Q'bot Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Patrząc przez pryzmat wykorzystywanego sprzętu oczywiście Wiadomo, że trafiają się mniej lub bardziej udane elementy garderoby czy to szpeju, które wykorzystujemy w górach, lecz nawet te z pozoru najlepsze produkty mają swoje przywary, które nas irytują... Zaczynając od siebie muszę się uczepić plecaka 85L od Fjord Nansen, który w losowych momentach zaczyna sobie skrzypieć. Tak, skrzypieć, coś jak stary wiklinowy fotel bujany na drewnianej podłodze w XVIII wiecznej kamienicy. Czy obciążony, czy prawie pusty, co jakiś czas tak ma... Drugi problem również tyczy się placaków, ale ogółem - czy może tylko mnie klamra od pasa biodrowego najpierw wyciera, by po czasie przedziurawić miejsce styku z paskiem od spodni? No i nie sposób nie wspomnieć o odwiecznej obawie, która powraca wraz z silniejszymi podmuchami wiatru na grani - jak tu nie stracić czapki z daszkiem, gdy mocniej wiuchnie, a ja akurat uniosę głowę w złą stronę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 2 godziny temu, Q'bot napisał: 85L robisz wielodniowe wycieczki z namiotem i kuchnią ? Mnie nic nie irytuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał D Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 "Cepiatyj tancerce to i gumka w batkach przeszkadzo". Po prostu prosiłeś się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 (edytowane) Mnie aktualnie najbardziej irytują spodnie i spodenki, które się "skurczyły" przez koronawirusa . Edytowane 23 Sierpnia 2020 przez jaaga76 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 11 hours ago, J@n said: robisz wielodniowe wycieczki z namiotem i kuchnią ? Zwykle noc-dwie, rzadko kiedy pogoda pozwala na więcej... No i na dłużej to musiałbym schodzić uzupełnić zapasy. 10 hours ago, Michał D said: Po prostu prosiłeś się. Aaale że o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Trochę mnie denerwują (ale tylko trochę bo to przeważnie w niskich partiach ma miejsce) kijki tych, co idą przede mną, bo zdarza się czasem, że jakoś tak nimi dziwnie wymachują, że trzeba uważać, żeby nie oberwać. Sama chodzę bez, więc może to też dlatego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwwojo Opublikowano 3 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 Parujące w zimie okulary, musze nosić bo moje ślepia nie tolerują szkieł kontaktowych. Parę zim temu zakupiłem gogle pod ktorymi spokojnie moge nosić okulary ale w niższych partiach wzbudzam zdziwienie "użytkowników" szlaków goglami zakrywającymi poł twarzy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 Dnia 3.01.2021 o 17:21, wwwojo napisał: Parujące w zimie okulary, musze nosić bo moje ślepia nie tolerują szkieł kontaktowych. Parę zim temu zakupiłem gogle pod ktorymi spokojnie moge nosić okulary ale w niższych partiach wzbudzam zdziwienie "użytkowników" szlaków goglami zakrywającymi poł twarzy. Witaj w klubie, jako okularnik mam ten sam problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia K Opublikowano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 Dnia 4.01.2021 o 20:25, Mnich Moderator napisał: Witaj w klubie, jako okularnik mam ten sam problem Dnia 3.01.2021 o 17:21, wwwojo napisał: Parujące w zimie okulary, musze nosić bo moje ślepia nie tolerują szkieł kontaktowych. Parę zim temu zakupiłem gogle pod ktorymi spokojnie moge nosić okulary ale w niższych partiach wzbudzam zdziwienie "użytkowników" szlaków goglami zakrywającymi poł twarzy. Proponują korekcję laserową wady wzroku i problem będzie z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi