JKCZłowiek 0 Posted November 18 Share Posted November 18 Przeglądając serwis mapy.cz natrafiłem na ciekawe znaleziska. W Tatrach bielskich mimo zamknięcia szlaków ścieżki dalej są widoczne i poprzecierane, w szczególności grań Jatek i Płaczliwa skała, nie to jednak przykuło moją uwagę. Otóż po północnej stronie grani oznaczonych zostało wiele ścieżek jak i sztucznych ułatwień. Stąd pytanie, czy owe ułatwienia i ścieżki faktycznie istnieją? Czy ktoś tam był? Czy są i przez kogo są używane? Drugą sprawą jest Faixova (Fajksowa czuba). Na stronie znalazłem tam zdjęcia nieoznaczonej ścieżki i łańcuchów, które wyglądają naprawdę świeżo. Wiadomo kto je założył? Po co? Czy ktoś tam był i orientuje się jak to wygląda teraz? Z góry dziękuję za odpowiedź. Załączam zdjęcia łańcuchów. Quote Link to post Share on other sites
Fibi 1,582 Posted November 18 Share Posted November 18 Na pewno jakaś ferrata w Bielskich jest, nie wiem czy akurat tam, ale @Krzysiek Zd powinien wiedzieć, bo był ☺️ Quote Link to post Share on other sites
JKCZłowiek 0 Posted November 18 Author Share Posted November 18 21 minut temu, Fibi napisał: Na pewno jakaś ferrata w Bielskich jest, nie wiem czy akurat tam, ale @Krzysiek Zd powinien wiedzieć, bo był ☺️ Ferrata w bielskich jest w kamieniołomie Stary Lom, 49.231629, 20.315217 , to nie o to mi chodzi Quote Link to post Share on other sites
Krzysiek Zd 1,369 Posted November 18 Share Posted November 18 3 godziny temu, JKCZłowiek napisał: Ferrata w bielskich jest w kamieniołomie Stary Lom, Tak, właśnie na tej ferracie byłem, krótka ale fajna na początek 👍 Ale żadnych łańcuchów tam nie ma, tylko kilka dróg wspinaczkowych. 1 Quote Link to post Share on other sites
Jędrek 1,253 Posted November 19 Share Posted November 19 19 godzin temu, JKCZłowiek napisał: przez kogo są używane? Jak to u Słowaków, nie można, ale niektórzy mogą. 1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts