Gość Tatromen Opublikowano 27 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 Durny Szczyt Szczyt na Słowacji Opis Durny Szczyt – czwarty co do wysokości szczyt Tatr, znajdujący się w długiej bocznej grani pomiędzy Baranimi Rogami a Łomnicą. Wikipedia Wysokość n.p.m.: 2 623 m Wyniesienie: 111 m Pasmo: Tatry, Karpaty Pierwsze wejście: 8 sierpnia 1877 r. Ödön Téry, Martin Spitzkopf Widok Durnego Szczytu z podejścia na Lodowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 15 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Durny ponoć honorowy szczyt WKT. Niestety miałem tylko okazję podziwiać go z dołu. Poniżej Durne Szczyty. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tatromen Opublikowano 15 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Durny widziany z Kieżmara ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sickboy777 Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Dnia 15.03.2020 o 19:32, Tatromen napisał: Durny widziany z Kieżmara ! Kieżmar widziany z Durnego :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sickboy777 Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 I pozostałe widoczki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tatromen Opublikowano 29 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 (edytowane) Piękne widoki na Sławkowski , Pośredni , Gerlacha , Wysoką , Rysy czy Lodowy , to jest to !!!! Edytowane 29 Marca 2020 przez Tatromen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 28 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2020 Durny to mój brakujący szczyt do WKT. Planuję w następny sierpień, prawdopodobnie z przewodnikiem(jakby ktoś był chętny też to niech daje znać). Mogę też iść bez przewodnika pod warunkiem że ewentualny towarzysz już tam był lub jest doświadczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 19 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 Czas na moje fotki z Durnego: To mój brakujący szczyt do kolekcji, jestem szczególnie dumny z niego bo mi 'uciekał'(z różnych powodów) 3 razy wcześniej. A w tym roku wreszcie się udało we wspaniałej pogodzie! Najtrudniej było dostać się na przełęcz(rampy, żeberka, ekspozycja, piargi) bo z tych wszystkich filmików można sobie wyrobić opinię, że to grań obu Durnych jest najtrudniejsza. Nie jest. To wspaniały granit, mnóstwo chwytów i stopni, uwielbiam takie granie. Natomiast zejście z Durnego(w stronę Łomnicy) kilkoma zupełnie pionowymi kominkami jest naprawdę trudne i nie wiem jak co niektórzy(youtuberzy) schodzili stamtąd bez asekuracji(bo wejść to by się dało może). Durna Igła Igła i Durny Mały Durny i Igła(z drugiej strony) Tatry Bielskie i Jagnięcy Kieżmary Baranie Rogi Lodowy Gerlach na horyzoncie wraz z Wysoką i Rysami, bliżej Czerwona Ławka, Mały Lodowy, z tyłu Jaworowy Sławek i Pośrednia Grań Zielony Staw Kieżmarski Kieżmary Kołowy i Jagnięcy grań między Durnym a Łomnicą emocjonujące zejście kominkami(chyba najtrudniejsze miejsce) Durny z drugiej strony żleb Jordana 9 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 19 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 @peter1 Gratulacje!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andzia Opublikowano 19 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 Gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 19 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 @peter1 gratulacje! Takie "uciekające króliczki" smakują wybornie 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sickboy777 Opublikowano 20 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 Durny i dalej na Łomnicę to dla mnie jedna z najfajniejszych tras, jakie robiłem. Gratulacje! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 21 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 16 godzin temu, sickboy777 napisał: Durny i dalej na Łomnicę to dla mnie jedna z najfajniejszych tras, jakie robiłem. Gratulacje! Dzięki! Dla mnie też niesamowita. Stawiam obok Pośredniej Grani i Staroleśnego. Planuję też Martinkę, więc może ona przebije ich wszystkich? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 3 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2021 @peter1 super gratuluje fajne fotki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi