dommingo Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Hej, tak jak w temacie. Wiem, jak wielu z nas nie lubi po prostu długich podejść do szlaków (oczywiście Morskie i Chochołowska wygrywają ), ale czy próbowaliście kiedyś dojechać tam rowerkiem tj. do Kuźnic i Morskiego? Jeśli tak, gdzie zostawialiście rowery i czy jest to "legalne"? Dzięki i pozdrawiam wszystkich Tatromaniaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 @dommingo do Kuźnic jest chyba już zrobiona ścieżka, a przy kolejce są stojaki. Jeśli chodzi o dojazd do Morskiego Oka rowerem to zapomnij. Z tego co wiem opór TPN wzbudzają hulajnogi, ale czasami się da. Rowery mają zakaz. Jedyne miejsce gdzie można śmigać na rowerze to Chochołowska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 5 minut temu, jaaga76 napisał: tego co wiem opór TPN wzbudzają hulajnogi, Z tego co wiem nie tylko opór ale jest wyraźny zakaz! O rowerze nawet nie ma co marzyć! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 2 minuty temu, vatra napisał: Z tego co wiem nie tylko opór ale jest wyraźny zakaz! O rowerze nawet nie ma co marzyć! Elektryczne jest zakaz. Zwykła może wjechać pod warunkiem, że będzie nią jechała 1 osoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 (edytowane) Swoją drogą wyobrażasz sobie @vatra jeszcze rowery na drodze do Morskiego ...??? Edytowane 6 Sierpnia 2020 przez jaaga76 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 @vatra zwracam honor. Zwykłe hulajnogi już też nie mogą od wiosny. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 6 minut temu, jaaga76 napisał: Swoją drogą wyobrażasz sobie @vatra jeszcze rowery na drodze do Morskiego ...??? Jak słyszę że fasiag jedzie (zwłaszcza z góry) to już wchodzę na drzewo a gdyby tak jeszcze rowery?! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 7 minut temu, Luk_ napisał: Co jak co, ale z dużo większą przyjemnością powitałbym hulajnogi bądź rowery elektryczne niż fasiągi. Ew. coś w stylu kolejki "Rakoń", też wg mnie w porządku rozwiązanie. Fasiągów nie cierpię, ale na hulajnogach to się tam pozabijają. Rowery chyba już kiedyś testowali i z tego co pamiętam był to niewypał. Kolejka może być ewentualnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Przed chwilą, Luk_ napisał: Z ciekawości - rowery czemu nie wypaliły? Wiem, że na MOKu ruch większy, ale w Chochołowskiej dają radę Wydaje mi się, że były jakieś wypadki, ale nie jestem tego pewna na 100 % 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 4 minuty temu, Luk_ napisał: Heh... Wypadki Jakby przy koniach się nie zdarzały Może było ich więcej, albo miały gorsze skutki? A może to mafia fasiągowa doprowadziła do likwidacji rowerów? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 @Luk_ @Fibi najlepsze są własne nogi , choć nie do wszystkich to dociera. Fasiagi mają takie przebicie, że nie ma opcji na ich pozbycie. Ale swoją drogą wiecie, że część tych biednych koników, gdyby nie jeździły do Moka, to by były na niebiańskie łące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 6 minut temu, jaaga76 napisał: @Luk_ @Fibi najlepsze są własne nogi Dokładnie tak. A kto chce mieć widoki to niech na nie zapracuje. te kilka kilometrów po asfalcie to nieduży wysiłek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 6 minut temu, Luk_ napisał: A poza tym takie możliwości ułatwiłyby też dotarcie do głębi Tatr mniej sprawnym osobom, starszym bądź chorym Wyobrażasz sobie "mniej sprawne i starsze" osoby na rowerach jadące pod górkę do MOKA? defiblyrator co 100 metrów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 @Luk_ wyobraź sobie ten slalom 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Ja bym się chyba nie zdecydował - jeszcze podjechać da radę, ale na zjeździe bym potrzebował chyba roweru enduro po wypadnięciu na pierwszym zakręcie A konie przegonić wbrew pozorom łatwo, gdyby ktoś chciał - czy to zapachem czy dźwiękiem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dommingo Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Dziękuję serdecznie! A jak wjadę do Chochołowskiej o 5 rano rowerkiem, to kto pobiera wtedy opłatę, bo online nie ma takiej opcji? A do Morskiego to z rikszy już bym skorzystał Btw, znacie jakieś godne polecenia trasy na rower w okolicach Zakopanego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 @Luk_ optymista z Ciebie Biorąc po uwagę "target" mknący do Morskiego obawiam się, że raczej trudne to do wykonania... Ale jak już tu kilka razy pisaliśmy nadzieja w edukacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 @dommingo zajrzyj tutaj http://www.szlakwokoltatr.eu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 (edytowane) 28 minutes ago, Luk_ said: a'la ścieżki rowerowe przy poboczach wtedy rowerzyści swoje, piechurzy swoje Wydaje mi się, że byłoby to do zrealizowania. Ze względu na nachylenie tegoż asfaltu nie dałoby rady rozsądnie poprowadzić ścieżki rowerowej na zakrętach - musiałaby chyba zmieniać stronę ulicy naprzemiennie? 16 minutes ago, Luk_ said: musiałaby być współpraca - turyści nie wchodzą na ścieżkę, rowerzyści nie zajeżdżają drogi pieszym. W dużych miastach w miarę to funkcjonuje, a też różni ludzie się tam przemieszczają Ja tam odczuwam nieukrywaną agresję, gdy mi pieszy zawadza na drodze rowerowej. Zwykle przyspieszam i mijam o milimetry W drugą stronę również to działa - będąc pieszym na chodniku na bieżąco analizuję czy zbliżający się pojazd to pieszy na rowerze (czyli obiekt do lat 10), sam, bądź z opiekunami. Jeśli nie, to idę środkiem i żałuję, iż nie mam pod ręką kijów trekkingowych... Edytowane 6 Sierpnia 2020 przez Q'bot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dommingo Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Już rozeznałem się z trasą wokół Tatr i widzę, że na razie jest budowany III etap, ale zdążyłem też poczytać na temat Velo Dunajec https://polskanarowerze.pl/velo-dunajec/?gclid=CjwKCAjw97P5BRBQEiwAGflV6SphOaiObbisKTjI-GOYDp2oAtwFPVQLQCpxpcmfcVudeeNygJeTWxoCkBkQAvD_BwE Czy ktoś jechał trasą z Zakopanego do Czorsztyna własnie rowerem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi