bieszczady_wildlife Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Siema! Zapraszam na fotorelację z weekendu 12-15 sierpnia w słowackich Tatrach. Ludzi było mnóstwo ale codziennie ruszałem około 3 rano i chodziło się super. Pogoda znakomita. Pierwszy dzień to Rysy z parkingu przed Popradzkim Stawem. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2023 (edytowane) Nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy idąc (a raczej stojąc) w takich kolejkach "zdobywają" szczyty. Pierwsze skojarzenie: "(...) Romek, mam dla ciebie pracę i od razu tu jestem. Kumpel jest dla mnie kumpel, lekko każdy nie ma. A powiem ci szczerze, mnie, rozumiesz, mnie zdradza żona, takie jest życie. – Te, cwany gapa! – Co? – Nie bądź pan taki specjalista z miodem w uszach. Pan tu nie stał! Pan, pan! No co się gapisz, do ciebie mówię! – Ty, ty! – Co? – Stój cicho. Tego pana żona zdradza, a ty mordę wydzierasz, baranie!" Edytowane 16 Sierpnia 2023 przez Jędrek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bieszczady_wildlife Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2023 17 minutes ago, Jędrek said: Nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy idąc (a raczej stojąc) w takich kolejkach "zdobywają" szczyty. To tylko kolejka do łańcuchów ale jak tyle ludzi zmieści się na górze? Z polskiej strony pewnie podobny wąż tam zmierzał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2023 1 godzinę temu, bieszczady_wildlife napisał: To tylko kolejka do łańcuchów ale jak tyle ludzi zmieści się na górze? Z polskiej strony pewnie podobny wąż tam zmierzał. Sądzę że nawet dłuższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2023 9 minut temu, Jędrek napisał: Sądzę że nawet dłuższy to na pewno , https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/93416/Weekendowe_tlumy_turystow_w_Tatrach_i_56_osob_potrzebujacych_pomocy_TOPR_zdjecia.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bieszczady_wildlife Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Przespałem się na dużym parkingu Podbanske, po drugiej w nocy przejechałem na Tri Studnicky i chwilę po wschodzie byłem na Krywaniu. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 1 godzinę temu, bieszczady_wildlife napisał: Przespałem się na dużym parkingu Podbanske, po drugiej w nocy przejechałem na Tri Studnicky i chwilę po wschodzie byłem na Krywaniu. Nie marnowałeś czasu, trzeba przyznać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bieszczady_wildlife Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2023 On 8/17/2023 at 4:30 PM, Jędrek said: Nie marnowałeś czasu, trzeba przyznać. Albo grubo albo wcale. 19 hours ago, Zakochana w górach said: @bieszczady_wildlife przepiękne zdjęcia! To fajnie, dzięki. Trzeciego dnia poszedłem z Podbańskiej niebieskim na Pyszniańską Przełęcz i przez Błyszcz na Bystrą. Powrót żółtym i czerwonym. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2023 piękna trasa a i pogoda dopisała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bieszczady_wildlife Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2023 W przypadku Bystrej warto jeszcze dodać, że mimo środka wakacji i oblężenia Tatr przez turystów, na tej trasie spotkałem więcej kozic niż ludzi. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bieszczady_wildlife Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2023 W nazwie mam wildlife więc mała przerwa zanim przejdziemy do ostatniego dnia. To zestaw z całego pobytu, ptak nazywa się płochacz halny, reszta wiadomo. 10 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Piękny zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2023 @bieszczady_wildlife- zdjęcia naprawdę wymiatają. Mogę spytać, czym focisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bieszczady_wildlife Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2023 49 minutes ago, Jędrek said: Piękny zestaw Dzięki 35 minutes ago, Mnich Moderator said: @bieszczady_wildlife- zdjęcia naprawdę wymiatają. Mogę spytać, czym focisz? Nikon z7 i z6II. Te zdjęcia były robione nikkorami z20 i z70-200. Do zwierząt normalnie mam 500/5,6 ale na tym wyjeździe jego miejsce zajmowała woda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bieszczady_wildlife Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Ostatni dzień to Koprowy Wierch. Ponownie z Parkingu przed Popradzkim Stawem. Cztery dni mega pogody. Przeszedłem maksa jakiego dałem radę w tym czasie. Bardzo fajny wyjazd. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2023 @bieszczady_wildlife- gratuluję. I przeżyć, i trasy, i cudownych zdjęć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo P Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Genialne zdjęcia. Co do Rysów mam wrażenie że stały się miejscem pielgrzymek, kiedyś wiele osób które przyjechały do Zakopanego chciało wejść na Giewont, wjechać na Kasprowy, dziś celem stały się Rysy. 12 sierpnia byłem na Niżnych Rysach sam nie było nikogo wchodziłem od Palenicy do Buli pod Rysami szedłem razem z pielgrzymującymi. 5:20 w Palenicy a tam sporo ludzi, byłem zaskoczony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2023 3 godziny temu, Pablo P napisał: 5:20 w Palenicy a tam sporo ludzi, Czyli coraz więcej ludzi bierze sobie do serca uwagi typu "wychodź w góry wcześnie rano". 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2023 1 hour ago, Jędrek said: Czyli coraz więcej ludzi bierze sobie do serca uwagi typu "wychodź w góry wcześnie rano". I dlatego mijają wtedy mnie schodzącego z butelką piwa w ręce ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Dobrze ze nie lubię zimna, więc żadne Everesty mnie nie skuszą 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Zdjęcia jak z katalogu. Przepiękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Dnia 21.08.2023 o 22:42, Jędrek napisał: Dobrze ze nie lubię zimna, więc żadne Everesty mnie nie skuszą A masz takie miejsce w marzeniach, nie w planach, gdzie byś chciał wyjść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 12 minut temu, wjesna napisał: A masz takie miejsce w marzeniach, nie w planach, gdzie byś chciał wyjść? Pewnie ze chciałbym wyjść na jakiś ośmiotysięcznik. Ale zimna nie lubię, a globalne ocieplenie postępuje zbyt wolno żebym zdążył, bo jednak lata lecą i czuję że szczyt możliwości mam za sobą. No chyba że jednocześnie medycyna poczyni takie postępy ze i stulatek da radę bez tlenu. Tak więc w sumie nie mówię nie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 (edytowane) Dnia 24.08.2023 o 10:42, wjesna napisał: Zdjęcia jak z katalogu. Przepiękne. No właśnie niektóre aż zbyt piękne. Nierzeczywiste. Edytowane 25 Sierpnia 2023 przez Jędrek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi