Jędrek Opublikowano 27 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Dnia 26.05.2022 o 22:00, Lexi napisał: Spokój tam to raczej deficytowy towar Bez przesady, wcześnie rano (a dni teraz długie) zwykle jest pusto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 27 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Dnia 26.05.2022 o 15:32, barbie609 napisał: niestety już było na podejściu dużo ludzi a na Rusince to już w ogóle. Zawsze mnie śmieszy to narzekanie na tłok, który sami przecież współtworzymy W domyśle "jak oni wszyscy śmią iść tam gdzie Ja/My? I w ogóle po co tu przyszli? Tylko przeszkadzają Prawdziwym Turystom" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexi Opublikowano 28 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2022 7 godzin temu, Jędrek napisał: Zawsze mnie śmieszy to narzekanie na tłok, który sami przecież współtworzymy Czy ja wiem czy śmieszy..są ludzie którzy idą w góry żeby pobyć sam na sam z przyroda (ja do nich należe) i są tacy którym odpowiada klimat Biedronki w piątkowe popołudnie - ci idą w góry jak do kina..żeby sie dobrze bawić, najlepiej w towarzystwie. Ja nie oceniam tylko obserwuje. Generalnie nie obchodzi mnie co ludzie śmieją a czego nie śmieją - wybór jest mój..nie musze chodzić w tłoku i staram sie tego nie robić. Nie chodze tam gdzie tłok (lub wtedy kiedy jest tłok), nauczyłem sie go unikać i wiem jak go omijać. A że narzekają/narzekamy........Polska stoi narzekaniem przecież!!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 28 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2022 (edytowane) 10 godzin temu, Jędrek napisał: jak oni wszyscy śmią iść tam gdzie Ja/My? I w ogóle po co tu przyszli? Tylko przeszkadzają Prawdziwym Turystom" 10 godzin temu, Jędrek napisał: Zawsze mnie śmieszy to narzekanie na tłok, akurat ja się tego spodziewałem i nie mam nic przeciwko ludziom na szlaku , turyści z którymi podchodziłem to raczej tacy urlopowi , ale byli fajni , zainteresowani miejscem i fajnie się gadało. Czy mi przeszkadzają? , na pewno denerwuje mnie śmiecenie , głośne zachowanie , chlanie piwska na ławeczkach , dzieci hodowane a nie wychowywane , panie zostawiające wszędzie chusteczki itd . Jeśli Tobie to nie przeszkadza to ok a mnie przeszkadza i opisując wycieczkę tego typu informacje będę podawał. Edytowane 28 Maja 2022 przez barbie609 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 28 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2022 13 godzin temu, Jędrek napisał: Zawsze mnie śmieszy to narzekanie na tłok Je też tłoku w górach nienawidzę ale nie chodzi o ilość ludzi tylko o poziom (a raczej jego brak) zachowania. Większość z nich zachowuje się po prostu nieodpowiednio (eufemizm) do miejsca. Krzyczą, śmiecą, palą papierosy, piją alkohol i przeklinają jakby byli w knajpie a nie na szlaku. Chodzę po górach już wiele lat i zauważam coraz więcej przejawów zwykłego chamstwa, szczególnie w Tatrach. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 29 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 Kochani, ja to wszystko rozumiem. Ale co poradzę że śmieszy mnie narzekanie na tłok w sytuacji gdy ten tłok współtworzą sami narzekający. Nie pisałem nic o zachowaniu takim czy innym, które mnie przecież również drażni, czyli śmieceniu, hałasowaniu itp - bo to jest raczej oczywiste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 26 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2022 Dzisiaj miała być samotna,no może w towarzystwie Kudłatej herbatka na Raptawickiej , odwiedziny Smoczej Jamy , no takie szwendanie się po Kościeliskiej.Ale rano jak odsłoniłem okna i zobaczyłem te Tatry na horyzoncie stwierdziłem,że trzeba iść w miejsce gdzie są lepsze widoczki niże z Raptawickiej. Wybór padł oczywiście na Gęsią , dzisiaj na pewno nie będzie mglista. Odwiozłem moją lepszą połowę do pracy tzn zostawiłem ją na końcu korka na Nowotarskiej stąd ma już niedaleko i przez Olczę ruszyłem na Wierch Poroniec. Pogoda super ruch na drodze niewielki i w miarę szybko dotarłem do parkingu , który mimo ,ze już było po 09.00 był prawie pusty. Po drodze na Rusinową wyprzedziłem wycieczkę młodzieży , chyba Węgrów i znowu napotkałem wycieczkę przedszkolaków , jakieś fatum czy cuś? widoki już ze szlaku super Na Rusinowej prawie pusto chwilę po mnie dotarła ta wycieczka młodzieży ale na górę poszło tylko kilku chłopaków z opiekunem. Dziwne że nie mieli przewodnika. podejście ,zwłaszcza ten odcinek w lesie mokry,błotnisty i mocno śliski , przy schodzeniu zaliczyłem glebę. Za to na szczycie było super widoczność od Pilska do Beskid Niski , wydawało mi się ,że widzę charakterystyczny kształt Lackowej. Niestety na zdjęciu nie wyszło. za to Gorce wyszły super Obowiązkowe Trzy Korony no i Taterki dookoła patrzyłem w stronę Koperszadów i Jagnięcego i zastanawiałem się gdzie wcięło tego zaginionego...... pewnie znowu @wjesnabędzie marudzić że słabo pozuję,ale nic to dzisiaj będzie tak: Żyjcie długo i szczęśliwie i oczywiście niech Was szlak szczęśliwie prowadzi w zejściu Rusinowa pokazała jeszcze chmury na szczytem Na zielonym do Wierchu Porońca znacznie więcej ludzi i parking mocno już zapełniony . W sobotę trzeba będzie pojawić się znacznie wcześniej. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 27 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2022 19 godzin temu, barbie609 napisał: . Po drodze na Rusinową wyprzedziłem wycieczkę młodzieży , chyba Węgrów i znowu napotkałem wycieczkę przedszkolaków , jakieś fatum czy cuś? Nie fatum, tylko młodzi tatromaniacy, którzy w przyszłości schodzą wszystkie szlaki w Tatrach 20 godzin temu, barbie609 napisał: pewnie znowu @wjesnabędzie marudzić że słabo pozuję,ale nic to dzisiaj będzie tak: O,widzę progres. Jest rączka w górze. Rzeczywiście wydarzyła Ci się pogoda, ładne, dalekie widoki udało Ci się upolować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 27 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2022 2 godziny temu, wjesna napisał: Jest rączka w górze. nic więcej nie zauważyłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 27 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2022 3 godziny temu, barbie609 napisał: nic więcej nie zauważyłaś? A żesz mi klina wbiłeś...no patrzę..I nie widzę...ani misia, ani kozicy, ani jaskółki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 27 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, wjesna napisał: A żesz mi klina wbiłeś nie będę pozował jako dziewczę przetowłose czy inny wygibas, więc tak sobie nawiązałem do pewnego serialu....... Edytowane 27 Października 2022 przez barbie609 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 28 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 @barbie609 dobre! Ale ja zauważyłam dopiero po powiększeniu 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 28 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 1 godzinę temu, Zośka napisał: dopiero po powiększeniu jeśli przeglądałaś na telefonie to faktycznie mogło nie być widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 28 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 20 godzin temu, barbie609 napisał: nie będę pozował jako dziewczę przetowłose czy inny wygibas, więc tak sobie nawiązałem do pewnego serialu....... Zobaczę później na laptopie to może się ukaże jakiś zorro, kapitan ameryka czy swojski komisarz Alex. No chyba że.. James Bond? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 28 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 1 godzinę temu, wjesna napisał: zorro, kapitan ameryka czy swojski komisarz Alex. No chyba że.. James Bond? zimno, zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 29 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 @barbie609 Hmm tak na upartego jak byś trochę zmienił kolor to B.A z Drużyny A? Dobra, rozszyfruj rebus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 29 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 Dnia 28.10.2022 o 16:16, barbie609 napisał: zimno, zimno Stirlitz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 30 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2022 9 godzin temu, wjesna napisał: Dobra, rozszyfruj rebus. chodzi o dłoń a serial to Star Trek i wolkańskie pozdrowienie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosia WU Opublikowano 30 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2022 (edytowane) Podejście w pełnym słońcu - na szczycie taki widok - grzmoty i oberwanie chmury 10 minut później. Edytowane 30 Października 2022 przez Gosia WU 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 30 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2022 3 godziny temu, Gosia WU napisał: grzmoty i oberwanie chmury 10 minut później. ale chyba nie dzisiaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosia WU Opublikowano 30 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2022 4 godziny temu, barbie609 napisał: ale chyba nie dzisiaj? Nie, już niestety po wyjeździe i w tym roku tylko dolinki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 2 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2022 Dnia 30.10.2022 o 07:14, barbie609 napisał: chodzi o dłoń a serial to Star Trek i wolkańskie pozdrowienie Ach, to nie mogłam wiedzieć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 2 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2022 (edytowane) 2 godziny temu, wjesna napisał: Ach, to nie mogłam wiedzieć. Fascynujące....... A to polecam , całkiem fajna rozrywka. Edytowane 2 Listopada 2022 przez barbie609 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 3 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2022 @barbie609 może kiedyś, ale to raczej nie moje klimaty. Wolę cos nowszego. Ostatnio widziałam,, Na zachodzie bez zmian ", Tobie nie polecę, bo to niezbyt przez Ciebie lubiany netflix. I zapewne znasz albo książkę albo poprzednie wersje a dla mnie to była nową historia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 3 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2022 9 minut temu, wjesna napisał: Wolę cos nowszego. Ostatni wypust z tego uniwersum t0 2022. ,ale fakt trzeba lubić.SF. ,, Na zachodzie bez zmian ,, oczywiście znam i chyba lepiej żebym netflixowych wypocin nie oglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi