jaaga76 Opublikowano 10 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2021 Wrześniowa integracja na Ornaku ☺❤. Póki co wrzucam fotki, relacja za kilka dni. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 14 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2021 Ornak to jedno z moich ulubionych miejsc, wg pobieżnych obliczeń byłem tam już ponad 20 razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 23 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 @jaaga76 kilka dni już minęło, gdzie dalszy ciąg? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 23 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 54 minuty temu, Fibi napisał: @jaaga76 kilka dni już minęło, gdzie dalszy ciąg? @Fibi jutro, obiecuję 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 24 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 Dnia 23.10.2021 o 21:41, jaaga76 napisał: @Fibi jutro, obiecuję Chyba jednak bliżej końca tygodnia... zarobiona jakaś jestem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 31 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2021 (edytowane) Słowo się rzekło... O ile piątek organizowaliśmy sobie w małych tatromaniackich grupach o tyle sobota była integracyjna. Celem, po wielu dyskusjach, stał się Ornak, choć mowa była też o Błyszczu i Bystrej.... Ruszyliśmy po pysznym śniadaniu w porze, którą trudno uznać za wczesną, ale na usprawiedliwienie trzeba dodać, że nieco się nam wieczór przeciągnął.. (wiadomo... komu ? itd.). Mimo soboty Kościeliska nie przytłaczała tłumami i kolejką przy bacówce. Po godzince (może chwilę dłużej ) zameldowaliśmy się przy schronisku na Ornaku. Przyszedł czas na "chwilę" odpoczynku przed "atakiem szczytowym". "Chwila" oznaczała w tym wypadku jakieś dwie godziny, ze zmianą miejscówku w tzw. międzyczasie, fotkami (dzięki "Andrzej"), żartami i rozmowami o "wszystkim i niczym". Zmęczeni słońcem ruszyliśmy w stronę Iwaniackiej, a gdy do niej dotarliśmy... nadszedł czas na kolejny odpoczynek... w końcu było tak miło . Oczywiście z wiadomych względów Błyszcz i Bystra zostały odesłane do szufladki "plany". W końcu trzeba było się ruszyć... pieliśmy sie mozolnie w górę, widoki stawały się coraz bardziej pyszniejsze. Feria kolorów jakie zafundował nam Ornak nie daje sią opisać . Bylo cudnie!, a do tego byliśmy prawie sami... Jesienne Tatry i my ❤. Niestety wszystko co dobre kiedyś się kończy... ociągając się mocno zaczęliśmy odwrót, coraz bardziej oswajając myśl, że 1) chyba nie damy rady przed zmrokiem i że 2) kuchnia na Ornaku będzie już zamknięta, podcza gdy trwała ożwiona dyskusja nad wyższością pomidorówki nad rosołem (lub odwrotnie). Na nasze szczęście spełniła się tylko pierwsza część obaw. Obiadek został skonsumowany z wielkim apetytem. Zostałam nam tylko droga do Kir w towarzystwie pełnego gwiazd nieba .... Aga, Edytka, @karpasani, @Krzysiek Zd, @Karol Kliński @Mateusz Z @Bieszczadzki_tatromaniak @Mnich Moderator pięknie WAM dziękuję!!! Wrzućcie proszę fotki. @Mateusz Z i @Bieszczadzki_tatromaniak = the best team ❤ Edytowane 1 Listopada 2021 przez jaaga76 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 1 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 Dnia 24.10.2021 o 23:35, jaaga76 napisał: Chyba jednak bliżej końca tygodnia... zarobiona jakaś jestem @Fibi napisałam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 1 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 Szkoda, że nie wiedziałam, że będziecie w schronisku aż 2 godziny Nie mieliście przypadkiem do Chocho schodzić? I co ostatecznie wygrało? Rosół czy pomidorowa? 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 1 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 1 godzinę temu, Fibi napisał: Szkoda, że nie wiedziałam, że będziecie w schronisku aż 2 godziny Nie mieliście przypadkiem do Chocho schodzić? I co ostatecznie wygrało? Rosół czy pomidorowa? Wygrało ! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 1 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 @jaaga76 super relacja i piękne fotki Naprawdę było bardzo kolorowo Tak, Andrzej to był fajny Gość a i fotograf całkiem niezły... Wycieczka była cudowna choć sam cel - Ornak raczej z tych mniej wymagających to pogoda wymarzona i towarzystwo N a j l e p s z e - Wielkie Dzięki Wam wszystkim i do następnego spotkania Kilka fotek ode mnie 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpasani Opublikowano 6 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 To był wyjątkowy dzień Pogoda dopisała,było słonecznie i pięknie. Naszym celem był Błyszcz i Bystra ale wylądowaliśmy na Ornaku. Towarzystwo wyborne,świetna atmosfera(śmiechu duża dawka) i przepiękne barwy wokół -to będę pamiętał W schronisku było całkiem sporo turystów, zaś idąc w górę w stronę Iwaniackiej Przełęczy coraz mniej. Co było dla mnie miłym zaskoczeniem na Ornaku byliśmy prawie sami.Mogliśmy sobie zrobić piknik i pocykać zdjęcia Dziękuję wam Było fantastycznie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexi Opublikowano 22 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2022 Podepnę sie tutaj może.... Jadąc do Chochołowa w czwartek mijałem parkingi koło wejścia do doliny Kościeliskiej ..puste parkingi.. Grzech by było nie połazić wiec urodził sie spacer do Smreczyńskiego Stawu. Pięknie, pusto, pogodnie....wreszcie widziałem bezludne schronisko na Ornaku i ani jednego ludzia nad stawem.. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi