wjesna Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 A było to w poniedziałek świąteczny. Zerknąwszy wpierw na pogodę, która przepowiadacze pogody określili jako dobra z tendencją do pogorszenia które to miało nastąpić kolo 18 uznałam, że czas ruszać w drogę. Z parkingu Spalena Rohacze niebieskim szlakiem mieliśmy ostro pod górkę. Ale co to był za szlak lesny, pusty, idealny. Ale mnie zmęczył, bo kiedy sie z lasu wyszło to słoneczko grzało i wiaterka brakowało, żeby tak delikatnie po karku owiał. Jak doszliśmy do Przedniedgo Salatyna to nam się bajkowa cisza skończyła, bo sporo rodzin z dziećmi wyjechało kolejką. I dzieci jak to dzieci, niektóre były okropnie nieszczęśliwe, że muszą gdzieś iść. Podejście na Brestową było dość szybkie a na Salatyn- ciekawe. Do góry i w dół i znowu do góry i znowu w dół i za którymś razem ukazała się piękna nazwa szczytu. I sam szczytu oczywiście. Widoki piękne, żadna mgła ich nie zasłaniała, można było podziwiać i puścić oczy w dal. Ale się długo nie napodziwiałam bo się coś mojemu mężowi pogoda nie podobała i zarządził, że schodzimy. I znowu i na dół I do góry i obeszliśmy Brestową ciut bokiem i znowu na Przedni Salatyn, bo mieliśmy wracać tym samym szlakiem. I wtedy zagrzmiało. Patrzymy w niebo, niby jest ok, nic ciemnego z żadnej strony. Z chmur nic nie wywróżę, bo się na nich nie znam Za chwilę zagrzmiało znowu. Na nikim nie zrobiło to wrażenia. Szli do góry, nie wiem, może nic nie słyszeli? W każdym razie niebo było ok, ale ten bezruch powietrza nie napawał optymizmem. W każdym razie podkręciliśmy tempo i byliśmy już prawie na parkingu kiedy lunęło. Po drodze ale to już w aucie dopadła nas burza z gradem. Ogólnie fajna,przyjemna wycieczka, widoki bajka. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Bardzo lubię ten grzbiet , chociaż zazwyczaj używamy kolejki. Schodziliście niebieskim czy zielonym koło kolejki? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Pięknie! To dla mnie wciąż terra incognita... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 2 godziny temu, barbie609 napisał: Bardzo lubię ten grzbiet , chociaż zazwyczaj używamy kolejki. Schodziliście niebieskim czy zielonym koło kolejki? Niebieskim w obie strony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 41 minut temu, jaaga76 napisał: Pięknie! To dla mnie wciąż terra incognita... Dla mnie mnie też. Dopiero poznaję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 @wjesna widoki naprawdę wspaniałe. Jeszcze tam nie byłam więc sobie chociaż popatrzę na twoje zdjęcia. Już od jakiegoś czasu się tam wybieram i jakoś tak schodzi.... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 @wjesnapiękne miejsca co ładnie widać na Twoich fotkach Dawno mnie tam nie było... to już prawie dwa lata I zaczynam tęskinć... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Pięknie tam i generalnie raczej nie ma tłoku (jak na tatrzańskie warunki oczywiście ) - "odkryłem" ten rejon dopiero parę lat temu (wcześniej w okolicy "żyłem" jedynie Rohaczami, Trzema Kopami i Rohackimi Stawami) i od tamtej pory corocznie tu zaglądam w jakiś luźniejszy dzień, zwykle via kolejka. Jest gdzie spokojnie posiedzieć, a widoki szerokie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 10 godzin temu, Jędrek napisał: Pięknie tam i generalnie raczej nie ma tłoku (jak na tatrzańskie warunki oczywiście ) - "odkryłem" ten rejon dopiero parę lat temu (wcześniej w okolicy "żyłem" jedynie Rohaczami, Trzema Kopami i Rohackimi Stawami) i od tamtej pory corocznie tu zaglądam w jakiś luźniejszy dzień, zwykle via kolejka. Jest gdzie spokojnie posiedzieć, a widoki szerokie. Rohackie Stawy mam w planie ale w tę niedzielę z pogodą chyba nie wygram, następna zajęta i znowu się przedłuży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 11 godzin temu, Krzysiek Zd napisał: @wjesnapiękne miejsca co ładnie widać na Twoich fotkach Dawno mnie tam nie było... to już prawie dwa lata I zaczynam tęskinć... Tęsknota to dobra motywacja. Wiem po sobie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 12 godzin temu, Zośka napisał: @wjesna widoki naprawdę wspaniałe. Jeszcze tam nie byłam więc sobie chociaż popatrzę na twoje zdjęcia. Już od jakiegoś czasu się tam wybieram i jakoś tak schodzi.... Wybierz się koniecznie. Pewniecwyjezdzajac kolejką ma się pięknie widoki ale idąc pustym szlakiem na się sporo czasu i las dla siebie. Coś jak u Muminków: ,,Włóczykij wszedł do lasu. Miał przed sobą sto mil ciszy" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 @wjesna Włóczykij to mój idol z dzieciństwa więc raczej zrezygnuję z kolejki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 @ZośkaZosiu koniecznie. Fanklub Włóczykija zobowiązuje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi