jaaga76 Opublikowano 22 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 (edytowane) Integracyjna niedziela, to zwykle dzień rozjazdów. W związku z tym, że pogoda była pyszna, cała ekipa postawia czas wykorzystać na maksa. Po szybkim śniadanku ruszamy w stronę Morskiego Oka. Plany tak jak bardzo nieznane, tak mocno zróżnicowane... Jest i Czarny Staw i obejście Moka, a w końcu pojawia się Dolinka za Mnichem. Niektórzy poddają sie walkowerem w połowie drogi ... ich strata... Nad Morskim Okiem witają nas orzechówki i całkiem sporo ludzi. Przerwa na fotki, jedzonko, picie i jesteśmy gotowi do drogi. @vatrai @Krzysiek Zd postanawiają sprawdzić, jak się mają kaczki nad Czarnym Stawem, a reszta ekipy ( Aga, Edzia, Damian, Dawid, Lucy, Monia, @Mateusz Z, @karpasani i ja ) zmierza w kierunku wejścia na Ceprostradę. Wygodna latem ścieżka okazuje się momentami dość wąska, co za jakiś czas zachęci część naszej ekipy do zrobienia odwrotu. Będą za to czekać na nas w Roztoce z ciepłym obiadem. Póki co widoki rekomepnsują wszystko. Wspinając się ścieżką obserwujemy ludzi przechadzających się środkiem Morskiego Oka mimo ostrzeżeń TPN i TOPR. Jak zwykle wzrok przyciągają wspinacze na Mnichu i położonym obok lodospadzie. Tęskno spoglądam na moją wymarzoną Cubrynę❤. W którymś momencie nieco powyżej obok podstawy Mnicha dostrzegam ruch.... coś się rusza na śniegu. Pierwsza myśl - człowiek! Ale im dłużej się przyglądam, tym bardziej jestem pewna, że to "coś" żyje i nie jest człowiekiem... ufff.... Ale w takim razie czym? No i się zaczyna!!!! Dzielę się swoimi spostrzeżeniami z Monią, Dawidem, @karpasani, @Mateusz Z i Lucynką. Teraz już w piątkę wpatrujemy się w ścianę, mnożąc hipotezy.... ostatecznie wygrywa niedźwiedź! Ale z uwagi na nietypowe miejsce i czas ustalamy, że podzielę się obserwacją z TPN (co też czynię już z pociągu w poniedziałek). Od razu wyjaśniam, że ostatecznie widzieliśmy kozicę - tak orzekli spece z TPN. Podekscytowani rzekomym spotkaniem z misiem (i co z tego, że był tak daleko ) pniemy się w górę zakładając kolejne obozy . Chmur na niebie coraz więcej, robi się zimno... Wiatr i zawiany szlak powoduje, że po sesji fotograficznej przy drogowskazach na Wrota i Szpiglasową Przełęcz zawracamy. Przy okazji obserwujemy lawininkę pyłową (jak ją opisał @Mateusz Z wielkością "dla chomika"). Wracając ja i Lucy ćwiczymy chodzenie w rakach, a Monia z chłopakami śmigają w dół na 4 literach Jest fun!!! Mam poczucie, że dzień wykorzystaliśmy na maksa. Ps. Lucy byłaś bardzo, bardzo dzielna!!! Gratulacje!!! Edytowane 22 Stycznia 2022 przez jaaga76 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 22 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 14 minut temu, jaaga76 napisał: @vatrai @Krzysiek Zd postanawiają sprawdzić, jak się mają kaczki nad Czarnym Stawem, Sprawdziliśmy Mają się chyba dobrze bo nie widzieliśmy ani jednej 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 23 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 Dnia 22.01.2022 o 19:12, jaaga76 napisał: Od razu wyjaśniam, że ostatecznie widzieliśmy kozicę Parę lat temu schodziłem w nocy z Przełęczy Pod Kopą Kondracką do Kondratowej. Pech (a raczej moje gapiostwo) sprawił że nie miałem światła, na szczęście Księżyc świecił dość mocno, a chmur było niedużo więc jakoś dało się iść. Ale w pewnej chwili, gdzieś tak na wysokości 263 zakosu licząc od góry, zobaczyłem przed sobą coś dużego, jasnego i poruszającego się. Pierwsza, niedorzeczna zresztą myśl "skąd tu biały niedźwiedź?" - i równie niedorzeczna odpowiedź "z Krupówek" Ale po chwili niedźwiedź ... odezwał się. To znaczy zaszczekał Był to wielki, biały (szary?) pies, który zszedł ze mną przez Kondratową do Kuźnic po czym ruszył samotnie "w miasto" zostawiając mnie samego. W sumie do dziś nie wiem czy to on mnie prowadził, czy ja jego. Dalszą część drogi przebyłem już prozaicznie, taksówką. 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 24 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Fajne te Wasze wycieczki. Buzie uśmiechnięte, znaczy, że wszyscy zadowoleni I żadnego marudy nie było. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 24 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 1 godzinę temu, wjesna napisał: Fajne te Wasze wycieczki. Buzie uśmiechnięte, znaczy, że wszyscy zadowoleni I żadnego marudy nie było. @wjesna zapraszamy na następną integracje 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 24 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Dnia 22.01.2022 o 19:12, jaaga76 napisał: @vatrai @Krzysiek Zd postanawiają sprawdzić, jak się mają kaczki nad Czarnym Stawem Kaczek nie było ale za to góry jakie piękne 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 24 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Cudne @Krzysiek Zd! Fota z Wozownią mistrzostwo ! 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 25 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2022 Dnia 24.01.2022 o 13:36, jaaga76 napisał: @wjesna zapraszamy na następną integracje Dzięki, może kiedyś. Póki co, nigdzie nie chodzę, ciągle ktoś chory w domu, więc jeszcze trochę upłynie, zanim po zimowych łączkach pohasam. Bieszczady zima mi się marzą, w górach wiosenka tak szybko śniegu nie stopi, to może zdążę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 25 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2022 13 minut temu, wjesna napisał: Dzięki, może kiedyś. Będziemy zatem w kontakcie. 13 minut temu, wjesna napisał: Póki co, nigdzie nie chodzę, ciągle ktoś chory w domu, więc jeszcze trochę upłynie, zanim po zimowych łączkach pohasam. Zdrówka dla Twoich bliskich. 13 minut temu, wjesna napisał: Bieszczady zima mi się marzą, w górach wiosenka tak szybko śniegu nie stopi, to może zdążę. Trzymam kciuki, żeby sie udało.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpasani Opublikowano 4 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 Dnia 24.01.2022 o 13:36, jaaga76 napisał: @wjesna zapraszamy na następną integracje Zapraszamy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpasani Opublikowano 4 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 @jaaga76 To był piękny dzień .Właśnie wspominam sobie.A misia to chcieliśmy bardzo zobaczyć i prawie byliśmy pewni,że to on Dziękuję za wspaniałe zdjęcia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 4 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 Dnia 24.01.2022 o 12:28, wjesna napisał: Fajne te Wasze wycieczki. Buzie uśmiechnięte, znaczy, że wszyscy zadowoleni I żadnego marudy nie było. @wjesna- zapraszamy na kolejne spotkanie integracyjne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi