barbie609 moder Opublikowano 30 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2023 Okno pogodowe to cały dzisiejszy dzień bo jutro ma być parszywie. W dwójkę z Wieśkiem wyruszamy do Zadnich Koperszadów plan przewiduje oczywiście Kopskie Sedlo , może jeszcze rzut oka na Dolinę Białych Ples. Cel jest głównie przyrodniczy , wegetacja szaleje więc będzie mnóstwo kwiatów. Jedziemy przez Jurgów i Podspady aby trzymać się jak najdalej od rejonu MOK-a. Ok 7 parkujemy przy sklepie w Javorinie i ruszamy w głąb Jaworowej.Nudnym asfaltem docieramy do rozstajów po Muraniem i wchodzimy do Koperszadów.Ze szlaku prześwituje Jaworowa i jej ściany powyżej tesnawy otwierają się widoki na Jagnięcy, widać resztki śniegu w żlebach stoki pełne są kwiatów. Wiesiek pstryka bez przerwy słoneczko świeci , ale na główną granią zaczynają się kotłować chmury, ruch na szlaku znikomy , no może tylko lokalsi się kręcą Wychodzimy na przełęcz widok na północ rewelka na południu robi się chmurzasto,podchodzimy na Przednie Kopskie dobre zdjęcie wymaga poświęceń widoczek z przełęczy Mamy dobry czas a i pogoda stabilna więc podejmujemy decyzję i schodzimy do Wielkiego Białego Przy stawie spotykamy miejscowe wyszkolone kaczki wracamy na przełęcz ruszamy w dół , ok 11-tej ruch na szlaku się wzmógł Pogoda wytrzymała i po prostu było super . Zdjęcia przyrodnicze oczywiście w odpowiednim miejscu. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 30 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2023 @barbie609 dzień i pogoda wykorzystane maksymalnie. Jaworowa wygląda pięknie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 30 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2023 3 godziny temu, barbie609 napisał: stoki pełne są kwiatów. I aromatów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 2 Czerwca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2024 Na dzisiaj koncepcja mówiła o Górach Choczańskich ale prognozy były takie trochę niejednoznaczne a jechać 70 km i nic nie widzieć i zmoknąć to nam się trochę nie chciało.Przypomnieliśmy sobie ,że moje szczęście nie było w Koperszadach a to dużo bliżej.Plan jest taki ,że idziemy szlakiem , nie ma ciśnienia na wejście na przełęcz , tak minimalnie to chcemy dojść do krzyża a dalej się zobaczy. A więc do Tatrzańskiej Jaworzyny . Wyruszamy spod sklepu ok 8.30. Pogoda jest taka sobie , sporo chmur ale i trochę słońca chwilami. w miarę podchodzenia pogoda się pogarsza , ale i tak jest fajnie powyżej przełomu potoku nawet trochę pokrapuje jak jesteśmy przy miśkach pogoda się poprawia i już na spokojnie wychodzimy na polany pod krzyż. Otwierają się widoczki po krótkim popasie decydujemy,że wyjdziemy sobie ponad las dochodzimy na 1650mnpm przysiadamy i sycimy się górami dokoła kwitną kwiaty , ruch na szlaku niewielki a słońce i chmury tworzą swoje obrazy oczywiście żyjcie długo i pomyślnie w końcu schodzimy a Lodowy żegna nas w pełnej krasie o dziwo bez korków przejeżdżamy przez Białkę i nawet na wjeździe do NT jest spoko. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 3 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2024 16 godzin temu, barbie609 moder napisał: Koperszadach Bardzo dziękuję za ten pomysł... sama nie byłam, a i nie wiem, jak będzie z kondycją mojej Siostry i Szwagra.... więc, kto wie... Już odliczam na wyjazdu - jeszcze tylko 17 dni...... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 3 Czerwca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2024 3 minuty temu, jaaga76 napisał: jeszcze tylko 17 dni...... Niestety 24-tego znikamy na 10 dni w Sudety ale może wcześniej byśmy się gdzieś spiknęli? 4 minuty temu, jaaga76 napisał: a i nie wiem, jak będzie z kondycją mojej Siostry i Szwagra... podejście jest bardzo przyjazne , nawet mojego szczęścia kolana po zejściu nie bolały , warto wydłużyć do Doliny Białych Stawów 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 3 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2024 1 minutę temu, barbie609 moder napisał: spiknęli Od 21 będę siedzieć na Słowacji w Szczyrbskim. Będziemy w kontakcie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 3 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2024 3 minuty temu, barbie609 moder napisał: Sudety A gdzie będziecie w Sudetach? Może się do was wybiorę na jeden dzień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 3 Czerwca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2024 lubimy trochę luksusu więc tutaj :https://pensjonatgranada.pl/?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMItLH04pG_hgMVOkGRBR3ZoAn5EAAYASAAEgIK9fD_BwE w planach na tą chwilę , Stołowe https://mapa-turystyczna.pl/route/3gba3 , Śnieżnik ew. Trójmorski i Sowie https://mapa-turystyczna.pl/route/3gba1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 3 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2024 1 minutę temu, barbie609 moder napisał: lubimy trochę luksusu więc tutaj :https://pensjonatgranada.pl/?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMItLH04pG_hgMVOkGRBR3ZoAn5EAAYASAAEgIK9fD_BwE oooo panie... będzie miło 1 minutę temu, barbie609 moder napisał: w planach na tą chwilę , Stołowe https://mapa-turystyczna.pl/route/3gba3 , Śnieżnik ew. Trójmorski i Sowie https://mapa-turystyczna.pl/route/3gba1 Fajne. Dawno tam nie byłam..., a na Śnieżniku wcale. Jak mnie robota nie przygniecie, to się wybiorę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 3 Czerwca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2024 Przed chwilą, jaaga76 napisał: Jak mnie robota nie przygniecie, było by fajnie , jakoś się dogadamy , plany się dopiero krystalizują. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 3 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2024 2 minuty temu, barbie609 moder napisał: było by fajnie , jakoś się dogadamy , plany się dopiero krystalizują. Będziemy w kontakcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 3 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2024 @barbie609 moderświetnie, że udało się zaczarować pogodę i mieliscie fajną wyprawę. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi