, wąsko wydeptany a zejście z niego kończy się wpadnięciem po kolana w zaspę Ogólnie nie było żadnego problemu z dostaniem się na Halę Gąsienicową. Jeśli chodzi o szlak na Czarny Staw Gąsienicowy to szlak "oficjalny" jest bardzo słabo przetarty (na początku ok, później brnie się w śniegu). Da się przejść ale ostrożność i kije mocno wskazane. Poniżej szlaku (bliżej strumienia) wydeptany jest drugi szlak, który łączy się z głównym w odcinku dobrze wydeptanym (nim schodziliśmy i było znacznie przyjemniej). Ogólnie dużo chmur, odcinkowo mocno wiało ale ludzi było sporo: pieszo i na nartach. Zmęczeni, zadowoleni, wszyscy cali i zdrowi. Szlak z Kuźnic na Halę + staw i powrót tą samą drogą zajął nam niespełna 5h (z odpoczynkiem nad stawem) więc myślę, że nie jest źle widzę na kamerach, że teraz tatry zaszły mgłą więc cieszę się, że zdążyliśmy skorzystać dziękuję za mniej i bardziej pomocne odpowiedzi i zamykam temacik 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 11 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2023 @Iza1990dzięki za relację Dobrze że obeszliście teraz bo robi się cieplej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 11 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2023 Fajnie że wypad się udał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 11 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2023 No i ok, wycieczka udana, to najważniejsze. Było widać jakieś ślady lawiny spod Małego Kościelca? Bo tam parę dni temu kogoś ratowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iza1990 Opublikowano 11 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2023 20 minut temu, Jędrek napisał: No i ok, wycieczka udana, to najważniejsze. Było widać jakieś ślady lawiny spod Małego Kościelca? Bo tam parę dni temu kogoś ratowali. Dosyć mocno wiało, wszystko raczej przewiane lub po prostu nie zwróciliśmy uwagi :x 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 12 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2023 16 godzin temu, Iza1990 napisał: Dosyć mocno wiało, wszystko raczej przewiane lub po prostu nie zwróciliśmy uwagi :x Piękna wyrypa - dzięki za foty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexi Opublikowano 12 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2023 55 minut temu, Shear napisał: Ale Wy dalej się klepcie po plecach. No i co z tego że sie klepią?....może sie znają i lubią?..ludzie którzy sie znają często mają swoje TWA. ....czemu Cie to boli ....... skrzywdził Cie ktoś? 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 12 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2023 1 godzinę temu, Shear napisał: nie ma sensu kopac się z koniem zamiast kopać może pojedź na kolejne spotkanie furumowiczanek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexi Opublikowano 12 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2023 2 minuty temu, Shear napisał: gnijcie tu sobie, nie widzę ani jednego powodu żeby ktoś faktycznie kto się zna na temacie gór, Tatr, turystyki zimowej itd. miał jakąkolwiek ochotę się tu udzielac. Zlituj sie .....przemyśl to jeszcze 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 12 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2023 3 minuty temu, Shear napisał: wjeżdżając na mnie zamiast napisania jednego sensownego argumentu. wcale na Ciebie nie wjechałem, poprostu każde forum ma swoją atmosferę i określony poziom, do którego trzeba się dostosować 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexi Opublikowano 12 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2023 1 minutę temu, Shear napisał: Czytałaś co tu się działo w tym wątku? O czym tu myśleć. A skąd - oczywiście że nie czytałem .. Ale zachowując sie jak rozkapryszona licealistka to wiesz co prowokujesz (powinieneś wiedzieć to znacznie lepiej niż Jan czy ja).... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 12 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2023 19 minut temu, Shear napisał: Właśnie nie trzeba, bo można sobie takie forum darować. Bo do takiego poziomu odpowiedzi na sensownie zadane pytanie dostosowywać się nie zamierzam Podobno faceta poznaje się po tym, jak kończy.... Ty kończysz w bardzo słabym stylu... Smutne....ale mam nadzieję, że nie zabraknie Tobie konsekwencji i sam opuścisz to beznadziejne forum. Powodzenia życzę! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 12 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2023 44 minuty temu, jaaga76 napisał: Podobno faceta poznaje się po tym, jak kończy.... Skończył (?) tak samo jak zaczął. Dajmy już spokój bo z gościem jest ewidentnie coś nie tak. Zaczął od obrażenia kogoś bo nie spodobało mu się co ten ktoś napisał i ma pretensje że inni nie tolerują jego braku kultury. Obraża innych chociaż sam nic na forum nie wniósł. No sorry ale chyba brak mu piątej klepki (pozostałych czterech tez). 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 12 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2023 @Shear- wróć do nas jak trochę dojrzejesz. I wydoroślejesz. Temat uważam za zamknięty. Bardzo proszę pozostałych forumowiczów o niekontynuowanie dyskusji w przedmiocie wynurzeń kolegi S. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacperpt Opublikowano 4 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2024 Jaka jest prognoza pogody na nadchodzący weekend w Tatrach? Czy można spodziewać się opadów deszczu lub śniegu?", "refusal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi