peter1 Opublikowano 8 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2021 (edytowane) Dolina Kacza - jedna z górnych odnóg Doliny Białej Wody, najbardziej wysunięta na południe. Niecałe 2 km długości. Od lewej odgraniczają ją Gerlachowskie Spady, od prawej próg Doliny Kaczej z Kaczą Siklawą. Dla mnie jedna z najpiękniejszych dolin tatrzańskich. A Zielony Staw Kaczy to przeurocze miejsce(rzut beretem od szlaku znakowanego). Kacza Siklawa i próg doliny Młynarz Żłobisty, Rumanowy, Ganek i Kacza Turnia Gerlachowskie Spady, powyżej Batyżowiecki, Kaczy i Zmarzły Zielony Staw Kaczy Zasłonista Turnia Żłobisty, Rumanowy i Ganek Gerlachowskie Spady Spady, Batyżowiecki, Kaczy i Zmarzły oraz Zasłonista Turnia Młynarz Spady i Zasłonista Turnia Zasłonista Turnia z wyższej perspektywy, po lewej Żelazne Wrota Edytowane 8 Grudnia 2021 przez peter1 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 8 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2021 Czy ja dobrze kojarzę ,że to w tych okolicach odbywały się słynne poszukiwania Loli Hirsch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 8 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2021 10 minut temu, barbie609 napisał: Czy ja dobrze kojarzę ,że to w tych okolicach odbywały się słynne poszukiwania Loli Hirsch? Nie wiem, może ją i tutaj szukali. Ale znaleźli ją pod Małym Lodowym, więc w innej dolinie zupełnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 8 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2021 możliwe że się mi po zajączkowało wyprawa jak zwykle super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 10 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2021 Lubię 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 12 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 W stronę Kaczego Stawu poszliśmy wspólnie z @vatraw październiku. Jako że wyruszyliśmy z Łysej skoro świt, a ja byłem po nieprzespanej nocy, w tych pięknych okolicznościach przyrody pozwoliłem sobie uciąć komara 6 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 12 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 Pięknie tam jest. Wstyd się przyznać, ale nigdy nie byłam. Jak daleko tam można legalnie dojść zimą? Bo się może w marcu wybiorę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 12 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 9 minut temu, Fibi napisał: Pięknie tam jest. Wstyd się przyznać, ale nigdy nie byłam. Jak daleko tam można legalnie dojść zimą? Bo się może w marcu wybiorę. Pięknie, ale na początku trochę nudnawo i strasznie się dłuży. Ale jak już wyjdziesz z lasu, widoki rekompensują wszystko 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 12 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 @Fibi zimą legalnie tylko do tego widoku 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 12 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 @vatra tylko jak długo się idzie do tego widoku, bo jak 20 minut, to inwestycja w busa lub parking się nie opłaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi