Skocz do zawartości

Odwieczny dylemat Tatromaniaka :)

Mnich Admin

Dylemat  

20 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na Halę Gąsienicową wolę wchodzić przez?

Rekomendowane odpowiedzi

Zagłosowałam na Boczań bo z tych dwóch opcji ta mi bardziej odpowiada ale najbardziej lubię drogę z Brzezin szlakiem przez dolinę Suchej Wody. Kiedyś dramat dla kostek a teraz po remoncie super wygodny trakt.

Edytowane przez Zośka
  • Lubię to ! 2

22 minuty temu, Zośka napisał:

Zagłosowałam na Boczań bo z tych dwóch opcji ta mi bardziej odpowiada ale najbardziej lubię drogę z Brzezin szlakiem przes dolinę Suchej Wody. Kiedyś dramat dla kostek a teraz po remoncie super wygodny trakt.

Też czasami nim idę. Nie jest zbyt męczący, ale trochę długi i monotonny według mnie. 

• Lubię to ! 1

Jaworzynka z prostego powodu: mam rozruch na początku w dolince a nie od razu na "mordę" przez Boczań. Przez Skupniow i Boczań lubię schodzić. Do Brzezin też fajnie się schodzi.

I generalnie przez Jaworzynke idę po prostu szybciej. A oto przecież chodzi. 🙂

• Lubię to ! 3

58 minut temu, peter1 napisał:

Jaworzynka z prostego powodu: mam rozruch na początku w dolince a nie od razu na "mordę" przez Boczań. Przez Skupniow i Boczań lubię schodzić. Do Brzezin też fajnie się schodzi.

I generalnie przez Jaworzynke idę po prostu szybciej. A oto przecież chodzi. 🙂

A ja wolę odwrotnie. Przez Jaworzynkę zazwyczaj wracam 🙂 

• Lubię to ! 2

Ja wolę przez Boczań z dwóch powodów ; w Jaworzynce częściej spotykano misie,  pod koniec w Jaworzynce jest dość strome podejście  wolę łagodniej w początkowej części trasy, dla mnie konkretne góry i widoki zaczynają się w Tatrach tak powyżej 1400 m, w tym przypadku na Hali Gąsienicowej.  Po co na początku trasy tracić więcej sił. 

• Lubię to ! 1

19 godzin temu, Zośka napisał:

drogę z Brzezin

o takim wariancie to kolega Admin nie słyszał

Były czasy że nocowałem na Toporowej Cyhrli i poranna wędrówka przez Psią Trawkę pozwalała na pełną kontemplację zupełnie pustego szlaku

• Lubię to ! 1

Dla mnie przejście przez boczan jest przyjemniejsze. Natomiast jak idę wysoko, to wchodzę dolina suchej wody (czy tam suchej klaty ;)), bo to już po prostu spacer na rozgrzewkę i na Hali Gasienicowej zasadniczą część wycieczki zaczynam świeżutki 😉

• Lubię to ! 1

1 godzinę temu, J@n napisał:

o takim wariancie to kolega Admin nie słyszał

Były czasy że nocowałem na Toporowej Cyhrli i poranna wędrówka przez Psią Trawkę pozwalała na pełną kontemplację zupełnie pustego szlaku

Słyszał słyszał. Ale dylemat jest tylko jeden: Boczań, czy Jaworzynka 🙂 

bocz.jpeg

• Lubię to ! 2
  • Haha 3

Drogę z Brzezin mimo że raz tamtędy szedłem miło wspominam , jak ktoś ma nocleg w okolicach  Cyrhli jest to fajne rozwiązaniem.  Szczerze mówiąc szlaki przez Jaworzynkę i Boczań juz trochę mi się znudziły, przejadły, może dlatego że tyle razy tamtędy szedłem .

• Lubię to ! 3

A co do tematu - różnie bywało, w ostatnich latach raczej do góry Boczań, w dół Jaworzynka. I tak zagłosuję.

Z Brzezin czasem chodzę, gdy planuję też tamtędy schodzić i podjeżdżam autem na parking - nota bene mocno powiększony ostatnio. 

Ale najbardziej lubię iść na Halę z Kasprowego, po wjeździe kolejką 👍

• Lubię to ! 1

20 minut temu, Jędrek napisał:

"Na Halę Gąsiennicową wolę wchodzić przez?"

Panie kierowniku ... 😋

Literówka. Czeski błąd. Lapsus językowy. Tak to jest, jak się tworzy treści na szybko, z telefonu. Czujności gratuluję. W nagrodę wygrywa Pan snickersa  😛 

Tak, czy siak - poprawione 🙂 

• Haha 1

4 minuty temu, Mnich Admin napisał:

Literówka. Czeski błąd. Lapsus językowy. Tak to jest, jak się tworzy treści na szybko, z telefonu

Czyli jak - nie czytamy tego co piszemy? Na waszym stanowisku? Wy, człowiek wykształcony, kulturalny, oczytany (i co tam jeszcze), a taki przykład dajecie młodzieży? Wstyd! 🙃🤣

• Haha 4

1 minutę temu, Jędrek napisał:

Czyli jak - nie czytamy tego co piszemy? Na waszym stanowisku? Wy, człowiek wykształcony, kulturalny, oczytany (i co tam jeszcze), a taki przykład dajecie młodzieży? Wstyd! 🙃🤣

Kto nigdy nie zrobił literówki, niech pierwszy rzuci kamień 🙂 A z tą młodzieżą, to już sobie tak nie schlebiaj 🙃

• Haha 2

5 godzin temu, Mnich Admin napisał:

Kto nigdy nie zrobił literówki

Gąsienicowa przez dwa n to akurat jest dość powszechny błąd, więc w literówkę nie bardzo wierzę, szczególnie że jej sam nie poprawiłeś, a przecież zaglądałeś do tematu parę razy  😋