Pj95 Opublikowano 17 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 Witam, jestem nowy na forum. Chciałbym się dowiedzieć czy robiąc często szybkie podbiegi na bieżni będzie lepsza kondycja podczas wędrówki w górach? Planuje wyjazd w Tatry w lutym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 17 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 Witaj.Każde ćwiczenie poprawiające kondycję będzie miało pozytywny wpływ na wydolność w górach. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 17 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 8 godzin temu, Pj95 napisał: Witam, jestem nowy na forum. Chciałbym się dowiedzieć czy robiąc często szybkie podbiegi na bieżni będzie lepsza kondycja podczas wędrówki w górach? Planuje wyjazd w Tatry w lutym. ale tylko pod warunkiem że bieżnia będzie pokryta śniegiem lub lodem, dla lepszego efektu można założyć raki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 18 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 Dnia 17.12.2022 o 12:22, Pj95 napisał: często szybkie podbiegi na bieżni Interwały są dobre np. do hokeja Chodzenie po górach to raczej wysiłek dość jednostajny, czyli lepsze będzie bieganie, rower, a nawet chodzenie po schodach, o ile masz pod ręką jakiś wyższy budynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ania71wro Opublikowano 18 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 Nie wiem, czy pytanie dotyczy tylko wędrówek zimowych? Bieganie ze zwykłymi podbiegami w terenie, takimi w niezmienionym tempie, bardzo mi poprawia kondycję w czasie górskich wycieczek, ale ja chodzę w góry raczej w okresach bezśniegowych. Jest nieporównywalnie od kiedy regularnie biegam. Chodzenie pod górę w ogóle nie męczy, dzięki czemu można robić dłuższe trasy. Chyba chodzi o oddech, więc bieżnia też powinna być ok, jeśli Ci nie nudno. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 Dnia 17.12.2022 o 12:22, Pj95 napisał: Witam, jestem nowy na forum. Chciałbym się dowiedzieć czy robiąc często szybkie podbiegi na bieżni będzie lepsza kondycja podczas wędrówki w górach? Każda aktywność, gdzie masz przyśpieszony puls podnosi wydolność. Nie zapomnij tylko lekko "pionizować" bieżni. Dnia 17.12.2022 o 12:22, Pj95 napisał: Planuje wyjazd w Tatry w lutym. Trochę czasu jeszcze jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek1977 Opublikowano 11 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2023 Każdy trening wydolnościowy poprawia ogólną kondycję fizyczną. Czy to będą podbiegi lub interwały na bieżni, czy bieganie w równym rytmie, czy rowerek stacjonarny, jazda rowerem po szosie lub w terenie zawsze będzie na plus. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexi Opublikowano 11 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2023 5 godzin temu, Marek1977 napisał: Każdy trening wydolnościowy poprawia ogólną kondycję fizyczną. Jestem dokładnie takiego samego zdania..... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 12 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2023 Parę lat temu (jeszcze przed covidem) miałem taki męczący kaszel przez ponad miesiąc ... i niestety takiego efektu nie było, cholerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi