peter1 781 Posted December 12, 2020 Share Posted December 12, 2020 Czarnego nie trzeba nikomu przedstawiać. Pewnie sporo osób było na nim wchodząc od Przełęczy od Chłopkiem(wrzucę parę widoków za chwilę). Chciałem się spytać czy ktoś miałby ochotę iść na Czarnego ale od Dol. Hińczowej przez Czarnostawiańską Przełęcz? Może nawet next summer? Tutaj żaden przewodnik nie jest potrzebny.? 1 Quote Link to post Share on other sites
peter1 781 Posted December 12, 2020 Author Share Posted December 12, 2020 I parę fotek z mojej wycieczki(oczywiście szedłem od Chłopka): 7 1 Quote Link to post Share on other sites
Zośka 2,500 Posted December 12, 2020 Share Posted December 12, 2020 @peter1 zapytam tak trochę nie na temat ale z jakim plecakiem chodzisz ? A widoki pierwsza klasa? Quote Link to post Share on other sites
peter1 781 Posted December 13, 2020 Author Share Posted December 13, 2020 22 godziny temu, Zośka napisał: @peter1 zapytam tak trochę nie na temat ale z jakim plecakiem chodzisz ? A widoki pierwsza klasa? Mam dwa - jeden mniejszy, drugi większy(bo czasem trzeba iść na lekko dla bezpieczeństwa). Quechua Forclaz Air 40 i Quechua Forclaz Air 22.:) 1 Quote Link to post Share on other sites
Mateusz Z 2,791 Posted July 17, 2021 Share Posted July 17, 2021 (edited) Miegusz Czarny zaliczony. ? Droga na szczyt czytelna, trudności umiarkowane. Chociaż ten pierwszy żleb/rynna dała trochę emocji. Zejście tym łatwiejszym żlebem, za to bardziej kruchym. Od lewej Rysy, Gerlach, Wysoka, Kończysta Panorama ze szczytu Na Miegusz Czarny i przełęcz pod Chłopkiem z podejścia na Mięguszowiecki Pośredni W stronę Baszt Na Miegusz Pośredni i Wielki Edited July 17, 2021 by Mateusz Z 6 2 Quote Link to post Share on other sites
Zośka 2,500 Posted July 17, 2021 Share Posted July 17, 2021 @Mateusz Z Gratulacje? 1 Quote Link to post Share on other sites
peter1 781 Posted July 17, 2021 Author Share Posted July 17, 2021 @Mateusz Z Gratulacje! ? A zrobiłeś fotkę słupka szczytowego? Bo specjalna komisja może nie uznać wejścia...? Śniegu już niewiele? 1 Quote Link to post Share on other sites
Mateusz Z 2,791 Posted July 17, 2021 Share Posted July 17, 2021 1 minutę temu, peter1 napisał: @Mateusz Z Gratulacje! ? A zrobiłeś fotkę słupka szczytowego? Dzięki, zrobiłem ? Komisja może uważać co chce, ważne że dobrze się bawiłem w świetnym towarzystwie. ? Śniegu na szlaku bardzo mało, kilka płatków, które nie przeszkadzały w przejściu. Na podejściu na MSC sucho. 5 Quote Link to post Share on other sites
Zośka 2,500 Posted July 17, 2021 Share Posted July 17, 2021 4 godziny temu, Mateusz Z napisał: Dzięki, zrobiłem ? Komisja może uważać co chce, Ja też robię ale bardziej dla siebie na pamiątkę ? 2 Quote Link to post Share on other sites
Krzysiek Zd 1,136 Posted July 17, 2021 Share Posted July 17, 2021 (edited) Dnia 17.07.2021 o 15:00, Mateusz Z napisał: Dzięki, zrobiłem ? Komisja może uważać co chce, ważne że dobrze się bawiłem w świetnym towarzystwie. ? Dzięki @Mateusz Z, dzięki @karpasani za wspaniałą zabawę przy zdobywaniu MSC w takim towarzystwie to byla sama przyjemność ?? Kilka fotek Edited July 19, 2021 by Krzysiek Zd 8 Quote Link to post Share on other sites
karpasani 660 Posted July 22, 2021 Share Posted July 22, 2021 Hej ? Tak to był bardzo udany dzień i pogoda pięknie nam dopisała. Dziękuję @Krzysiek Zd i @Mateusz Z za wspólną wyprawę?. Było mi bardzo miło???? 2 1 Quote Link to post Share on other sites
ppiioottrr 20 Posted September 6, 2021 Share Posted September 6, 2021 On 12/12/2020 at 11:37 AM, peter1 said: Czarnego nie trzeba nikomu przedstawiać. Pewnie sporo osób było na nim wchodząc od Przełęczy od Chłopkiem(wrzucę parę widoków za chwilę). Chciałem się spytać czy ktoś miałby ochotę iść na Czarnego ale od Dol. Hińczowej przez Czarnostawiańską Przełęcz? Może nawet next summer? Tutaj żaden przewodnik nie jest potrzebny.? polecam jeszcze wejście Rysą Zaruskiego od Kazalnicy. ja w zeszłym roku zrobiłem taką pętelkę wchodząc tędy a schodząc do przełęczy z drugiej strony. Quote Link to post Share on other sites
azzaron 1 Posted September 17, 2021 Share Posted September 17, 2021 Super, a teraz wyślijcie te fotki do parkowych aby mogli wam wlepić mandaty za zejście ze znakowanego szlaku bo zakładam że nie wspinaliście się tylko łaziliście turystycznie. :) :) :) 1 Quote Link to post Share on other sites
Mateusz Z 2,791 Posted September 17, 2021 Share Posted September 17, 2021 (edited) 39 minut temu, azzaron napisał: Super, a teraz wyślijcie te fotki do parkowych aby mogli wam wlepić mandaty za zejście ze znakowanego szlaku bo zakładam że nie wspinaliście się tylko łaziliście turystycznie. ? ? ? Panie kochany, wpisałem nas do książki Taternickiej, droga WHP922. Daj namiary na strażnika to wyślę Edited September 17, 2021 by Mateusz Z 7 Quote Link to post Share on other sites
azzaron 1 Posted September 17, 2021 Share Posted September 17, 2021 1 godzinę temu, Mateusz Z napisał: Panie kochany, wpisałem nas do książki Taternickiej, droga WHP922. Daj namiary na strażnika to wyślę ile tam jest wyciągów?? szliście na połówkowej czy bliźniaku? ile pętli i haków potrzebowaliście? Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 2,388 Posted September 17, 2021 Share Posted September 17, 2021 5 minut temu, azzaron napisał: ile tam jest wyciągów?? szliście na połówkowej czy bliźniaku? ile pętli i haków potrzebowaliście? @azzaron posyłam linka z wywiadem, po którego lekturze powinieneś nieco ochłonąć https://portaltatrzanski.pl/publicystyka/wywiady/jak-legalnie-chodzic-poza-szlakiem,314 7 Quote Link to post Share on other sites
Mateusz Z 2,791 Posted September 17, 2021 Share Posted September 17, 2021 8 minut temu, azzaron napisał: ile tam jest wyciągów?? szliście na połówkowej czy bliźniaku? ile pętli i haków potrzebowaliście? Doedukuj się i dopiero zadawaj pytania. Jak nie znasz drogi to są dokładne opisy. 7 Quote Link to post Share on other sites
Bieszczadzki_tatromaniak 382 Posted September 17, 2021 Share Posted September 17, 2021 2 godziny temu, azzaron napisał: ile tam jest wyciągów?? szliście na połówkowej czy bliźniaku? ile pętli i haków potrzebowaliście? po co tak sapać ? Jest sporo opisów w internecie, i jak kwestię pozaszlaków regulują przepisy począwszy od wpisów do książki po wypowiedzi strażników TPN, gdyby było tak zero jedynkowo jak piszesz to Taternictwo nie miało by w praktyce racji bytu. 8 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts