Jędrek 794 Posted September 29, 2022 Share Posted September 29, 2022 8 godzin temu, wjesna napisał: Przeżył, bo był gruby Znałem kiedyś takiego żeglarza który unosił się dzięki swej tuszy na wodzie niczym boja, jego popisowym numerem była w jednej ręce fajka, w drugiej piwo ? Niestety było to dawno i nie mam żadnej fotki, bo w tamtym czasie w ogóle mało kto robił zdjęcia. Quote Link to post Share on other sites
Jędrek 794 Posted September 29, 2022 Share Posted September 29, 2022 13 godzin temu, wjesna napisał: Był tak zrobiony, że można go bo ogladac całą rodziną, I to jest jakiś plus, ale jednocześnie miał tyle w sobie różnych niedorzeczności że wiele razy się wkurzałem oglądając. Quote Link to post Share on other sites
Jędrek 794 Posted September 29, 2022 Share Posted September 29, 2022 10 godzin temu, peter1 napisał: Wygląda na to, że nie mieli po prostu dobrego scenariusza. To jest niestety częsty problem, czyli uzbierali budżet, dobrali aktorów, a scenariusz płaski. Quote Link to post Share on other sites
barbie609 3,388 Posted September 29, 2022 Share Posted September 29, 2022 7 minut temu, Jędrek napisał: Czyli trzeba to brać jako komedię, choć mam wrażenie iż kręcili te sceny na serio Może nie aż tak ale Shermany zwiększające dystans do Tygrysa zamiast jak najszybciej iść na zbliżenie bo przecież tylko z bliska mogą mu zagrozić , czy batalion SS który nie może sobie poradzić z pojedynczym uszkodzonym czołgiem. Chociaż przyznać należy ,że trochę prawdy też się trafiło np pokazali czym kończy się dla czołgów jeżdżenie po krzakach bez obstawy piechoty. W sumie takie tam moje marudzenie. 1 Quote Link to post Share on other sites
Jędrek 794 Posted September 29, 2022 Share Posted September 29, 2022 2 minuty temu, barbie609 napisał: W sumie takie tam moje marudzenie. Mnie ten film zwiódł totalnie. Choć w sumie widząc reklamy trochę się tego spodziewałem ? 1 Quote Link to post Share on other sites
wjesna 1,692 Posted October 1, 2022 Share Posted October 1, 2022 @barbie609 @Jędrek a filmy z gatunku sf albo te na komiksach oglądacie? Tam jest pełno niedorzeczności i to jest w nich najlepsze. Można się czepiać, ale po co? Mnie ciężko sie oglądało filmy na podstawie książki. Zwłaszcza gdy książka była u mnie na półce z tymi najlepszymi. Ciągle mi czegoś brakowało, coś było przeinaczone. Trochę się napsioczylam zanim odpuściłam takie czepianie się. Quote Link to post Share on other sites
wjesna 1,692 Posted October 1, 2022 Share Posted October 1, 2022 Dnia 29.09.2022 o 22:08, Jędrek napisał: Znałem kiedyś takiego żeglarza który unosił się dzięki swej tuszy na wodzie niczym boja, jego popisowym numerem była w jednej ręce fajka, w drugiej piwo ? A to nie jest tak, że jak się położysz na wodzie to się na niej utrzymasz? Dopóki wystarczy opanowania. 1 Quote Link to post Share on other sites
barbie609 3,388 Posted October 1, 2022 Share Posted October 1, 2022 2 godziny temu, wjesna napisał: filmy z gatunku sf albo te na komiksach oglądacie Jestem wielbicielem Star Trek zwłaszcza Następnego Pokolenia i oryginalnej trylogii Star Wars. Ale te filmy nie są osadzone w jakiejś rzeczywistości historycznej. 2 godziny temu, wjesna napisał: Mnie ciężko sie oglądało filmy na podstawie książki. Uwielbiam Diunę z 1984 r ,ta nowa mnie znudziła i wciąż czekam na sensowną ekranizację Wiedźmina , bo polski Wiedźmin , poza aktorstwem Żebrowskiego i Zamachowskiego to knot,a Netflix to jakaś totalna bzdura. 1 Quote Link to post Share on other sites
Jędrek 794 Posted October 1, 2022 Share Posted October 1, 2022 6 godzin temu, wjesna napisał: A to nie jest tak, że jak się położysz na wodzie to się na niej utrzymasz? Dopóki wystarczy opanowania. On pływał w pionie, tzn unosił się. Na tym polegał cały numer. 1 Quote Link to post Share on other sites
Jędrek 794 Posted October 1, 2022 Share Posted October 1, 2022 3 godziny temu, barbie609 napisał: wciąż czekam na sensowną ekranizację Wiedźmina Mnie by się marzyła ekranizacja cyklu piastowskiego Bunscha. Gdybym był miliarderem ... 1 Quote Link to post Share on other sites
madeleine 0 Posted October 1, 2022 Share Posted October 1, 2022 Mi się film podobał. A jeśli ktoś jest zainteresowany zdobyciem czapki z planu filmowego (oryginalny, jedyny egzemplarz noszony przez aktora Ireneusza Czop) Broad Peak, proszę o informację. Quote Link to post Share on other sites
wjesna 1,692 Posted October 2, 2022 Share Posted October 2, 2022 Dnia 1.10.2022 o 16:06, Jędrek napisał: On pływał w pionie, tzn unosił się. Na tym polegał cały numer. Aaa to taki to był numer. Nie ściemniasz? 1 Quote Link to post Share on other sites
wjesna 1,692 Posted October 2, 2022 Share Posted October 2, 2022 Dnia 1.10.2022 o 12:29, barbie609 napisał: Uwielbiam Diunę z 1984 r ,ta nowa mnie znudziła Nie mogę się coś zabrać do nowej, trochę długa. Quote Link to post Share on other sites
barbie609 3,388 Posted October 2, 2022 Share Posted October 2, 2022 1 minutę temu, wjesna napisał: trochę długa. Według mnie jest za długa a to dopiero połowa historii Muad Diba. efekty są interesujące , niestety postacie bezbarwne i tempo opowieści fatalne.Nie polecam. Quote Link to post Share on other sites
Jędrek 794 Posted October 2, 2022 Share Posted October 2, 2022 2 godziny temu, wjesna napisał: Aaa to taki to był numer. Nie ściemniasz? A po co miałbym ściemniać? Quote Link to post Share on other sites
wjesna 1,692 Posted October 4, 2022 Share Posted October 4, 2022 Dnia 2.10.2022 o 22:33, Jędrek napisał: A po co miałbym ściemniać? No właśnie nie wiem. ? Masz więcej takich znajomych? Quote Link to post Share on other sites
wjesna 1,692 Posted October 4, 2022 Share Posted October 4, 2022 Dnia 2.10.2022 o 19:49, barbie609 napisał: Według mnie jest za długa a to dopiero połowa historii Muad Diba. efekty są interesujące , niestety postacie bezbarwne i tempo opowieści fatalne.Nie polecam. Nie zachęcasz ? ale i tak film kiedyś oglądnę, liczę, że mi się spodoba. Quote Link to post Share on other sites
barbie609 3,388 Posted October 4, 2022 Share Posted October 4, 2022 41 minut temu, wjesna napisał: liczę, że mi się spodoba. znajomej się spodobał , ale ona to taka artystyczna dusza no i nie zna ani książki ani wcześniejszej wersji Quote Link to post Share on other sites
wjesna 1,692 Posted October 4, 2022 Share Posted October 4, 2022 56 minut temu, barbie609 napisał: znajomej się spodobał , ale ona to taka artystyczna dusza no i nie zna ani książki ani wcześniejszej wersji Z tymi artystycznymi filmami to czasem bywa że są hmm, dziwne. Drive my car to miała być dla mnie uczta kinomana a tymczasem dla mnie przerost formy. Ale ja z azjatyckimi filmami ogólnie mam kłopot, nie moja bajka, nie nadążam za nimi, chociaż jeden był dobry- ,,Matka " Quote Link to post Share on other sites
Zośka 3,100 Posted October 4, 2022 Share Posted October 4, 2022 6 godzin temu, wjesna napisał: Ale ja z azjatyckimi filmami ogólnie mam kłopot, nie moja bajka, nie nadążam za nimi, chociaż jeden był dobry- ,,Matka " Czy chodzi Ci o ten koreański film o kobiecie której syna oskarżono o morderstwo ? Quote Link to post Share on other sites
wjesna 1,692 Posted October 4, 2022 Share Posted October 4, 2022 1 godzinę temu, Zośka napisał: Czy chodzi Ci o ten koreański film o kobiecie której syna oskarżono o morderstwo ? Tak. Znasz? Quote Link to post Share on other sites
Zośka 3,100 Posted October 4, 2022 Share Posted October 4, 2022 1 godzinę temu, wjesna napisał: Tak. Znasz? Znam. I powiem Ci że zrobił na mnie duże wrażenie. I to nie w sensie "dobry czy niedobry" tylko świetnej gry aktorów. 1 Quote Link to post Share on other sites
wjesna 1,692 Posted October 4, 2022 Share Posted October 4, 2022 2 godziny temu, Zośka napisał: Znam. I powiem Ci że zrobił na mnie duże wrażenie. I to nie w sensie "dobry czy niedobry" tylko świetnej gry aktorów. Lubisz kino azjatyckie? Quote Link to post Share on other sites
Zośka 3,100 Posted October 4, 2022 Share Posted October 4, 2022 1 minutę temu, wjesna napisał: Lubisz kino azjatyckie? Nie. Na pewno jest dużo dobrych produkcji ale to nie moje klimaty. Są jednak nieliczne wyjątki. Quote Link to post Share on other sites
wjesna 1,692 Posted October 4, 2022 Share Posted October 4, 2022 1 minutę temu, Zośka napisał: Nie. Na pewno jest dużo dobrych produkcji ale to nie moje klimaty. Są jednak nieliczne wyjątki. Trochę też to nowe kino dla nas bo sobie nie przypominam wcześniejszych azjatyckich produkcji w naszych kinach. I Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts