J@n 707 Posted June 27, 2020 Share Posted June 27, 2020 (edited) 6 godzin temu, Gieferg napisał: Z czym po polskiej stronie można by porównać poziom trudności szlaku na Koprowy? Robię rozpiskę szlaków na lato i zastanawiam się czy uwzględnić. Babia Góra z Zawoi jeśli wystartujesz ze Szczyrbskiego Jeziora Edited June 27, 2020 by J@n 2 Quote Link to post Share on other sites
Gieferg 286 Posted June 27, 2020 Share Posted June 27, 2020 Heh, ok, to uwzględniam w takim razie ? Quote Link to post Share on other sites
Mariusz1977 26 Posted June 28, 2020 Share Posted June 28, 2020 W Tatrach to może Szpiglasowy Wierch od Morskiego. Quote Link to post Share on other sites
peter1 1,138 Posted February 21, 2021 Share Posted February 21, 2021 ok, czas na mój Koprowy. ? Byłem 3 razy ale najbardziej lubię podejście od Hlińskiej gdyż do przełęczy idzie się zupełnie bez ludzi. Widoki pierwsza klasa. Bardzo lubię ten szczyt. Polecam wszystkim(z obu stron są szlaki). Wysoka z podejścia(zbliżenie) kawałek Hińczowego Pośredni i Czarny Mięgusz oraz Hińczowa i Wołowa Turnia, z tyłu Rysy Osterwa Mięgusz Wielki Hińczowy Cubryna i Hińczowa Przełęcz Cubryna i Mięgusz Rysy i Wysoka Szczyt Koprowego Szpiglasowa, z tyłu Orla Ciemnosmreczyńskie Stawy Zachodnie Hruby i Krywań Szczyrbski, z tyłu Solisko, Furkot i Hruby Hlińska Turnia, na lewo Szatan i Baszty Kończysta i Tępa Rysy, Wysoka, Kończysta, Tępa za przełęczą pod Chłopkiem wystaje Lodowy 3 Mięgusze Cubryna i Mięgusz Wielki Lodowy i Łomnica(zbliżenie) oraz Przełęcz pod Chłopkiem Wysoka(zbliżenie) Hińczowy ? 5 Quote Link to post Share on other sites
Mateusz Z 2,999 Posted February 25, 2021 Share Posted February 25, 2021 (edited) @peter1 zajebiste zdjęcia, oddają to w Koprowym najlepsze - bardzo obszerny widok na Tatry. Mi się zamarzył Koprowy zimą, chociaż w obecnych czasach ciężko się tam wybrać. Edited February 25, 2021 by Mateusz Z 4 1 Quote Link to post Share on other sites
peter1 1,138 Posted February 25, 2021 Share Posted February 25, 2021 @Mateusz Z Dzięki! No zimą byłoby ciekawie tam pójść i chyba nie trudno. Tylko ta pandemia... Ja osobiście lubię widok na Mięgusze i Cubrynę. I te wejście na Hińczową wygląda na strome jak cholera stamtąd(i trochę jest, to fakt:)) Quote Link to post Share on other sites
Krzysiek Zd 1,334 Posted February 26, 2021 Share Posted February 26, 2021 (edited) Ok, to może i ja też coś dorzucę bo widoki ze Szczytu szczególnie przy pięknej pogodzie są niesamowite ?. Moim zdaniem top 3 ze szczytów, które udało mi się już zdobyć ☺️ Świnica, Orla a na pierwszym planie Szpiglasowy W. Tatry Zachodnie Cubryna, Mięgusze, a na drugim planie Lodowy i Łomnica Mięgusze, Rysy ... i Wysoka Edited February 26, 2021 by Krzysiek Zd 9 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts