Jump to content

Chmury nad Sławkowskim

Recommended Posts

Dzisiaj o 7.00 wyruszyliśmy ze Starego Smokowca zdobywać Sławkowski Szczyt. Miała być fajna relacja ale cały czas szliśmy we mgle więc zero fotek?. Na szczęście na szczycie przez chwilę otwarło się okienko w chmurach i zrobiło się pięknie.

Resized_20220803_103031.jpeg

Resized_20220803_103737.jpeg

Resized_20220803_112141(1).jpeg

• Like ! 8

Okienko piękne ? We wrześniu wybieram się na Słowację i Sławkowski jest w planach ?

@Zośka Masz jakiś sprawdzony parking w Starym Smokowcu? Planuję kilka szlaków stamtąd a będę nocował w Novej Lesnej więc chyba trzeba będzie podjeżdżać.

Edited by staroń

Nie było aż tak źle, coś jednak zobaczyliście. 

Mój Sławkowski przed ponad 20 laty to była mgła prawie od początku do końca, a w tej mgle co i rusz wrażenie że to już ? po czym oczywiście okazywało się że jeszcze nie. Na górze siedział jakiś facet, też z Polski, wyposażony w (na oko) profesjonalny  sprzęt foto i czekający "aż się przetrze". My też czekaliśmy jakieś dwie godziny - nie przetarło się. Ale za to w zejściu się rozpadało. ?

Potem próbowałem raz jeszcze, ale wówczas pokonał mnie upał, musiałbym mieć beczkę wody na plecach, żeby tamtego dnia wejść, zejść i nie zejść (na zawał).

Uraz do tego podejścia mam do dziś, choć od kilku lat zaczyna się on zmniejszać i być może w końcu polezę tam raz jeszcze, póki zdrowie dopisuje  ?

• Haha 2
6 minut temu, Zośka napisał:

A z Novej Lesnej też możesz podjechać kolejką która jeździ do Popradu.

I tak się chyba skończy, daleko z Novej Lesnej nie jest więc nie wyjdzie dużo. 2 lata temu parkowałem gdzieś pod kolejką za 4 euro? A nad Szczyrbskim za 5 chyba, w takiej sytuacji kolejka lepsza, tym bardziej, że sam jadę, dzięki ? 

Edited by staroń

@Zośka można powiedzieć, że dzisiaj znowu tradycja podtrzymana ? Na szczęście chmury się super ułożyły i miałaś cudne widoki ? Foty naprawdę piękne ?

9 minut temu, jaaga76 napisał:

Jak się nie ma, co się lubi, to się człowiek dopasuje ??

Szczególnie w górach, więc nie ma co wybrzydzać ?

• Like ! 3
  • Thanks 1