JKCZłowiek Opublikowano 18 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 Przeglądając serwis mapy.cz natrafiłem na ciekawe znaleziska. W Tatrach bielskich mimo zamknięcia szlaków ścieżki dalej są widoczne i poprzecierane, w szczególności grań Jatek i Płaczliwa skała, nie to jednak przykuło moją uwagę. Otóż po północnej stronie grani oznaczonych zostało wiele ścieżek jak i sztucznych ułatwień. Stąd pytanie, czy owe ułatwienia i ścieżki faktycznie istnieją? Czy ktoś tam był? Czy są i przez kogo są używane? Drugą sprawą jest Faixova (Fajksowa czuba). Na stronie znalazłem tam zdjęcia nieoznaczonej ścieżki i łańcuchów, które wyglądają naprawdę świeżo. Wiadomo kto je założył? Po co? Czy ktoś tam był i orientuje się jak to wygląda teraz? Z góry dziękuję za odpowiedź. Załączam zdjęcia łańcuchów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 18 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 Na pewno jakaś ferrata w Bielskich jest, nie wiem czy akurat tam, ale @Krzysiek Zd powinien wiedzieć, bo był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JKCZłowiek Opublikowano 18 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 21 minut temu, Fibi napisał: Na pewno jakaś ferrata w Bielskich jest, nie wiem czy akurat tam, ale @Krzysiek Zd powinien wiedzieć, bo był Ferrata w bielskich jest w kamieniołomie Stary Lom, 49.231629, 20.315217 , to nie o to mi chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 18 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 18 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 3 godziny temu, JKCZłowiek napisał: Ferrata w bielskich jest w kamieniołomie Stary Lom, Tak, właśnie na tej ferracie byłem, krótka ale fajna na początek Ale żadnych łańcuchów tam nie ma, tylko kilka dróg wspinaczkowych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 19 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2023 19 godzin temu, JKCZłowiek napisał: przez kogo są używane? Jak to u Słowaków, nie można, ale niektórzy mogą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tim Opublikowano 17 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2023 Pewnie mozna, jak wynajmiesz przewodnika... slowackiego oczywiscie 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olaieryk Opublikowano 30 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2024 Kiedyś były naciski, aby stary czerwony szlak udostępnić, ale jakoś się wyciszyło. Jest to jeden z piękniejszych szlaków widokowo, a okoliczne miejscowości pewnie by zyskały. Więcej turystów. Na razie musi legalnym wystarczyć Szeroka Przełęcz Bielska. Polecamy bo warto. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 30 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2024 44 minuty temu, olaieryk napisał: Kiedyś były naciski, aby stary czerwony szlak udostępnić, ale jakoś się wyciszyło. Jest to jeden z piękniejszych szlaków widokowo, a okoliczne miejscowości pewnie by zyskały. Więcej turystów. Na razie musi legalnym wystarczyć Szeroka Przełęcz Bielska. Polecamy bo warto. Foto petarda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 31 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2024 9 godzin temu, olaieryk napisał: Szeroka Przełęcz Bielska tak na pierwszym planie to chyba Kopske Sedlo , potem Vyśne Kopske a Śiroke Sedlo to jeszcze dalej na wschód , ale może się mylę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olaieryk Opublikowano 31 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2024 Wszystko jest. Jest i Szalony Wierch i Jatki. Muszę dać na YT jakąś panoramę z Jagnięcego. Tam niezły widok na Tatry Bielskie od południa. Mam z Łomnicy, Pod koniec filmu ładne białe Tatry Bielskie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi