Zośka 3,100 Posted August 3, 2022 Share Posted August 3, 2022 Dzisiaj o 7.00 wyruszyliśmy ze Starego Smokowca zdobywać Sławkowski Szczyt. Miała być fajna relacja ale cały czas szliśmy we mgle więc zero fotek?. Na szczęście na szczycie przez chwilę otwarło się okienko w chmurach i zrobiło się pięknie. 8 Quote Link to post Share on other sites
barbie609 3,387 Posted August 3, 2022 Share Posted August 3, 2022 @ZośkaSuper że choć tyle się udało widziałem dzisiaj Tatry Bielskie z Pienin , wyglądało ,że tam kicha zupełna. Fotki wyszły super. 1 1 Quote Link to post Share on other sites
staroń 1,190 Posted August 3, 2022 Share Posted August 3, 2022 (edited) Okienko piękne ? We wrześniu wybieram się na Słowację i Sławkowski jest w planach ? @Zośka Masz jakiś sprawdzony parking w Starym Smokowcu? Planuję kilka szlaków stamtąd a będę nocował w Novej Lesnej więc chyba trzeba będzie podjeżdżać. Edited August 3, 2022 by staroń Quote Link to post Share on other sites
Jędrek 793 Posted August 3, 2022 Share Posted August 3, 2022 Nie było aż tak źle, coś jednak zobaczyliście. Mój Sławkowski przed ponad 20 laty to była mgła prawie od początku do końca, a w tej mgle co i rusz wrażenie że to już ? po czym oczywiście okazywało się że jeszcze nie. Na górze siedział jakiś facet, też z Polski, wyposażony w (na oko) profesjonalny sprzęt foto i czekający "aż się przetrze". My też czekaliśmy jakieś dwie godziny - nie przetarło się. Ale za to w zejściu się rozpadało. ? Potem próbowałem raz jeszcze, ale wówczas pokonał mnie upał, musiałbym mieć beczkę wody na plecach, żeby tamtego dnia wejść, zejść i nie zejść (na zawał). Uraz do tego podejścia mam do dziś, choć od kilku lat zaczyna się on zmniejszać i być może w końcu polezę tam raz jeszcze, póki zdrowie dopisuje ? 2 Quote Link to post Share on other sites
Zośka 3,100 Posted August 3, 2022 Author Share Posted August 3, 2022 @staroń parking pod kolejką. W tym roku niestety już 10 euro?. Jest jeszcze niżej przy stacji elektriczki ale tam płacisz kartą w parkomacie. A z Novej Lesnej też możesz podjechać kolejką która jeździ do Popradu. Quote Link to post Share on other sites
staroń 1,190 Posted August 3, 2022 Share Posted August 3, 2022 (edited) 6 minut temu, Zośka napisał: A z Novej Lesnej też możesz podjechać kolejką która jeździ do Popradu. I tak się chyba skończy, daleko z Novej Lesnej nie jest więc nie wyjdzie dużo. 2 lata temu parkowałem gdzieś pod kolejką za 4 euro? A nad Szczyrbskim za 5 chyba, w takiej sytuacji kolejka lepsza, tym bardziej, że sam jadę, dzięki ? Edited August 3, 2022 by staroń Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 2,954 Posted August 3, 2022 Share Posted August 3, 2022 Miała być fajna relacja ale cały czas szliśmy we mgle więc zero fotek? @Zośka a ja myślałam, że ta karma już minęła....? A tak poważnie mimo chmurek piękne widoczki. ? 1 Quote Link to post Share on other sites
Zośka 3,100 Posted August 3, 2022 Author Share Posted August 3, 2022 @jaaga76 my już chyba zostaniemy w takiej symbiozie?. Ja na mgłę się już nie wkurzam a ona zawsze na chwilę odpuści żebym mogła jakieś fotki pstryknąć. 1 Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 2,954 Posted August 3, 2022 Share Posted August 3, 2022 13 minut temu, Zośka napisał: @jaaga76 my już chyba zostaniemy w takiej symbiozie?. Ja na mgłę się już nie wkurzam a ona zawsze na chwilę odpuści żebym mogła jakieś fotki pstryknąć. Jak się nie ma, co się lubi, to się człowiek dopasuje ?? 1 2 Quote Link to post Share on other sites
Krzysiek Zd 1,299 Posted August 3, 2022 Share Posted August 3, 2022 @Zośka można powiedzieć, że dzisiaj znowu tradycja podtrzymana ? Na szczęście chmury się super ułożyły i miałaś cudne widoki ? Foty naprawdę piękne ? 9 minut temu, jaaga76 napisał: Jak się nie ma, co się lubi, to się człowiek dopasuje ?? Szczególnie w górach, więc nie ma co wybrzydzać ? 3 1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts