matrixpolska123 Opublikowano 19 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2022 Z bratem chcemy podróżować po świecie i potrzebujemy jak najlepszych plecaków,kompletnie nie wiem jaki model wybrać,czy patrzeć na opcje systemy nośne itp czy materiał,plecak musi mieć pokrowiec przeciwdeszczowy i możliwość przymocowania maty,śpiwóra,wody.Limit cenowy to 500zł na sztukę,zależy nam na dużej pojemności minimum 65L lub więcej,wygodzie i na dużej wytrzymałości,będziemy codziennie pakować,rozpakowywać je,nosić przez wiele kilometrów podróży,po prostu będą to duże obciążenia,pierwsze dwa które wydają mi się na pierwszy rzut oka ciekawe ale ja się nie znam https://www.electronic-star.pl/Outdoor-i-wolny-czas/Kemping-Trekking/Plecaki/Plecaki-turystyczne/Heyerdahl-plecak-trekkingowy-70L-system-X-Transition-ladowany-od-gory-czerwony-Czerwony.html?gclid=EAIaIQobChMI9dCUkqTQ9gIVCCIYCh3P7whzEAQYASABEgLrwPD_BwE&fbclid=IwAR2pFY5n0IAHdvTAU1Y8fqpaSuvb7GrQRwUeZFPHcnfpnEAPRzVFRZjpV14 https://sklepmartes.pl/plecak-turystyczny-traverse-65l-75335-black-hi-tec??utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=ceneo&utm_source=ceneo&ceneo_cid=ff2767cd-a535-d0b3-1bc9-f97fa96f4e63 https://allegro.pl/oferta/plecak-turystyczny-campus-hawk-65l-13l-wyprzedaz-8396175619?reco_id=c2a654bd-a777-11ec-b6bc-2efea4c744d6&sid=1147bbb04b955b96a226cab2e664258d9124ef0862320b2d7366fdd6604cf017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 23 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2022 @matrixpolska123 zobacz w Decathlonie. Boję się, że w tym budżecie może być ciężko. W moim odczuciu 65 to minimum. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 24 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 11 godzin temu, jaaga76 napisał: zobacz w Decathlonie. tam kupisz ,ale Decathlon mimo rozlicznych zalet nie jest heavy duty .Można poszukać w demobilu. Kiedyś miałem duży plecak niemieckich strzelców alpejskich i on był heavy duty. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 24 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 Dnia 19.03.2022 o 12:40, matrixpolska123 napisał: Limit cenowy to 500zł na podnieś limit 4 krotnie jeśli ma być jak najlepszy plecak Do podróży po świecie czasmi jest lepsza torba na kółkach, widziałem w Lidlu za niecałe 100zł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexi Opublikowano 24 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 Myślę że do tułaczki najlepsze (czytaj najtrwalszy) byłby wojskowy bo i pakowność dobra i materiał pancerny - kosztem wygody...czyli bez wodotrysków w systemie nośnym. Kółka sie nie sprawdzają ...gówniane są z reguły.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Wiecie może jak się nazywa taki plecak, co ma tak wyprofilowany tył, że nie dotykać pleców? Nie wiem jak tego szukać, pod jaka nazwą bo wszędzie są z siatką wentylacyjną a tamtrm byl tak fajnie wygięty. Widziałam na kimś i to przez chwilę nie zauważyłam marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 (edytowane) 11 godzin temu, wjesna napisał: Wiecie może jak się nazywa taki plecak, co ma tak wyprofilowany tył, że nie dotykać pleców? Nie wiem jak tego szukać, pod jaka nazwą bo wszędzie są z siatką wentylacyjną a tamtrm byl tak fajnie wygięty. Widziałam na kimś i to przez chwilę nie zauważyłam marki. W Deuterach to był aircomfort. Mega rozwiązanie. Edytowane 10 Sierpnia 2022 przez jaaga76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 W Gregorym VaporSpan. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 (edytowane) W mojej ocenie najczęściej takie rozwiązanie pojawia się w plecakach rowerowych, które spokojnie można wykorzystać do trekkingu. https://nogidogory.pl/jaki-plecak-trekkingowy-z-siatka-dystansowa/ Edytowane 10 Sierpnia 2022 przez jaaga76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2022 @jaaga76dziekuje, już przegladam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexi Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Dnia 10.08.2022 o 11:58, wjesna napisał: Wiecie może jak się nazywa taki plecak, co ma tak wyprofilowany tył, że nie dotykać pleców? Nie wiem jak tego szukać, pod jaka nazwą bo wszędzie są z siatką wentylacyjną a tamtrm byl tak fajnie wygięty. Widziałam na kimś i to przez chwilę nie zauważyłam marki. Najbardziej znane z tym patentem to Deuter jak napisała Jaga i Osprey (AirSpeed) ale też wiele innych https://8a.pl/plecaki-z-siatka-dystansowa?p=2 z tych mniej znanych a godnych rozważenia jeszcze Fjallraven (Friluft Ventilation System). Kiedyś sie przymierzałem do właśnie takiego patentu - to miał być plecak z założenia od jesieni do wiosny, przymierzałem plecaki Gregory, Flallraven i Osprey - ze wszystkich najbardziej mi Osprey pasował.. ... Ale - trzeba sie liczyć z tym ze przestrzeń pomiędzy siatką a plecami powoduje odsuniecie środka ciężkości od pleców i mnie całkiem to nie odpowiada i mocno przeszkadza wręcz wiec nie poszedłem w tą stronę - kupiłem następnego Ortovoxa, który co prawda nie tyle wentyluje co pochlania wilgoć poprzez "plecy" wykonane z tłoczonej wełny ...no i jest mega wygodny - zwyczajnie pasuje do moich pleców i ramion ...odczucie subiektywne jak przy butach- trzeba mierzyć... może akurat Tobie "spasuje" siatka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Dnia 10.08.2022 o 11:58, wjesna napisał: byl tak fajnie wygięty Naście lat temu kupiłem w Intersporcie takiego wygiętego McKinleya. 40 l, bardzo wygodny i solidny. Wygięcie można regulować. Jeszcze go czasem używam, choć przerzuciłem się generalnie na mniejszy i lżejszy model, tej samej firmy zresztą. Ale ten mniejszy ma siatkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Dziękuję za Wasze rady. Trochę mi rozjaśniło, na tyle, że jednak przez internet nie kupię.. Chciałam dla męża bo on ma ciągle problemy z mokrymi plecami i myślam, że taki lepiej sie u niego sprawdzi. Ale jeśli on się w ogóle inaczej układa na plecach to jednak lepiej, żeby sobie przymierzył w sklepie czy to mu w ogóle pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Dnia 11.08.2022 o 16:38, Lexi napisał: Ale - trzeba sie liczyć z tym ze przestrzeń pomiędzy siatką a plecami powoduje odsuniecie środka ciężkości od pleców i mnie całkiem to nie odpowiada i mocno przeszkadza Ciekawe, nie zwróciłam na to uwagi, ale ja mam mały plecak. Z perspektywy takich subiektywnych odczuć to warto wspomnieć, że czasami mi zawiało po plecach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexi Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2022 6 godzin temu, jaaga76 napisał: Ciekawe, nie zwróciłam na to uwagi, ale ja mam mały plecak. W zimie czasem dość "cieżko" nosze...wiec i do testów staram sie doładować plecak - jak wpakujesz tylko puchówkę i ryż dmuchany to nie ma tego problemu.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi