Zośka Opublikowano 29 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2023 @barbie609 trafiłeś świetne okno pogodowe. Widoki pierwsza klasa 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 30 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2023 Trafił Ci się pusty szlak przy ładnej pogodzie, ciekawy widok. Myślałam o Gęsiej, bo od czegoś trzeba zimę w Tatrach rozpocząć. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 30 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2023 1 godzinę temu, wjesna napisał: Myślałam o Gęsiej, bo od czegoś trzeba zimę w Tatrach rozpocząć. Nie wiem jak będzie w weekend,ale jak byście dotarli wcześnie to powinno być fajnie.Byłem sam to się tam nie zapuszczałem,ale bardzo lubię to kółko z powrotem prze Polanę pod Wołoszynem.Mogę jeszcze polecić Ścieżkę nad Reglami odcinek Kościeliska-Chochołowska. Lubię ten szlak i jak jest fajna pogoda to i widoczki są super. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 30 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2023 3 godziny temu, barbie609 napisał: bardzo lubię to kółko z powrotem prze Polanę pod Wołoszynem Też lubię. Kiedyś schodziliśmy przez Wiktorowki, Doliną Filipka. A potem asfaltem do auta zostawionego na parkingu ma Wierchu Poroniec. I to był niezbyt mądry pomysł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 30 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2023 3 minuty temu, wjesna napisał: A potem asfaltem do auta zostawionego na parkingu ma Wierchu Poroniec. I to chyba coś z 5 km ,,pustego przebiegu,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 30 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2023 3 godziny temu, barbie609 napisał: to chyba coś z 5 km ,,pustego przebiegu,, Okrooopnie się dłużyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 30 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2023 28 minut temu, wjesna napisał: Okrooopnie się dłużyło no na pewno , kiedyś poszliśmy na Kopieniec i schodziliśmy na Cyrlę a potem asfaltem , też się dłużyło. Lubimy też szlak z Wierch Porońca -Polana pod Wołoszynem- Stara Roztoka. Jest bardzo przyjemny. tylko ten powrót drogą jest w.............jący nie dość że asfalt to i stada ludzi . Szkoda że nie można zejść drogą schroniskową.Oczywiście z Palenicy to już busem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabosia771 Opublikowano 30 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2023 Miło było Pana poznać i porozmawiać z kimś kto ma takie zamiłowanie do gór. Pozdrawiamy sympatyczni wędrowcy Ps. Czekolada Pana była mega dobra dziękujemy 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 30 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2023 42 minuty temu, grabosia771 napisał: mega dobra dziękujemy a ja dziękuję za Waszą, fajnie że tu zajrzeliście , mam nadzieję,że będziecie zaglądać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 30 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2023 1 godzinę temu, barbie609 napisał: a ja dziękuję za Waszą, fajnie że tu zajrzeliście , mam nadzieję,że będziecie zaglądać Zdradź jakaż to czekolada była "mega dobra" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 30 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2023 10 minut temu, Jędrek napisał: Zdradź jakaż to czekolada była "mega dobra" https://militaria.pl/p/czekolada-scho-ka-kola-mleczna-z-kofeina-44958 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 30 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2023 27 minut temu, barbie609 napisał: https://militaria.pl/p/czekolada-scho-ka-kola-mleczna-z-kofeina-44958 Znam, niezła jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabosia771 Opublikowano 30 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2023 Na pewno będziemy zaglądać Pozdrawiamy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 1 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2023 13 godzin temu, barbie609 napisał: https://militaria.pl/p/czekolada-scho-ka-kola-mleczna-z-kofeina-44958 13 godzin temu, Jędrek napisał: Znam, niezła jest. No za te piniondze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexi Opublikowano 1 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2023 21 godzin temu, barbie609 napisał: https://militaria.pl/p/czekolada-scho-ka-kola-mleczna-z-kofeina-44958 ..czyści żyły , "wzmaga" krew.. człowiek czuje sie jak lew.. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 1 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2023 12 minut temu, Lexi napisał: czyści żyły , "wzmaga" krew.. człowiek czuje sie jak lew. hmm brzmi jak któraś z koszarowych sentencji z czasów mojej młodości 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 31 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 Na koniec roku pętelka Wiech Poroniec-Gęsia Szyja- Polana pod Wołoszynem Zaczęliśmy wcześnie, żeby wrócić do domu jeszcze za dnia zanim zaczną fajerwerki odpalać, bo z racji posiadania psa ten wieczór i noc należą do trudnych. Pogoda fajna.Szlak zmrożony. Widok nawet ok. Pozniej cos się zachmurzyło na poludniu, ale tu tylko delikatnie cos pokropiło prawie wcale. Krótko, ale fajnie 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 31 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 Ale Wam Ci @wjesnazazdroszczę. Lepszej końcówki roku nie mogłaś sobie chyba wymarzyć. Zdjęcia petarda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 8 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego Proroctwa na dzisiaj mówiły,że ma być zima. A ja mam niedosyt śniegu i szlaku, ponieważ idę sam to robię rzecz bardzo ryzykowną w sezonie, decyduję się na Gęsią Szyję.W NT sypie ostro po drodze też, na Wierch Porońcu jestem parę minut po 7-mej, parking pusty i sądząc po braku śladów na szlaku tez jestem pierwszy. cały czas pada , pod cienką warstwą śniegu jest lód ,ale podeszwy nowych butów dają radę , podkuje się dopiero na Rusinowej. Idę dość szybko , na rusince całkowite pustki , widoki nie rewelacja ale mogło gorzej. Ruszam w górę , idzie się ciężko , warstwa kilku centymetrów luźnego śniegu a pod nim albo zmrożony śliski śnie albo lód. Podchodzę oczywiście ,,na szerpę,, . Jestem sam i jest wspaniała cisza , warto było się zerwać po 5-tej. Docieram na szczyt pod cienutkim śniegiem twardy stary lód , od strony południowej widać stare ślady jakby ktoś pojechał ale na szczęście smrecki go zatrzymały trzeba uważać widoczki są nie rewelacyjne ale coś tam widać na zachodzie ledwo ledwo majaczy Kasprowy Przysiadam na chwilę, zaczyna mocno podwiewać , na szczyt docierają dwie osoby , do tej pory miałem góry dla siebie , dojadam kanapkę i na dół to na twarzy to nie jest brudny obiektyw tylko śnieżynka schodzę w dół w zejściu spotykam tylko jedną parę i czteroosobową rodzinę , wszyscy dobrze ubrani i zaraczkowani.Ociepliło się śnieg się klei po raczkami.Po wyjściu z lasu okazuje się że rusinka w chmurach. Z tej chmury dobiegają krzyki , kwiki i piski czyli normalne odgłosy zbiorowiska ludzkiego wypoczywającego w parku narodowym schodzę ściągam raczki i idę na parking .Śnieg przechodzi w śnieżną krupę , na szlaku pełno spacerowiczów.Ok 11 wsiadam do auta parking pełny a drugi zaczyna się zapełniać.Fajne przedpołudnie ,szkoda że już jutro nie będzie zimy. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 8 Lutego Udostępnij Opublikowano 8 Lutego Czyli kto rano wstaje ten jest pierwszy ma szlaku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi