peter1 Opublikowano 24 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia CZARNY SZCZYT - 2429m - piękny szczyt w głównej grani Tatr Wysokich położony między Doliną Czarną Jaworową a górną partią Doliny Kieżmarskiej. Jego Czarny Grzbiet rozdziela Dolinę Dziką i Jastrzębią. Na lewo od Czarnego są Baranie Rogi, na prawo Kołowy Szczyt. Z tyłu wspaniałe Papirusowe Turnie. Trasa wiodła przez Papirusową Drabinę i Przełęcz Stolarczyka. 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 24 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia kilka zdjęć z otoczenia Doliny Kieżmarskiej: Niestety mam problem z wgrywaniem zdjęć bo jakość pojedynczego zdjęcia przekracza dopuszczalny limit 5mb. Tego dnia pogoda była idealna więc zdjęcia są bardzo dobrej jakości. Proszę o info od moderatora czy coś się uda z tym zrobić. Jak nie, to poszukam zdjęć z telefonu bo tam jakość jest słabsza. Prawdę mówiąc to chyba coś nowego bo wcześniej nigdy nie było problemu... 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 24 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 12 minut temu, peter1 napisał: Niestety mam problem z wgrywaniem zdjęć bo jakość pojedynczego zdjęcia przekracza dopuszczalny limit 5mb przed wgraniem proponuję odchudzenie np w programie irfan view . Ja zawsze tak robię z kilku mega po ograniczeniu rozdzielczości robi np 200 kb . A spadek jakości obrazu na forum nie jest widoczny. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 24 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 7 godzin temu, barbie609 moder napisał: przed wgraniem proponuję odchudzenie np w programie irfan view . Ja zawsze tak robię z kilku mega po ograniczeniu rozdzielczości robi np 200 kb . A spadek jakości obrazu na forum nie jest widoczny. Też polecam taką metodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 24 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 11 godzin temu, barbie609 moder napisał: A spadek jakości obrazu na forum nie jest widoczny. A ja się głupi zastanawiałem dlaczego te twoje fotki takie niewyraźne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 25 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 8 godzin temu, Jędrek napisał: fotki takie niewyraźne hmmm może to kwestia okularów 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 27 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia ok, odchudziłem rozmiary nieznacznie, zobaczymy. Czarny Czarny I Jastrzębia Turnia Czarny, Kołowy i Jastrzębia Turnia próg Doliny Dzikiej niestety dalej jest problem, zmniejszyłem do 2.5mb a dostaję info że jest powyżej 4,7. Trochę mi się zejdzie na poprawianie(sama selekcja była czasochłonna). Wygląda na to, że są jakieś nowe zasady na forum. Przegapiłem coś? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 27 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia (edytowane) zobaczymy ile z telefonu się uda zamieścić: na szczycie Łomnica i Durne Kieżmarskie i Widły Baranie Rogi, z tyłu Lodowy Baranie Rogi, na przednim planie Papirusowe Turnie Kołowy i Tatry Bielskie Kołowy na Przełęczy Stolarczyka na Przełęczy Stolarczyka, z tyłu Papirusowe Kołowy z przełęczy Edytowane 27 Kwietnia przez peter1 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 27 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia No niestety chyba są jakieś nowe limity na użytkownika. Ja mam w tej chwili tylko 171kb do wykorzystania więc liczą mi za całokształt(a ogólnie tego trochę było). Prosiłbym o info czy coś się z tym da zrobić(zwiększyć mi limit etc.). Inaczej nie zamieszczę już nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 27 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 46 minut temu, peter1 napisał: Inaczej nie zamieszczę już nic. niestety silnik forum dopuszcza 488 MB na użytkownika nie da się tego powiększyć .Mam podobnie i po prostu trzeba wejść na Moje Załączniki , włączyć sortowanie od najstarszych , edytować i usuwać najstarsze zdjęcia . W ten sposób odzyskujemy miejsce. Sorki innego sposobu nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 27 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia test ( poniżej link do albumu na innym adresie (zdjęcie się nie otwiera) http://www.kochamnarty.pl/uploads/gallery/album_387/gallery_10_387_436225.jpg ale link do Google zdjęcia działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 27 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 13 minut temu, J@n napisał: ale link do Google zdjęcia działa można i tak , ciekawe po jakim czasie wygaśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 27 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 3 minuty temu, barbie609 moder napisał: można i tak , ciekawe po jakim czasie wygaśnie. to powinno być bez limitu bo nie obciąża pamięci Tatromaniaka ( mogę się mylić) @peter1 masz te foty tylko lokalnie zapamiętane czy też na innym hosterze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 27 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia tu jakieś 20 lat stare zdjęcie z mojego Googla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 27 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia procesja w Bukowinie 1970 rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 27 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia to zagadka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 27 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia dalej mam taki sam "Maksymalny, ogólny rozmiar" czyli linkowanie jest bez limitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 27 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 27 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 19 minut temu, J@n napisał: A to aktualne? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 27 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 4 minuty temu, vatra napisał: A to aktualne? 7 lat stare PS. @barbie609 moder jak te moje posty z wklejaniem zdjęć nie pasują to wywal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 27 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 1 godzinę temu, J@n napisał: moje posty z wklejaniem zdjęć nie pasują to wywal jak najbardziej pasują , może ktoś skorzysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 28 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 23 godziny temu, J@n napisał: to powinno być bez limitu bo nie obciąża pamięci Tatromaniaka ( mogę się mylić) @peter1 masz te foty tylko lokalnie zapamiętane czy też na innym hosterze ? @J@n dzięki za pomysły! Nie używam generalnie hostingów ale mogę zacząć. Ze zdjęć które zamieściłeś otwiera się tylko 'te z kijkami'. Sprawdzałem na telefonie, tablecie i laptopie. Wszędzie tylko te jedno w tej chwili. Reszty nie widać. Czymś się różni od innych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 28 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia (edytowane) próg Dolinki Dzikiej na progu droga ku Baraniej Kotlinie cdn...:) Edytowane 8 Maja przez peter1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 28 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia (edytowane) dolinka Dzika żleb ku Baraniej Przełęczy Czarny i Papirusowa Drabina Czarny Szczyt, na lewo skos Papirusowa Drabina Barania Kotlina z wiecznym śniegiem oraz żleb spadający z Baraniej Przełęczy Kieżmarskie, Widły i Durne Kieżmarskie cdn... Edytowane 8 Maja przez peter1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 28 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia @peter1niestety nie działa , sugeruję jednak korzystanie z funkcjonalności forum , oczywiście po odchudzeniu zdjęcia. Tak chyba będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi