Rupicapra rupicapra Opublikowano 9 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 Schronisko PTTK „Murowaniec” na Hali Gąsienicowej, czasowo wyłączone zostaje z eksploatacji w okresie od 01 listopada do 20 grudnia. Z uwagi na zmianę podmiotu prowadzącego obiekt oraz konieczne prac konserwacyjno-remontowe. https://tpn.pl/zwiedzaj#komunikat-turystyczny @tatromaniakMyślę, że warto by to było ogłoszone też na stronie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 To świetna wiadomość Oby razem z nowymi właścicielami nastała nowa jakość w Murowańcu !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 Czy ktoś jeszcze pamięta czasy kiedy Murowaniec był "prawdziwym" schroniskiem ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rupicapra rupicapra Opublikowano 9 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 (edytowane) Starsi na pewno pamiętają, w latach '90 jeszcze było inaczej, z tego, co się mówi. W temacie mówi nieco Albin Marciniak w tym wywiadzie: https://podroze.onet.pl/ciekawe/albin-marciniak-czlowiek-ktory-51-razy-przeszedl-orla-perc/0tynjwd. Edytowane 9 Października 2019 przez Rupicapra rupicapra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rupicapra rupicapra Opublikowano 10 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 I jeszcze byłbym ciekaw, czy ktoś wie, co oznacza "czasowo wyłączony z ekspolatacji": - brak noclegów? - zamknięcie kuchni? - niedostępność kuchni turystycznej (kranu z wodą)? - niedostępność łazienki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 Wyłączone z eksploatacji czyli po polsku NIECZYNNE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Dnia 9.10.2019 o 19:08, Agnieszka GP napisał: ktoś jeszcze pamięta czasy kiedy Murowaniec był "prawdziwym" schroniskiem ??? a od kiedy przestal byc prawdziwym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 (edytowane) 1 hour ago, J@n said: a od kiedy przestal byc prawdziwym ? Dziesiątki lat temu - pamiętam gdzieś początki XXI wieku gdy schodziłem gąsiennicową i usłyszałem potężny łoskot - początkowo myślałem, że trwa zrywka drewna traktorem... lecz myliłem się. Praktycznie pod drzwi schroniska doturlał się autobus turystyczny pełen bachorów (co ciekawe posiadających pełen komplet kończyn i wyglądających na sprawnych ruchowo). Czyli już wtedy był hotelem... Ktoś pamięta jego dzieje w latach 90"? Edytowane 28 Listopada 2019 przez Q'bot 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 2 godziny temu, Q'bot napisał: Ktoś pamięta jego dzieje w latach 90"? ostatni raz spałem tam w kwietniu 1988 roku to było jeszcze normalne schronisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gieferg Opublikowano 13 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 (edytowane) Mogliby je zamienić miejscami Roztoka jest dość kiepsko położona, mało kiedy mi tam po drodze, Murowaniec wprost przeciwnie... Zmian na lepsze się nie spodziewam. Wprost przeciwnie. Edytowane 13 Grudnia 2019 przez Gieferg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk 2k Opublikowano 14 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 Roztoka nie jest po drodze ale ja tam zaglądam zawsze kiedy jestem w Tatrach a Murowaniec jest po drodze ale nie chce mi się tam zaglądać. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk 2k Opublikowano 21 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2019 Jakoś tamten klimat mi nie leży ale zobaczymy czy coś się poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk 2k Opublikowano 21 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2019 Liczyłem na nową jakość a tu pewnie znowu będzie jakoś... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 2 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 14 godzin temu, Mili Wi napisał: To Murowaniec jest już czynny? czy ktoś ma jakieś info? Cześć. Schronisko działa na starych zasadach, jest otwarte. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 4 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2020 Ja go tylko mijałem środowej nocy około 23 Ale wyglądał na czynny i świeciło się w żarłodajni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 6 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 "Cena 1 miejsca noclegowego w pokoju: 2-os - 95zł 3-os - 90zł 4-os - 85zł 5-os - 70zł 6-os - 65zł 10-os - 55zł W pokojach 2-, 3- i 4-osobowym pościel i ręcznik wliczone są w cenie noclegu. W pozostałych pokojach jednorazowa opłata za pościel wynosi 15,00 zł." Nie ma możliwości spania na glebie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk 2k Opublikowano 6 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 Czyli żadnej nowej jakości niestety ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisbin Opublikowano 6 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 Miała być ,,Nowa Lepsza Jakość" a wyszło jak zwykle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisbin Opublikowano 8 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 To może będzie lepiej.,..... jakoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 8 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 17 hours ago, Jacek said: Z dobrych źródeł wiem, że w Murowańcu nie będzie kuchni. Jedzenie ma być przywożone z Zakopanego i sprzedawane na wagę. Jak to mówią młodzi - masakra Hmm... nie bardzo się orientuję, jak było do tej pory, ale dowożenie cateringu z Zakopanego do schoniska chyba będzie wymagało zaprzęgnięcia kilku lambo kursujących na czarnym szlaku? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 20 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Witam. Czy może wie ktoś, czy po zamontowaniu zraszaczy PPOŻ będzie można kimać tam na glebie? Głównie z tego względu były odmowy glebowania... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 20 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Dwa dni temu piłam kawę pod Murowańcem ale ponieważ nie chciało mi się zdejmować raczków, nie wchodziłam do środka więc nie wiem co tam się dzieje! Niemniej jednak informacja o glebowaniu byłaby bezcenna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi