Krzysiek Zd Opublikowano 18 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 @vatra to musisz nadrobić bo to najkrótszy (najszybszy) szlak z Kasprowego do Kuźnic i jak już się zaczyna ściemniać to tam można sobie nawet trochę podbiec przy schodzeniu żeby zdążyć w miarę przed zmrokiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 18 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 (edytowane) No pięknie, to się teraz ...... wpakowałem . Może jakaś mała podpowiedź ? Edytowane 18 Maja 2021 przez Krzysiek Zd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 18 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 9 minut temu, Krzysiek Zd napisał: @vatra to musisz nadrobić bo to najkrótszy (najszybszy) szlak z Kasprowego do Kuźnic i jak już się zaczyna ściemniać to tam można sobie nawet trochę podbiec przy schodzeniu żeby zdążyć w miarę przed zmrokiem Ale tam niedźwiedź ma gawrę (prawda) i jak się ściemnia to się zaczaja na spóźnionych turystów (żart) Podpowiedź do zagadki: Wysokie Tatry 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 18 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 Poza tym dla takiego zaawansowanego górołaza jak Ty podpowiedź chyba zbędna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 18 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 No wiesz co ja Ci taką łatwą dałem a Ty mi taką trudną ( i to na zgodę ) . A Polskie czy Słowackie bo nie jestem takim specjalistą od stawków jak Ty ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 18 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 (edytowane) 1 godzinę temu, vatra napisał: @Krzysiek Zd no dobra, to na zgodę moja koziczka dla Ciebie i zgadnij gdzie ona mieszka? @vatra No ok, Twoja koziczka prawdopodobnie mieszka w D5SP a spacerowała sobie przy Zadnim Stawie Polskim Edytowane 18 Maja 2021 przez Krzysiek Zd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 19 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 @Krzysiek Zd Brawo precyzja godna mistrza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 19 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 @vatra No i fajnie, cieszę się ale co z ....nagrodą? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 19 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 10 godzin temu, Krzysiek Zd napisał: @vatra No i fajnie, cieszę się ale co z ....nagrodą? Musisz pójść nad Zadni Staw i poszukać koziczki i jeszcze świstaka i zobaczysz jak tam jest pięknie, nie ma lepszej nagrody!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 19 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 1 godzinę temu, vatra napisał: Musisz pójść nad Zadni Staw i poszukać koziczki i jeszcze świstaka i zobaczysz jak tam jest pięknie, nie ma lepszej nagrody!!! Hmm.... i myślisz, że one(i) tam będą ? Bo ja raczej bym obstawiał, że mogę ich tam nie zobaczyć a tylko Tobie się udało . A pięknie to tam rzeczywiście jest choć ostatnio widywałem to raczej z góry a nie z bliska. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 19 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 2 minuty temu, Krzysiek Zd napisał: A pięknie to tam rzeczywiście jest choć ostatnio widywałem to raczej z góry a nie z bliska. No z góry to wszystko wygląda inaczej ale czasem warto przyjrzeć się sprawie z bliska W tym rejonie kozice są zawsze a świstaki, nawet jeśli go nie zobaczysz to możesz usłyszeć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 19 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 4 minuty temu, vatra napisał: czasem warto przyjrzeć się sprawie z bliska W tym rejonie kozice są zawsze a świstaki, nawet jeśli go nie zobaczysz to możesz usłyszeć Jakoś do tej pory nie maiłem tam szczęścia ani do kozic a do świstaków w ogóle (ani tu ani w ogóle w Wysokich) szczególnie po naszej stronie granicy u sąsiadów prędzej . Ale za to w Zachodnich szczególnie w Dolinie Rohackiej czy Smutnej często spotykałem świstaki jak się wygrzewały na słoneczku a słychać je było tam wszędzie. A i koziczek też tam całkiem sporo spotkałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 19 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 13 minut temu, Krzysiek Zd napisał: u sąsiadów prędzej U sąsiadów zawsze jest lepsze @Krzysiek Zd słowackie Tatry są piękne, już bardzo za nimi tęsknię i wydaje mi się że tam nawet świstaki głośniej świstają Ale kozice jeżeli spotykam to zwykle w okolicach Zawratu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 19 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 3 minuty temu, vatra napisał: słowackie Tatry są piękne, już bardzo za nimi tęsknię i wydaje mi się że tam nawet świstaki głośniej świstają Ale kozice jeżeli spotykam to zwykle w okolicach Zawratu Ja też bardzo , a ze świstakami potwierdzam są głośniejsze . Na Zawrat zwykle wchodzę od Gąsienicowej ale następnym razem spróbuję odwrotnie może wtedy uda się spotkać jakoś koziczkę . A nagrodę oczywiście przyjmuję jest najlepsza !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 19 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 @vatra A żeby nie było, że tak trochę nie na temat i mało merytorycznie rozmawiamy to jeszcze takie dwie fotki specjalnie dla Ciebie Ps. Ten mój aparat jednak trochę nas oszukał na tym zbliżeniu wyraźnie widać znak zielony 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 19 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 2 minuty temu, Krzysiek Zd napisał: na tym zbliżeniu wyraźnie widać znak zielony Najważniejsze że kozice są we właściwym kolorze Dzięki, super fotki ale przyznasz, że nie ma to jak na żywo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 19 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 (edytowane) Zadcydowanie podziwianie ich na żywo jest magiczne a jak jeszcze się w ogóle nie .... boją . Ale zazwyczaj wystarczy niewielki szmer jakiś maly gest i widać całą ich maestrię w poruszaniu się w tak trudnym, stromym i czasami skalnym terenie. To niesamowicie zwinne, szybkie i piękne stworzenia Edytowane 19 Maja 2021 przez Krzysiek Zd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 21 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 @Krzysiek Zd znalazłam taką nagrodę dla Ciebie wprawdzie kozicy nie widać ale za to jest to, co Ty widzisz patrząc z góry 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 21 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 @vatra Piękna nagroda !!! Z Koziego wszystko wygląda jakby dużo piękniej nawet jak koziołków nie widać . Ale tak naprawdę wszystko zaczyna się tutaj A kończy tu 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 21 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 A jeśli chodzi o samych "mieszkańców" to na zboczach Czerwonych Wierchów też ich trochę pomieszkuje 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martuś Opublikowano 18 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 Maleństwo na Kasprowym 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 23 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 (edytowane) Wyczytałem, że to Rusałka admirał a uchwycony w okolicach Grzesia Edytowane 27 Czerwca 2021 przez Krzysiek Zd 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andzia Opublikowano 25 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 (edytowane) Edytowane 25 Czerwca 2021 przez Andzia 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 26 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 (edytowane) Pływanie synchroniczne na Smreczyńskim Stawie Edytowane 26 Czerwca 2021 przez Krzysiek Zd 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 30 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 Polowanie albo zabawa 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi