Gość Opublikowano 15 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 (edytowane) Łomnica (2634 m n.p.m.) Edytowane 8 Listopada 2019 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 15 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 Zdobyłam kolejką 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 Ja narazie też tylko kolejką ale wiem że kiedyś wejdę na nią. Jak byłam na galerii widokowej to dwóch chłopaków właśnie na nią weszło i wtedy postanowiłam że ja też kiedyś to zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 16 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 @Tatromen z ówczesnej analizy drogi wynikło, że tam się na pewno nie da wejść. No ale ja wtedy byłam totalne tatrzańskie cielę, nawet raczej nie bardzo wiedziałam gdzie jestem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 16 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 2 minuty temu, Natalia D napisał: @Fibi Jestem pewna, że Ty tam niedługo wejdziesz No co Ty. Nie z moimi strachami i lękami przestrzennymi. Na razie wolę Łomnicę podziwiać z dołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 16 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 @Natalia D super pomysł na jakiś dzień odpoczynku. Mam nadzieję skorzystać w przyszłym tygodniu. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 Piękny szczyt z pięknymi widokami!!!!!.............chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anna M. Opublikowano 16 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 @Natalia D Jak już nie będę mogła chodzić po Tatrach, wtedy wykorzystam wszystkie kolejki, wyciągi, koniki, także Łomnica też będzie zdobyta Nie wiem ile w tym prawdy, ale słyszałam, że jest tam dużo pozostawionych ułatwień. @Tatromen Ty pewnie coś na ten temat wiesz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 18 godzin temu, Agnieszka GP napisał: Piękny szczyt z pięknymi widokami!!!!!.............chyba Chyba tak 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Łomnica zdobyta kolejką Widoki powalają na kolana Może kiedyś uda się wdrapać 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 W zeszłym roku w czerwcu doszłam trochę powyżej Łomnickiej przełęczy, więc małymi kroczkami może kiedyś się uda Chcieliśmy wjechać kolejką na szczyt, ale bilety były wyprzedane a pozatym tak wiało, że kolejkę co chwila wyłączano więc trzeba bylo się zdać na nóżki i tutaj trafnie sprawdza się przysłowie "nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło " 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Pamiętam z wycieczki kolejkowej na Łomnicę, że bardzo zafascynowała mnie ta mała górka przypominająca robaka (w Tatrach Bielskich, ale wtedy to nawet nie wiedziałam chyba, że są Tatry Bielskie). Ktoś wie jak to się nazywa? Albo czy w ogóle ma jakąś nazwę? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 @Fibi A masz jakąś fotkę tego "robaka" bo nie wiem o którą górkę chodzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Na moim ostatnim zdjęciu po prawej stronie to takie małe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 @Fibi nie mam pojęcia, że też takie maleństwo zauważyłaś Ale może się dowiemy ... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Ja to potem widziałam jeszcze 2 razy- raz na wycieczce na Przełęcz pod Kopą, i potem jak się błąkaliśmy w okolicach Zielonego Stawu Kieżmarskiego. To mnie prześladuje i muszę wiedzieć co to jest 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 3 minuty temu, Fibi napisał: Ja to potem widziałam jeszcze 2 razy- raz na wycieczce na Przełęcz pod Kopą, i potem jak się błąkaliśmy w okolicach Zielonego Stawu Kieżmarskiego. To mnie prześladuje i muszę wiedzieć co to jest Dowiesz się, tutaj są ludzie co to Tatry znają jak swoją kieszeń. Ja natomiast się uczę ich cały czas z ogromną przyjemnością 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nobody Opublikowano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 11 minut temu, Fibi napisał: To mnie prześladuje i muszę wiedzieć co to jest Myślę że Qbot nam powie, On jest dobry z topografii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Tak, Qbot na pewno był tam po ciemku! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 15 minutes ago, Fibi said: Tak, Qbot na pewno był tam po ciemku! Byłem i to dwa razy W życiu bym tego do robaka nie porównał, a zwie się to tak jak wszystko w okolicy, czyli Bielska Kopa 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 (edytowane) Jak Ty mnie, @Q'bot zaimponowałeś! Podobne jest do larwy przecież Btw. do Kopy to też podobne nie jest- zbyt wąskie i podłużne Edytowane 23 Stycznia 2020 przez Fibi dopisanie zdania 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nobody Opublikowano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 7 minut temu, Q'bot napisał: Byłem i to dwa razy A masz jakieś fajne zdjęcie z tej okolicy w nocy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 (edytowane) 5 minutes ago, Nobody said: A masz jakieś fajne zdjęcie z tej okolicy w nocy ? Szczyt kopy to akurat trawa i kamienie, więc nadawałby się wyłącznie do panoram (tudzież biwakowania w bezwietrzne noce) - robiłem coś z okolic Kopskego Sedla. Widok na Jarząbka Edytowane 23 Stycznia 2020 przez Q'bot 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agunia Opublikowano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Łomnicę można też zdobyć zimą. Łatwiej o bilety, czasem można je kupić nawet w dniu wjazdu, co latem graniczy z cudem Fotki poglądowe (poniżej) są sprzed tygodnia, więc w miarę aktualne. Bilety można kupić online na gopass.sk i odebrać je np. w dolnej stacji kolejki gondolowej na Skalnate Pleso w Tatrzańskiej Łomnicy lub w kasie w Skalnatym Plesie. Na samym tarasie widokowym od strony Gerlachu było dosyć ślisko (lód, przydały się raczki), natomiast od strony Tatrzańskiej Łomnicy zupełnie sucho. Bufet na górze zimą też czynny, gdyby ktoś zmarzł to można się schować i poczekać aż wywołają do kolejki na zjazd. Nawiasem mówiąc, system wywoływania do kolejki (w kilku językach, w tym po polsku) był dla mnie sporym zaskoczeniem, nie spodziewałam się takiego rozwiązania 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Wiem, że to bardzo subiektywna opinia, ale dla mnie Łomnica jest najpiękniejszą i najbardziej ukochaną górą w Tatrach Wysokich! Te zdjęcia są wykonane kilka lat temu. Ładnie widać na nich również położone pod południowym stokiem Łomnicy Skalnate Pleso. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi