radszer Opublikowano 26 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2022 Dzień dobry. Szukam butów do chodzenia codziennie w zimę oraz do chodzenia po górach. Góry raczej będą jakieś niskie oraz mało wymagające jak góry stołowe ale zależy mi na wygodzie a mało się znam na tym. Zastanawiają mnie buty od firmy caterpillar ponieważ dwóch moich kolegów ma i bardzo polecają co o nich sądzicie? Zastanawiam się nad tymi 3 modelami: 1. https://www.eobuwie.com.pl/trekkingi-caterpillar-supersede-p719133-czarny.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_PL_GMC_MAIN_MP&is_retargeting=true&pid=google&af_sub1=cpc&c=_PL_GMC_MAIN_MP&gclid=CjwKCAjwm8WZBhBUEiwA178UnBt_E3W6BFaUYH0EPjt8onQF2x79cq3GY8Jz4iAIhQqXNgK5dFhfKBoC3pcQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds 2. https://www.eobuwie.com.pl/trapery-caterpillar-striver-bump-st-s3-p724913-black.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_PL_GMC_MAIN_MP&is_retargeting=true&pid=google&af_sub1=cpc&c=_PL_GMC_MAIN_MP&gclid=CjwKCAjwm8WZBhBUEiwA178UnFMsw9SZJ2gQAHCMlFDDWwq15DY8JYNpnOKGDaqtYzP4WGiwJe9lORoCwFQQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds 3. https://www.eobuwie.com.pl/trapery-caterpillar-stickshift-p712705-sundance.html?snrai_campaign=acQIbt76sJLK&snrai_id=89878af7-79a7-4b63-974b-655995e86919 Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 26 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2022 @radszer te buty wygladają fajnie ale te podeszwy chyba trochę nie w góry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radszer Opublikowano 26 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2022 @Zośka nie szukam butów w jakieś wysokie góry czy trudne szlaki, bardziej stawiam na wygodę, jak jestem w górach to chodzę według mnie dość łatwymi szlakami, na razie chodziłem po górach stołowych(szczeliniec wielki, śnieżnik itd.) i po Beskidach Zachodnich(babia góra) i nie czułem potrzeby jakiś specyficznych butów tylko raczej żeby podeszwa była antypoślizgowa i but był za kostkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 (edytowane) @radszer No właśnie ta podeszwa nie wygląda na przyczepną. Ja też zimą chodzę po Beskidach i Sudetach i dobra podeszwa to dla mnie podstawa. Edytowane 27 Września 2022 przez Zośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 Kurczę ,całe życie firma Caterpillar kojarzyła mi się z czym innym niż turystyka. Człowiek cały czas się uczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 @radszer To co linkujesz wygląda bardzo... "miejsko" Tylko środkowy model ma otok, na wygodne nie wyglądają. Dlaczego akurat wybrałeś buty od producenta.. koparek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radszer Opublikowano 27 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 @Q'bot tak jak pisałem, znajomi mają i bardzo polecają czy do chodzenia czy w takie niskie góry. A możecie coś polecić do 500zł albo na co zwrócić konkretnie uwagę przy zakupie butów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 To zależy od Twoich preferencji - ja zwracam uwagę przede wszystkim na - amortyzację - przyczepność - komfort (czyli w moim przypadku miękka spóra/sytetyk bez koneiczności przełamywania) - prezencja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 Ja mam caterpilary,takie jak nr 3 tylko trochę inne. Chodzę w nich z psem po wertepach, po lasach, nawet i w Tatrach w nich byłam, to takie moje rezerwowe. Tak, że da się, tylko wadę mają taką, że przemakają dość szybko. I że jak uderzę w palce to czuje to uderzenie. I podeszwa trochę miękka jsk dla mnie. To może jednak kup inne:) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radszer Opublikowano 28 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 a co sądzicie o tych butach? https://www.eobuwie.com.pl/trekkingi-columbia-newton-ridge-plus-ii-waterproof-bm3970-cordovan-squash.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 29 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 Nasi znajomi teraz testują Columbie z tym że nie skórzane. Jakieś w miarę sensowne opinie to może przyszłym latem. Jeśli koniecznie chcesz klasyczne buty w starym stylu to szukaj tutaj:https://www.sklep.hanzel.pl/ ja noszę takie jako całoroczne i jestem zadowolony https://www.sklep.hanzel.pl/pl/p/Grel-G022/147 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexi Opublikowano 29 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 Dnia 28.09.2022 o 19:24, wjesna napisał: Ja mam caterpilary,takie jak nr 3 tylko trochę inne Rozwaliłaś mjee…. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexi Opublikowano 29 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 12 godzin temu, barbie609 napisał: Nasi znajomi teraz testują Columbie Z kolumbii nosze takie specyficzne klapko-sandały, będzie już ze 20 lat….znaczy sie 4-5 para. Nawet po małych górkach w nich pomykałem na Teneryfie onegdaj ale na Teide sie w nich nie odważyłem. Bardzo udany model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 29 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 (edytowane) Dnia 28.09.2022 o 18:19, Q'bot napisał: prezencja I tu jest od lat problem, damskie wersje są zwykle przyjemniejsze dla oka. Edytowane 29 Września 2022 przez Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 29 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 Dnia 26.09.2022 o 15:54, radszer napisał: Szukam butów do chodzenia codziennie w zimę oraz do chodzenia po górach. Chodzenie w butach "górskich" na co dzień nie ma moim zdaniem większego sensu, tylko zniszczysz podeszwy i ogólnie zużyjesz buty "do wyższych celów" przeznaczone. Jeśli trafisz model który przypasuje ci w górach, należy go zachować tylko do tego, a nawet szybko zakupić drugą parę, bo producenci mają teraz durny moim zdaniem zwyczaj częstego udoskonalania tego co było dobre. No chyba że trafi się nieudany model, to można go dobić na nizinach, zanim się wyrzuci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 29 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 9 minut temu, Jędrek napisał: damskie wersje są zwykle przyjemniejsze dla oka. A mi bardziej się podobają męskie buty. Nie wiem dlaczego producenci myślą że kwiatek, różowe wykończenie albo pstrokate sznurówki pasują kobietom 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 29 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 2 minuty temu, Zośka napisał: kwiatek, różowe wykończenie albo pstrokate sznurówki Bardziej chodzi mi o kolory, męskie często jakieś szaroburobrązowe, a damskie np. niebieskie czy czerwone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 1 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 Dnia 29.09.2022 o 21:37, Zośka napisał: Nie wiem dlaczego producenci myślą że kwiatek, różowe wykończenie albo pstrokate sznurówki pasują kobietom Bo maja mnie ma myśli:) Mam buty np. w motyle, w kwiatki, wiązane na kokardy, z kolorowymi przeszyciami a teraz kupiłam błyszczące z doszywanymi kwiatkami. Tylko wszystko to nie w góry. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek1977 Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 Należy pamiętać, że ta marka obuwia specjalizuje się w obuwiu roboczym. Każdy model na oryginalnej stronie producenta ma opis do czego jest przeznaczony. Budowa, leśnictwo, platformy wiertnicze, warsztat itd. itp co nie oznacza, że nie nadają się do innego używania. Miałem kiedyś Malamuty i były świetne. Chodziłem w nich po Beskidach. Nawet zimą na oślej łączce mogłem bez problemu podbiegać ciągnąc dziecko na sankach. Na skałki jakiekolwiek podeszwa jest za miękka. Na co dzień i chłodna porę roku są świetne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi