Jump to content

Co nas najbardziej irytuje?

Recommended Posts

Patrząc przez pryzmat wykorzystywanego sprzętu oczywiście ?

Wiadomo, że trafiają się mniej lub bardziej udane elementy garderoby czy to szpeju, które wykorzystujemy w górach, lecz nawet te z pozoru najlepsze produkty mają swoje przywary, które nas irytują... 

Zaczynając od siebie muszę się uczepić plecaka 85L od Fjord Nansen, który w losowych momentach zaczyna sobie skrzypieć. Tak, skrzypieć, coś jak stary wiklinowy fotel bujany na drewnianej podłodze w XVIII wiecznej kamienicy. Czy obciążony, czy prawie pusty, co jakiś czas tak ma...

Drugi problem również tyczy się placaków, ale ogółem - czy może tylko mnie klamra od pasa biodrowego najpierw wyciera, by po czasie przedziurawić miejsce styku z paskiem od spodni?

No i nie sposób nie wspomnieć o odwiecznej obawie, która powraca wraz z silniejszymi podmuchami wiatru na grani - jak tu nie stracić czapki z daszkiem, gdy mocniej wiuchnie, a ja akurat uniosę głowę w złą stronę? ?

11 hours ago, J@n said:

robisz wielodniowe wycieczki z namiotem i kuchnią ?

Zwykle noc-dwie, rzadko kiedy pogoda pozwala na więcej... No i na dłużej to musiałbym schodzić uzupełnić zapasy.

10 hours ago, Michał D said:

Po prostu prosiłeś się.

Aaale że o co chodzi? ?

Trochę mnie denerwują (ale tylko trochę bo to przeważnie w niskich partiach ma miejsce) kijki tych, co idą przede mną, bo zdarza się czasem, że jakoś tak nimi dziwnie wymachują, że trzeba uważać, żeby nie oberwać. Sama chodzę bez, więc może to też dlatego. 

• Like ! 2
  • 4 months later...

Parujące w zimie okulary, musze nosić bo moje ślepia nie tolerują szkieł kontaktowych. Parę zim temu zakupiłem gogle pod ktorymi spokojnie moge nosić okulary ale w niższych partiach wzbudzam zdziwienie "użytkowników" szlaków goglami zakrywającymi poł twarzy.

• Haha 3
Dnia 3.01.2021 o 17:21, wwwojo napisał:

Parujące w zimie okulary, musze nosić bo moje ślepia nie tolerują szkieł kontaktowych. Parę zim temu zakupiłem gogle pod ktorymi spokojnie moge nosić okulary ale w niższych partiach wzbudzam zdziwienie "użytkowników" szlaków goglami zakrywającymi poł twarzy.

Witaj w klubie, jako okularnik mam ten sam problem ?

Dnia 4.01.2021 o 20:25, Mnich Moderator napisał:

Witaj w klubie, jako okularnik mam ten sam problem ?

Dnia 3.01.2021 o 17:21, wwwojo napisał:

Proponują korekcję laserową wady wzroku i problem będzie z głowy