vatra Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Przyszedł wreszcie czas na Zachodnie! Miałam wolny dzień i postanowiłam trochę popatrzeć na góry. Wszystkie media huczą, że w Tatrach tłumy jakich jeszcze nie było więc pomyślałam że to dobrze, może kogoś spotkam na szlaku. Dosyć wcześnie wyruszyłam z domu i o 7.03 byłam już na Siwej Polanie. Niestety, niemal przez całą moją ulubioną Chochołowską szłam prawie sama i nawet nie rozglądałam się zbytnio, żeby przypadkiem nie zobaczyć misia Dobrze że na wiosnę miałam czas żeby nacieszyć się widokami. Przy schronisku również pusto, szybka kawa i ruszam na pusty szlak w stronę Grzesia. Na Grzesiu już jest kilka osób. Nie zdążyłam się zmęczyć więc nie zatrzymuje się tylko idę dalej na Rakoń. Podziwiam widoki i swoją odwagę bo na całym szlaku między zieloniutką kosówką mija mnie tylko jeden Słowak. Przed Rakoniem już jest nieco ludniej. Moją uwagę coraz bardziej przykuwa cel dzisiejszej wyprawy czyli dosyć okazałe prezentująca się kopułka Wołowca. Staję na Rakoniu i najpierw zmagam się z zimnym i dosyć mocnym wiatrem, ubieram wszystko co mam w plecaku a później... później już nic nie jest w stanie oderwać mojej uwagi od niesamowitego widoku na Rohacze. Tak, Rohacze skradły mi Groźne, piękne, niedostępne i niesamowicie pociągające!!! Na Wołowcu oprócz wiatru, miły polsko-słowacki klimat (lubię Słowaków) i widoki... cudne widoki!!! To był naprawdę piękny dzień! Po 16.00 byłam już przy schronisku na Chocho. I tu czar prysł, bajka się skończyła, tłum który tam hałasował był jakby z innej przygody. No cóż, okazuje się jednak że media nie kłamią Zamknęłam oczy żeby nie utracić cudownych obrazów, które były na górze i szybciutko przebiegłam przez zatłoczony deptak. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 @vatra piękna relacja, cudowne fotki i całkowicie się z Tobą zgadzam, Rohacze i cała dolina są niesamowite a moje serce skradły już dawno temu 22 minuty temu, vatra napisał: Tak, Rohacze skradły mi Groźne, piękne, niedostępne i niesamowicie pociągające!!! Z jednym się tylko zgodzić nie mogę, bo Rohacze są jak najbardziej dostępne 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 @vatrafajne fotki , jak patrzę z góry na Rohackie stawy to trawestując klasyka :Ty poszłaś górą a my w niedzielę doliną 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 No nie wiem @barbie609 bo ja planuję teraz pójść doliną to na Ciebie wypada górą 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 @vatrahmm są pewne plany dotyczące tych okolic , ale to dopiero etap wstępny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 A jednak Super Od planów się zaczyna. Ja już mam gotowy pomysł tylko czekam na odpowiednie warunki do realizacji. Oczywiście pochwalę się już po i mam nadzieję że to będzie wkrótce 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 (edytowane) @vatra no co ja mogę napisać? No po prostu PRZEPIĘKNE!!! Edytowane 25 Sierpnia 2021 przez jaaga76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 @jaaga76 jakoś mi się tak pofarciło, wolny dzień, ładna pogoda - jak zwykle pustawe szlaki z rana i ciekawa traska Było super! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasus Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Ładnie i pusto. Z Wołowca Rohacze na wyciągnięcie ręki. To jeden z planów kolejne lato... a może uda się wyjechać w październiku po raz szósty w 2021 w Tatry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 @ukasus wrzesień i październik to bardzo dobry czas na góry. Warto planować bo pogoda może być bardziej korzystna niż w deszczowo-burzowe wakacje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasus Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 @vatra byłem rok temu. Czerwone Wierchy były gdzieniegdzie białe, a Przełęcz Krzyżne od Pańszczycy zimowa, od piątki lato. Pięknie było, inaczej niż latem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasus Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 @Luk_wszystko będzie zależało od czy będę zmotoryzowany. Jeśli tak to podjedziemy od strony słowackiej, jeśli nie to nocleg w Chochołowskiej i wtedy raczej obejdziemy stawy granią. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 3 minuty temu, Luk_ napisał: to nie traktuj po macoszemu moich kochanych Rohackich Stawów @Luk_ kochane Rohackie stawy to moje marzenie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 1 minutę temu, Luk_ napisał: weź karmę dla kaczek, bo one tam spokoju człowiekowi nie dają Oki, i uściskam je od Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Spokojniutko Każdą kaczkę po kolei nakarmię, ucałuję i fotkę zrobię 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szesc_kolorow Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 @Luk_ czekam na moment, aż zaczniesz tak reklamować Chochołowską jak te Rohackie Stawy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szesc_kolorow Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 (edytowane) 21 minut temu, Luk_ napisał: ja już nie dam się wciągnąć w tą Waszą grę To uważaj żebyś na Siwej Polanie nie zobaczył czegoś takiego Edytowane 25 Sierpnia 2021 przez szesc_kolorow 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi