jaaga76 Opublikowano 17 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 Z Krzyżnem porachunki miałam z lipca, kiedy to pogoda zmusiła mnie i @Karol Kliński do "spektakularnego" wycofu na samym początku szlaku. Za nic nie chciało się nam moknąć... Tym razem poza tym, że pogoda była przecudna, to jeszcze Towarzystwo wyborowe . @vatra @Fibi @Karol Kliński i Seba bardzo Wam dziękuję ze ten dzień ❤. Na szlak ruszamy późno, bo mój autobus dojeżdza do Zako dopiero przed 7.00. Po drodze dosiada sie @vatra , a na miejscu czeka pozostała ekipa. Szybka kawka, przepakowanie plecaka i biegniemy na busa. Po drodze zbieramy @Fibi i Sebę. Mamy komplet. Palenica wita nas spokojem. Bileciki i lecimy w stronę Wodogrzmotów i szlaku na 5 Stawów. Droga mija nam na poznawaniu siebie ☺, opowiadaniu o planach. Milutko. Przed 11.00 jesteśmy przy schronisku. Coś na ząb, dywagacje co ubrać i ruszamy. Szybko docieramy do rozejścia szlaku i zaczynamy trawersować pod Buczynowymi Turniami. Nie wiem dlaczego, ale zapamiętałam, że szlak pnie się w górę, a my bardziej schodzimy niż wchodzimy . No nic. W końcu docieramu do Źlebu pod Krzyżnem i zaczyna sie mozolne drapanie w górę i podziwianie panoramy. Koło 14.00 meldujemy się na przełęczy. Nie ma zbyt dużo ludzi, nie ma wiatru, aż się nie chce iść dalej.... Schodzi nam kolejna godzina...Czas jest nieubłagany, a przed nami ze 3 godziny schodzenia. Zbieramy się. Schodząc co chwila zerkamy na ludzi na Orlej i na grę słońca w jej grani. Na mnie górna część Doliny Pańszczycy robi ogromne wrażenie. Bardzo mi się podoba. Moja miłość będzie trwała mniej więcje do Czerwonego Stawku... potem będę już tylko chciała być w Murowańcu . Nocka w autobusie da mi się we znaki. Do Murowańca dochodzimy zmordowani. Jedzonko, herbatka i dalej. Choć tego nie planowaliśmy dzień zamykamy zachodem słońca. Wtedy uświadamiam sobie, że poza zachodem zaliczyłam też wschód. Co prawda z okien autobusu, ale był. 14 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 17 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 To była super wycieczka, choć męcząca. A jak zobaczyłam podejście pod stromą górę za Czerwonym Stawem, to miałam ochotę umierać Kiedyś, dawno temu byłam już na Krzyżnem, ale wtedy pokonywaliśmy trasę w kierunku przeciwnym i pamiętam, że mnie zirytował ten trawers ponad Piątką, bo padałam ze zmęczenia a tu jeszcze trzeba podchodzić(wtedy miałam nieco gorszą kondycję niż obecnie). A tak w ogóle to Seba ustrzelił nam fotkę z góry, znajdziecie się i rozpoznacie? W pomniejszeniu za bardzo ie widać, ale to był moment kiedy szykowaliśmy się do rozłożenia kocyka na kamieniu. @jaaga76 @vatra @Karol Kliński Jeszcze raz dzięki za świetną wyprawę! 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 17 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 (edytowane) @Fibi Seba nie dość, że ma żelazną kondycję, to jeszcze ma sokoli wzrok . Gdzie my jeseśmy na tej fotce to ja nie mam pojęcia . KOCYK chyba był jeszcze w plecaku. Edytowane 17 Września 2021 przez jaaga76 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 17 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 (edytowane) Widać mój niebiesko-zielony plecak Edytowane 17 Września 2021 przez Fibi 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 17 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 1 minutę temu, Fibi napisał: O matko!!!! Faktycznie 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpasani Opublikowano 17 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 @jaaga76 Z przyjemnością przeczytałem I wróciły wspomnienia... Aguś gratuluję pięknych zdjęć @Fibi na tej fotce "z góry" nie znalazłem Was. Takie drobinki Fajne zdjęcie Seba 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpasani Opublikowano 17 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 I ta miejscówka 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 17 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 @jaaga76 super ralacja i fotki A wycieczka bardzo fajna i w dodatku w takim przezacnym gronie Tatromaniaków I jeszcze ten zachodzik słońca na deser pięknie udało Ci się uchwycić, brawo! ☺ 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 18 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2021 @jaaga76 @vatra @Karol Kliński Teraz to już chyba na 100% widać, że to my 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 18 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2021 15 minut temu, Fibi napisał: @jaaga76 @vatra @Karol Kliński Teraz to już chyba na 100% widać, że to my Teraz nie mam już żadnych wątpliwości 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 19 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 @jaaga76 @Fibi @Karol Kliński i Sebastian, bardzo, bardzo Wam dziękuję za tę piękną tatromaniacką przygodę Było naprawdę super Wprawdzie Wasze zdjęcia są ekstra i cała relacja @jaaga76 świetnie napisana ale jeszcze kilka fotek ode mnie 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martuś Opublikowano 24 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 @Karol Kliński bardzo żałuję, że nie mogłam z Wami być ale mam nadzieję, że za rok się uda! Mieliście super pogodę na wyjazd. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi