J@n Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 (edytowane) 6 godzin temu, Gieferg napisał: Z czym po polskiej stronie można by porównać poziom trudności szlaku na Koprowy? Robię rozpiskę szlaków na lato i zastanawiam się czy uwzględnić. Babia Góra z Zawoi jeśli wystartujesz ze Szczyrbskiego Jeziora Edytowane 27 Czerwca 2020 przez J@n 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gieferg Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Heh, ok, to uwzględniam w takim razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1977 Opublikowano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 W Tatrach to może Szpiglasowy Wierch od Morskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 21 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 ok, czas na mój Koprowy. Byłem 3 razy ale najbardziej lubię podejście od Hlińskiej gdyż do przełęczy idzie się zupełnie bez ludzi. Widoki pierwsza klasa. Bardzo lubię ten szczyt. Polecam wszystkim(z obu stron są szlaki). Wysoka z podejścia(zbliżenie) kawałek Hińczowego Pośredni i Czarny Mięgusz oraz Hińczowa i Wołowa Turnia, z tyłu Rysy Osterwa Mięgusz Wielki Hińczowy Cubryna i Hińczowa Przełęcz Cubryna i Mięgusz Rysy i Wysoka Szczyt Koprowego Szpiglasowa, z tyłu Orla Ciemnosmreczyńskie Stawy Zachodnie Hruby i Krywań Szczyrbski, z tyłu Solisko, Furkot i Hruby Hlińska Turnia, na lewo Szatan i Baszty Kończysta i Tępa Rysy, Wysoka, Kończysta, Tępa za przełęczą pod Chłopkiem wystaje Lodowy 3 Mięgusze Cubryna i Mięgusz Wielki Lodowy i Łomnica(zbliżenie) oraz Przełęcz pod Chłopkiem Wysoka(zbliżenie) Hińczowy 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 25 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 (edytowane) @peter1 zajebiste zdjęcia, oddają to w Koprowym najlepsze - bardzo obszerny widok na Tatry. Mi się zamarzył Koprowy zimą, chociaż w obecnych czasach ciężko się tam wybrać. Edytowane 25 Lutego 2021 przez Mateusz Z 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 25 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 @Mateusz Z Dzięki! No zimą byłoby ciekawie tam pójść i chyba nie trudno. Tylko ta pandemia... Ja osobiście lubię widok na Mięgusze i Cubrynę. I te wejście na Hińczową wygląda na strome jak cholera stamtąd(i trochę jest, to fakt:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 26 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2021 (edytowane) Ok, to może i ja też coś dorzucę bo widoki ze Szczytu szczególnie przy pięknej pogodzie są niesamowite . Moim zdaniem top 3 ze szczytów, które udało mi się już zdobyć Świnica, Orla a na pierwszym planie Szpiglasowy W. Tatry Zachodnie Cubryna, Mięgusze, a na drugim planie Lodowy i Łomnica Mięgusze, Rysy ... i Wysoka Edytowane 26 Lutego 2021 przez Krzysiek Zd 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gieferg Opublikowano 22 Czerwca Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca Czy o tej porze roku na Koprowym jest jakieś ryzyko chodzenia po śniegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 23 Czerwca Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 11 godzin temu, Gieferg napisał: Czy o tej porze roku na Koprowym jest jakieś ryzyko chodzenia po śniegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bieszczady_wildlife Opublikowano 23 Czerwca Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca Dnia 27.06.2020 o 09:03, Gieferg napisał: Z czym po polskiej stronie można by porównać poziom trudności szlaku na Koprowy? Robię rozpiskę szlaków na lato i zastanawiam się czy uwzględnić. Nie chodziłem nigdy po polskiej stronie ale byłem na Korpwym i poza kondycją trudności tam nie ma. Jedynie na szczycie trzeba uważać bo jest dość ciasno ale na spokojnie kilkanaście osób się mieści. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gieferg Opublikowano 23 Czerwca Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca Fibi - ja sobie zdaję sprawę, że śnieg a na tych wysokościach może zalegać, dlatego szukam konkretnej i aktualnej odpowiedzi odnośnie konkretnego miejsca. To jak wyglądał szlak na Rysy 10 dni temu mnie nie bardzo urządza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 23 Czerwca Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca (edytowane) @Gieferg obejrzyj film, od 10 minuty jest wejście na Koprowy. I raczej nie było tam śniegu więc teraz po 10 dniach tym bardziej go tam nie ma Edytowane 23 Czerwca przez Fibi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gieferg Opublikowano 23 Czerwca Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca Jak się nie zna szlaku, to się takich rzeczy nie widzi Znalazłem też potwierdzenia, że jest ok pod tym względem na jednej grupie, więc Koprowy w planie na ten tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi