Maggie Opublikowano 2 Czerwca Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca Szlam dzis niebieskim szlakiem na Gubałówke. Poczynajac od ulicy Wałowej. Myslalam ze dojde tym szlakiem na górę tam gdzie mozna dojechac kolejką a po jakims czasie wchodzenia szlak niebieski poprowadzil mnie na dół , bardzo niekorzystna droga cala zalana blotem i ciężko bylo przejsc, potem jakas posesja z atakującymi psami wolno biegajacymi i ulica w miejscowości Nowe Bystre gdzie szlak sie skonczyl czyli 13 km od Zakopanego. Jestem rozczarowana, czy ktos wie jaki szlak prowadzi na szczyt Gubałówki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 2 Czerwca Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 15 minut temu, Maggie napisał: czy ktos wie nie jest to wiedza tajemna https://mapa-turystyczna.pl/route/p0yy można i niebieskim tylko trzeba w porę skręcić na czarny https://mapa-turystyczna.pl/route/3ov9o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maggie Opublikowano 2 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca Dzięki.Nie wiedziałam, czytalam ze niebieskim szlakiem mozna dojsc 7 minut temu, barbie609 moder napisał: nie jest to wiedza tajemna https://mapa-turystyczna.pl/route/p0yy można i niebieskim tylko trzeba w porę skręcić na czarny https://mapa-turystyczna.pl/route/3ov9o Dzięki.Nie wiedziałam, czytalam ze niebieskim szlakiem mozna dojsc wiec nie skrecalam nigdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 2 Czerwca Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 1 minutę temu, Maggie napisał: Nie wiedziałam, czytalam ze niebieskim szlakiem polecam Ci tę stronę którą linkowałem,a i papierową mapę warto kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 2 Czerwca Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2 godziny temu, Maggie napisał: Szlam dzis niebieskim szlakiem na Gubałówke. Poczynajac od ulicy Wałowej. Myslalam ze dojde tym szlakiem na górę tam gdzie mozna dojechac kolejką a po jakims czasie wchodzenia szlak niebieski poprowadzil mnie na dół , bardzo niekorzystna droga cala zalana blotem i ciężko bylo przejsc, potem jakas posesja z atakującymi psami wolno biegajacymi i ulica w miejscowości Nowe Bystre gdzie szlak sie skonczyl czyli 13 km od Zakopanego. Jestem rozczarowana, czy ktos wie jaki szlak prowadzi na szczyt Gubałówki? Fajnie, że pojechałaś w Tatry. Ale zaufaj mi, są tam dużo ładniejsze miejsca widokowe, docierając do których ani się zbytnio nie zmęczysz, ani też nie zalejesz błotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maggie Opublikowano 2 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 6 minut temu, Mnich Admin napisał: Fajnie, że pojechałaś w Tatry. Ale zaufaj mi, są tam dużo ładniejsze miejsca widokowe, docierając do których ani się zbytnio nie zmęczysz, ani też nie zalejesz błotem A jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 2 Czerwca Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 1 minutę temu, Maggie napisał: A jakie? o całe mnóstwo , na początek poszukaj w dziale Wasze Wycieczki , szukaj w tytułach : Sarnia Skała , Gęsia Szyja , Kopieniec Wielki , Raptawicka Turnia , Hala na Stołach , Dolina Małej Łąki . To tak na początek . Polecam również Twoje uwadze dział Inne Góry tam też znajdziesz relacje z wycieczek do innych fajnych miejsc. Jedna uwaga to już są prawdziwe górskie wycieczki , nie trudne ale górskie i jako takie wymagają podstawowego przygotowania sprzętowego i merytorycznego. Wchodząc na nasze forum trafiłaś we właściwe miejsce , poczytaj w dziale sprzęt i jeśli czegoś nie wiesz , nie rozumiesz pytaj . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 2 Czerwca Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 33 minuty temu, Maggie napisał: A jakie? @barbie609 moderCi tak z grubsza odpowiedział. Zacznij od Nosala i Kopienca. Później Rusinowa i Gęsia Szyja. A jak Ci się spodoba, to Grześ, może nawet z Rakoniem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maggie Opublikowano 2 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 21 minut temu, barbie609 moder napisał: o całe mnóstwo , na początek poszukaj w dziale Wasze Wycieczki , szukaj w tytułach : Sarnia Skała , Gęsia Szyja , Kopieniec Wielki , Raptawicka Turnia , Hala na Stołach , Dolina Małej Łąki . To tak na początek . Polecam również Twoje uwadze dział Inne Góry tam też znajdziesz relacje z wycieczek do innych fajnych miejsc. Jedna uwaga to już są prawdziwe górskie wycieczki , nie trudne ale górskie i jako takie wymagają podstawowego przygotowania sprzętowego i merytorycznego. Wchodząc na nasze forum trafiłaś we właściwe miejsce , poczytaj w dziale sprzęt i jeśli czegoś nie wiesz , nie rozumiesz pytaj . Dziękuję na początek chodzilo mi o cos nietrudnego. Bylam na Tarnicy, Chatka Puchatka i nad Morskim Okiem tylko. Na Gubałówce kiedys kolejką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 2 Czerwca Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 6 minut temu, Maggie napisał: Dziękuję na początek chodzilo mi o cos nietrudnego. Bylam na Tarnicy, Chatka Puchatka i nad Morskim Okiem tylko. Na Gubałówce kiedys kolejką Nasze propozycje nie są zbyt wymagające. Trochę się zmęczysz, trochę spocisz, ale tylko trochę. W górach już tak to jest, że idzie się pod górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maggie Opublikowano 2 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 3 minuty temu, Mnich Admin napisał: Nasze propozycje nie są zbyt wymagające. Trochę się zmęczysz, trochę spocisz, ale tylko trochę. W górach już tak to jest, że idzie się pod górę Wiadomo ale lubię to. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 2 Czerwca Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 1 minutę temu, Maggie napisał: Wiadomo ale lubię to. A do kiedy jesteś w Tatrach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maggie Opublikowano 2 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 9 minut temu, Mnich Admin napisał: A do kiedy jesteś w Tatrach? Jutro juz wracam, wczoraj bylam na Słowacji - spacer w koronach drzew 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 2 Czerwca Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 1 minutę temu, Maggie napisał: Jutro juz wracam, wczoraj bylam na Słowacji - spacer w koronach drzew To innym razem zrobisz pierwsze szczyty na początek. Pogoda - od jutra - ma się na kilka dni zepsuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maggie Opublikowano 3 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 8 godzin temu, Mnich Admin napisał: To innym razem zrobisz pierwsze szczyty na początek. Pogoda - od jutra - ma się na kilka dni zepsuć. Bylam 5dni i byla w miarę ok chociaz obawialalam sie że będzie gorzej, na szczęście mało padało. Jak bede nastepnym razem na pewno gdzieś sie wybiorę, chociaz blizej mam w Bieszczady 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 3 Czerwca Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 23 minuty temu, Maggie napisał: Bylam 5dni i byla w miarę ok chociaz obawialalam sie że będzie gorzej, na szczęście mało padało. Jak bede nastepnym razem na pewno gdzieś sie wybiorę, chociaz blizej mam w Bieszczady Co raz częściej myślę o tym, by rzucić wszystko i wyjechać w Bieszczady Jeśli spodobało Ci się nasze forum i zamierzasz zostać z nami na dłużej skrobnij proszę kilka zdań o sobie w tym wątku: https://forum.tatromaniak.pl/index.php?/topic/17-poznajmy-się/page/20/#comments 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 3 Czerwca Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 9 godzin temu, Maggie napisał: Bylam na Tarnicy, Chatka Puchatka Tarnica to fajne miejsce , jakiś początek masz zrobiony. @Mnich Adminsłusznie prawi zacznij od Nosala , zalecam wejście od Doliny Olczyskiej , uprzedzam,że zejście do Kuźnic zwłaszcza po deszczu może być nieco nieprzyjemne / jest kamieniście i dość stromo/ . Potem druga strona doliny czyli Kopieniec Wielki , a potem polecam Kościeliską z przyległościami , czyli Hala na Stołach , Raptawicka Turnia i Wąwóz Kraków , Smreczyńki Staw.Sugeruję nie zapominać o okolicznych pasmach zwłaszcza,że tam czasami jest zupełnie inna pogoda niż w Tatrach .Oczywiście polecam Pieniny -Wysoką , Wysoki Wierch i Sokolą Perć . No i jeszcze Królowa/Babie Góra/. A jak Cię wciągnie to dalej już samo poleci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maggie Opublikowano 3 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 1 godzinę temu, Mnich Admin napisał: Co raz częściej myślę o tym, by rzucić wszystko i wyjechać w Bieszczady Jeśli spodobało Ci się nasze forum i zamierzasz zostać z nami na dłużej skrobnij proszę kilka zdań o sobie w tym wątku: https://forum.tatromaniak.pl/index.php?/topic/17-poznajmy-się/page/20/#comments Ok jak wroce do domu to postaram się napisać a Bieszczady polecam, dobry pomysł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 3 Czerwca Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 13 godzin temu, Mnich Admin napisał: Chatka Puchatka Czyli Połonina Wetlińska (choć po dawnej Chatce nie ma już śladu... ehhhhh) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 3 Czerwca Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 17 godzin temu, Maggie napisał: Gubałówke Sama Gubałówka, a raczej to co na niej stoi nadaje się do zaorania, ale nie można zaprzeczyć, że przez Gubałówkę biegnie bardzo widokowy szlak z Kir do Poronina. Spacer łąkami, przez kolejne wsie i przysiółki z widokiem na Tatry i Beskidy jest bardzo przyjemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Andrzej Opublikowano 3 Czerwca Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 21 godzin temu, Maggie napisał: Szlam dzis niebieskim szlakiem na Gubałówke. Poczynajac od ulicy Wałowej. Myslalam ze dojde tym szlakiem na górę tam gdzie mozna dojechac kolejką a po jakims czasie wchodzenia szlak niebieski poprowadzil mnie na dół , bardzo niekorzystna droga cala zalana blotem i ciężko bylo przejsc, potem jakas posesja z atakującymi psami wolno biegajacymi i ulica w miejscowości Nowe Bystre gdzie szlak sie skonczyl czyli 13 km od Zakopanego. Jestem rozczarowana, czy ktos wie jaki szlak prowadzi na szczyt Gubałówki? Cześć. Wiesz zazdroszczę Ci że dopiero odkrywasz cudne piękno Tatr. Więc podstawowa rada kup przewodnik Józef Nyka Tatry. Jest wydanie całościowe i osobno Tatry Polskie i Słowackie. To naj naj przewodnik i miał dużo wydań. Moja pierwsza wyprawa w Tatry to była trasa Kuźnice Dolina Kondratowa Giewont Kopa Kondracka Kasprowy. Ale to długa trasa. Krótka to tylko Kuźnice Hala Gąsienicowa Kuźnice ale kółeczko bo są dwa szlaki. I wspaniałej pogody. Pozdrawiam serdecznie Leszek 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 3 Czerwca Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 4 godziny temu, jaaga76 napisał: Sama Gubałówka, a raczej to co na niej stoi nadaje się do zaorania Zasadniczo (ale nie pobieżnie) zgadzam się z Tobą ale jako punkt widokowy na Tatry sprawdza się wyśmienicie ( przynajmniej tak było 15 lat temu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 3 Czerwca Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 4 minuty temu, Zośka napisał: wyśmienicie Prawda. W linii prostej to 9/10 km do grani Tatr.... widać fenomenalnie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maggie Opublikowano 3 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2 godziny temu, Leszek Andrzej napisał: Cześć. Wiesz zazdroszczę Ci że dopiero odkrywasz cudne piękno Tatr. Więc podstawowa rada kup przewodnik Józef Nyka Tatry. Jest wydanie całościowe i osobno Tatry Polskie i Słowackie. To naj naj przewodnik i miał dużo wydań. Moja pierwsza wyprawa w Tatry to była trasa Kuźnice Dolina Kondratowa Giewont Kopa Kondracka Kasprowy. Ale to długa trasa. Krótka to tylko Kuźnice Hala Gąsienicowa Kuźnice ale kółeczko bo są dwa szlaki. I wspaniałej pogody. Pozdrawiam serdecznie Leszek Dziękuję i pozdrawiam również Mam nadzieję, że za jakis czas uda sie znów pojechać w Tatry i skorzystac z Waszych rad 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 3 Czerwca Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca (edytowane) 6 godzin temu, jaaga76 napisał: Sama Gubałówka, a raczej to co na niej stoi nadaje się do zaorania, ale nie można zaprzeczyć, że przez Gubałówkę biegnie bardzo widokowy szlak z Kir do Poronina. Spacer łąkami, przez kolejne wsie i przysiółki z widokiem na Tatry i Beskidy jest bardzo przyjemny. albo szlak do Chochołowa Edytowane 3 Czerwca przez J@n 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi