Q'bot 1,620 Posted August 23, 2020 Share Posted August 23, 2020 Patrząc przez pryzmat wykorzystywanego sprzętu oczywiście ? Wiadomo, że trafiają się mniej lub bardziej udane elementy garderoby czy to szpeju, które wykorzystujemy w górach, lecz nawet te z pozoru najlepsze produkty mają swoje przywary, które nas irytują... Zaczynając od siebie muszę się uczepić plecaka 85L od Fjord Nansen, który w losowych momentach zaczyna sobie skrzypieć. Tak, skrzypieć, coś jak stary wiklinowy fotel bujany na drewnianej podłodze w XVIII wiecznej kamienicy. Czy obciążony, czy prawie pusty, co jakiś czas tak ma... Drugi problem również tyczy się placaków, ale ogółem - czy może tylko mnie klamra od pasa biodrowego najpierw wyciera, by po czasie przedziurawić miejsce styku z paskiem od spodni? No i nie sposób nie wspomnieć o odwiecznej obawie, która powraca wraz z silniejszymi podmuchami wiatru na grani - jak tu nie stracić czapki z daszkiem, gdy mocniej wiuchnie, a ja akurat uniosę głowę w złą stronę? ? Quote Link to post Share on other sites
J@n 665 Posted August 23, 2020 Share Posted August 23, 2020 2 godziny temu, Q'bot napisał: 85L robisz wielodniowe wycieczki z namiotem i kuchnią ? Mnie nic nie irytuje. Quote Link to post Share on other sites
Michał D 7 Posted August 23, 2020 Share Posted August 23, 2020 "Cepiatyj tancerce to i gumka w batkach przeszkadzo". Po prostu prosiłeś się. 1 Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 2,924 Posted August 23, 2020 Share Posted August 23, 2020 (edited) Mnie aktualnie najbardziej irytują spodnie i spodenki, które się "skurczyły" przez koronawirusa ??. Edited August 23, 2020 by jaaga76 1 4 Quote Link to post Share on other sites
Q'bot 1,620 Posted August 24, 2020 Author Share Posted August 24, 2020 11 hours ago, J@n said: robisz wielodniowe wycieczki z namiotem i kuchnią ? Zwykle noc-dwie, rzadko kiedy pogoda pozwala na więcej... No i na dłużej to musiałbym schodzić uzupełnić zapasy. 10 hours ago, Michał D said: Po prostu prosiłeś się. Aaale że o co chodzi? ? Quote Link to post Share on other sites
wjesna 1,602 Posted August 24, 2020 Share Posted August 24, 2020 Trochę mnie denerwują (ale tylko trochę bo to przeważnie w niskich partiach ma miejsce) kijki tych, co idą przede mną, bo zdarza się czasem, że jakoś tak nimi dziwnie wymachują, że trzeba uważać, żeby nie oberwać. Sama chodzę bez, więc może to też dlatego. 2 Quote Link to post Share on other sites
wwwojo 214 Posted January 3, 2021 Share Posted January 3, 2021 Parujące w zimie okulary, musze nosić bo moje ślepia nie tolerują szkieł kontaktowych. Parę zim temu zakupiłem gogle pod ktorymi spokojnie moge nosić okulary ale w niższych partiach wzbudzam zdziwienie "użytkowników" szlaków goglami zakrywającymi poł twarzy. 3 Quote Link to post Share on other sites
Mnich Moderator 1,885 Posted January 4, 2021 Share Posted January 4, 2021 Dnia 3.01.2021 o 17:21, wwwojo napisał: Parujące w zimie okulary, musze nosić bo moje ślepia nie tolerują szkieł kontaktowych. Parę zim temu zakupiłem gogle pod ktorymi spokojnie moge nosić okulary ale w niższych partiach wzbudzam zdziwienie "użytkowników" szlaków goglami zakrywającymi poł twarzy. Witaj w klubie, jako okularnik mam ten sam problem ? Quote Link to post Share on other sites
Kasia K 1,330 Posted January 10, 2021 Share Posted January 10, 2021 Dnia 4.01.2021 o 20:25, Mnich Moderator napisał: Witaj w klubie, jako okularnik mam ten sam problem ? Dnia 3.01.2021 o 17:21, wwwojo napisał: Parujące w zimie okulary, musze nosić bo moje ślepia nie tolerują szkieł kontaktowych. Parę zim temu zakupiłem gogle pod ktorymi spokojnie moge nosić okulary ale w niższych partiach wzbudzam zdziwienie "użytkowników" szlaków goglami zakrywającymi poł twarzy. Proponują korekcję laserową wady wzroku i problem będzie z głowy Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts