Loki 33 Posted July 23, 2020 Share Posted July 23, 2020 @Luk_ ok. Ulżyło mi 🙂 wiem, że góry niczego nie wybaczają, szczególnie braku szacunku i przygotowania, dlatego po obejrzeniu filmu, wolałem dopytać 🙂 dzięki za info 🙂 2 Quote Link to post Share on other sites
Luk_ 1,740 Posted July 23, 2020 Share Posted July 23, 2020 Nie ma sprawy, służę pomocą 😀 1 Quote Link to post Share on other sites
a chodźże na pole 512 Posted July 23, 2020 Share Posted July 23, 2020 (edited) 1 godzinę temu, Loki napisał: @Luk_ ok. Ulżyło mi 🙂 wiem, że góry niczego nie wybaczają, szczególnie braku szacunku i przygotowania, dlatego po obejrzeniu filmu, wolałem dopytać 🙂 dzięki za info 🙂 Na tym filmie, może faktycznie za duże rybie oko się zrobiło, i wyglada to strasznie. Nosal to nie jest, góra na pewno wymagająca, z zejściem raczej nie ma problemu jak jest sucho. zobacz na ten film. Tutaj już nie ma takiego przekłamania. Najlepiej jest odwzorowane to co na środku ekranu, wiec trzeba kręcić obrazem. W opisie filmu, linki do reszty trasy. Jeśli oglądasz na tel, to koniecznie przez aplikacje YT Edited July 23, 2020 by a chodźże na pole 3 Quote Link to post Share on other sites
Loki 33 Posted July 23, 2020 Share Posted July 23, 2020 @a chodźże na pole dzięki za info 🙂 faktycznie tutaj wygląda to bardziej przyjaźnie 🙂 klamka zapadła, jak będzie odpowiednią pogoda to idę na Kościelec 🙂 3 Quote Link to post Share on other sites
Luk_ 1,740 Posted July 24, 2020 Share Posted July 24, 2020 @a chodźże na pole obejrzałem ten filmik z kamer 360 😄 coś świetnego! mam nadzieję, że każdy szlak będzie w takiej formule, taki widok dużo lepiej oddaje rzeczywistość :) także gratuluję, bo chyba widzę na polskim YT szlaki w 360 po raz pierwszy 🙂 Gratki! 1 1 Quote Link to post Share on other sites
a chodźże na pole 512 Posted July 24, 2020 Share Posted July 24, 2020 1 minutę temu, Luk_ napisał: @a chodźże na pole obejrzałem ten filmik z kamer 360 😄 coś świetnego! mam nadzieję, że każdy szlak będzie w takiej formule, taki widok dużo lepiej oddaje rzeczywistość 🙂 także gratuluję, bo chyba widzę na polskim YT szlaki w 360 po raz pierwszy 🙂 Gratki! Dzięki ! Też mi się wydaje, że poza paroma krótkimi filmami z Tatr w 360, nie ma więcej takich filmów, więc mogę nieśmiało stwierdzić że jesteśmy jedyni, którzy udostępniają CAŁE szlaki w tej formie 😉 Będzie jeszcze 6 długich tras i tak jak tutaj, będą podzielone na krótsze filmy - odcinki między charakterystycznymi miejscami. Domyślam, że nikt nie obejrzy filmu od A do Z, ale nie po to one są, a jedynie do zaznajomienia się z trasą. No może godzinny odcinek między Zawratem a Kozią przełęczą będzie oglądany dłużej 😉 [Skrzynkę piwa, temu kto obejrzy 6 godzin z przejścia Drogą nad Reglami 😂 🤣] Pozdrawiam 🙂 3 Quote Link to post Share on other sites
Luk_ 1,740 Posted July 24, 2020 Share Posted July 24, 2020 Dobra, jak za skrzynkę piwa to mogę obejrzeć 😁 2 Quote Link to post Share on other sites
Gieferg 160 Posted July 24, 2020 Share Posted July 24, 2020 (edited) Film (ten pierwszy) bardzo fajny, ale dramatyzm podkręcony o jakieś 500% . Tam faktycznie blisko przepaści jest się tylko chwilami i w zasadzie żadne z trudniejszych miejsc się koło nich nie znajduje. Pokazałem żonie ten podkręcony fragment z kominka i spytałem czy by to przeszła, stwierdziła, że raczej nie, na co jej mówię, że już to zrobiła 😄 Ja tam raczej rybie oko jestem skłonny niwelować ustawieniami kamery, żeby filmy wyglądały na ile to możliwe zgodnie z rzeczywistością. Edited July 24, 2020 by Gieferg Quote Link to post Share on other sites
a chodźże na pole 512 Posted July 24, 2020 Share Posted July 24, 2020 1 godzinę temu, Gieferg napisał: Film (ten pierwszy) bardzo fajny, ale dramatyzm podkręcony o jakieś 500% . Tam faktycznie blisko przepaści jest się tylko chwilami i w zasadzie żadne z trudniejszych miejsc się koło nich nie znajduje. Pokazałem żonie ten podkręcony fragment z kominka i spytałem czy by to przeszła, stwierdziła, że raczej nie, na co jej mówię, że już to zrobiła 😄 Ja tam raczej rybie oko jestem skłonny niwelować ustawieniami kamery, żeby filmy wyglądały na ile to możliwe zgodnie z rzeczywistością. Dzięki za uwagi 🙂 Chciałem pokazać szerszy plan, ale chyba to jednak nie jest za dobry pomysł. Zostawię w takim razie "normalny widok" w następnych filmach. 👍 1 Quote Link to post Share on other sites
Mateusz Z 2,142 Posted July 24, 2020 Share Posted July 24, 2020 2 godziny temu, Gieferg napisał: Film (ten pierwszy) bardzo fajny, ale dramatyzm podkręcony o jakieś 500% Chciałbym taki Kościelec!!! 2 Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 1,161 Posted July 24, 2020 Share Posted July 24, 2020 6 godzin temu, Luk_ napisał: Dobra, jak za skrzynkę piwa to mogę obejrzeć 😁 @a chodźże na pole @Luk_ ja się też "poświęcę" (ale wolę wino) 😎🙂 Quote Link to post Share on other sites
a chodźże na pole 512 Posted July 24, 2020 Share Posted July 24, 2020 12 minut temu, jaaga76 napisał: @a chodźże na pole @Luk_ ja się też "poświęcę" (ale wolę wino) 😎🙂 Oczywiście taką wirtualną 😁 w 360 😂 Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 1,161 Posted July 24, 2020 Share Posted July 24, 2020 1 minutę temu, a chodźże na pole napisał: Oczywiście taką wirtualną 😁 w 360 😂 No nie inaczej 😂. 1 Quote Link to post Share on other sites
wjesna 472 Posted July 29, 2020 Share Posted July 29, 2020 Przygotowując się do wyjścia na Kościelec szukałam informacji o nim i trafiłam między innymi na to forum. Prawdę mówiąc, gdy zobaczyłam filmik to mi się Kościelca odechciało, pomyślałam, że to dla mnie zbyt duży hardcore. Ale jednak poszłam i chociaż gdy schodziłam złapał mnie deszcz z gradem to nawet po mokrej skale dało sie spokojnie zejść, zachowując większą uwagę i ostrożność. Przynajmniej ,,rynna" była rynną nie tylko z nazwy ale przepływającej przez nią rzeki wody. 5 Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 1,161 Posted July 29, 2020 Share Posted July 29, 2020 @wjesna gratulacje! Kolejnych udanych wypraw! 2 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts