karpasani Opublikowano 27 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2019 (edytowane) Wspominaliście o tej trasie.Byłem początkiem roku na Nosalu i Kopieńcu.Faktycznie może to być fajna trasa,taka na rozruch,na przetarcie.I Edytowane 27 Grudnia 2019 przez karpasani 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 6 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 Mam pytanko o Kasprowy, a konkretnie o zejście żółtym szlakiem na Halę Gąsienicową. Wyczytałam, że szlak idzie wzdłuż nartostrady. Czy tam jest duże ryzyko kolizji z narciarzem? Nie chciałabym zostać rozpłaszczona a w obie strony nie chce mi się iść przez Myślenickie Turnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 6 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 Mnie kiedyś tam chciał rozjechać jakiś batman bez czołówki - więc jakoś tak wielce bezpiecznie to nie jest... Od ok. 23 do drugiej rano zbocza są ratraczone, więc i przy okazji oświetlone, wtedy poziom bezpieczeństwa rośnie, tak samo jak i przyczepność 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Dnia 23.12.2019 o 21:24, aleksandra napisał: Chciałam przejść w najbliższych dniach Czerwone Wierchy, ale warunki się mocno zmieniają. Które szlaki polecacie, jeśli będzie lawinowa 3? Chodzi mi o trasy ok.6-8h najchętniej odludne. Może jakaś bezpieczna i mniej uczęszczana Dolina? Czy po Słowackiej Stronie coś jest dostępne? W typie Doliny Białej Wody. Mogę wyjechać teraz i nie chcę rezygnować. Szukam inspiracji. Pozdrawiam Jak udała się wycieczka ? ps. czym sobie zasłużyłem na czerwone "wrr" w temacie Mont Blanc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aleksandra Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 J@n po co zaśmiecasz ten temat bzduarmi, skoro nikogo tutaj nie fascynuje jakie reakcje zbiera Twój komentarz w innym wątku... Chłopak zadał tam normalne pytanie, może nie zauważyłeś że dużo osób na tym forum interesuje się też innymi górami niż Tatry. Twój komentarz tam jest niemiły i nic nie wniósł do dyskusji, to jakiej reakcji się spodziewałeś. A jeśli Cię ona boli, możesz skasować komentarz i problem z głowy dla każdego. Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staroń Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Dnia 6.01.2020 o 13:19, Mili Wi napisał: Tam chyba nie ma typowo nartostrady, tylko trasa narciarska, która jest oddzielona od szlaku. A szlak narciarski jest jednokierunkowy @FibiPotwierdzam, byłem wczoraj i przyjemnie się idzie trasa narciarska jest oddzielona siatką od szlaku pieszego, zero ryzyka kolizji, chyba że jakiś narciarz wjedzie w Ciebie przypadkiem na samym Kasprowym 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staroń Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 (edytowane) A widoki po drodze super. Ludzi na szczycie mnóstwo, wiadomo jaką drogą się dostali, choć nie będę ich za to winić Aha, @Fibi spotkany na Kasprowym wędrowiec trochę narzekał na Myślenickie Turnie, że ślisko i wąska ścieżka, że długo się idzie. Kiedy się wybierasz? Edytowane 15 Stycznia 2020 przez staroń 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 @staroń dopiero na koniec lutego. Wymyśliłam chytry plan, by jechać w Tatry jak wszystkie województwa już skończą ferie. Że długo się idzie to nie problem- wyjdę wcześnie, a w lutym dzień dłuższy. A na ślizgawkę to mam raki, więc też spoko. Mam nadzieję, że śnieg będzie, bo teraz to chyba bieda jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staroń Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Śniegu jest dosyć sporo, na Kasprowym szlakowskaz ledwo widoczny pod Kopa Kondracka mało śniegu, ale zejście z Przełęczy pod Kopa zaśnieżone mocno 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kub Opublikowano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Cześć łaziki, Czy ktoś z Was w ostatnich dniach przechodził przez Kobylarzowy Żleb? Jak wygląda sytuacja? Dużo śniegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rupicapra rupicapra Opublikowano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 (edytowane) Nie byłem akurat tam, ale w zawianych miejscach w Gąsienicowej i Koziej Dolince poza szlakiem było miejscami po kolana w ubiegłą sobotę. Na szlaku wydeptany beton, kruszyzna, ogólne dobre warunki na twarde buty, w bardziej stromych miejscach z rakami. Edytowane 24 Stycznia 2020 przez Rupicapra rupicapra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi