Zośka Opublikowano 18 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2021 (edytowane) Już dawno planowałam odwiedzenie kompleksu Riese w Górach Sowich a dzisiaj była okazja wreszcie plan zrealizować. Postanowiłam połączyć to ze zdobyciem kilku najwyższych szczytów okolicznych pasm i padło na Kłodzką Górę która jest zaliczana do KGP właściwie przez pomyłkę w obliczeniach (sąsiednia Szeroka Góra jest wg. najnowszych pomiarów wyższa) ale skoro jest w "koronie" to idziemy. Oczywiście mgła i zero widoków . Edytowane 19 Lipca 2021 przez Zośka 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 18 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2021 @Luk_ mgła było momentami jak mleko ale wejście i zejście zajęło nam 3 godz. z jedzeniem więc zarządziłam że zdobędziemy jeszcze Wielką Sowę, najwyższy szczyt Gór Sowich a tam już słoneczko świeciło cały czas 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 18 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2021 @Zośka a ja byłam przekonana, ze Ty dziś w Tatrach byłaś..... Cały dzień w mgłach/chmurach, ani grama słońca....20210718_152419.heic 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 19 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 16 godzin temu, Luk_ napisał: No z takim podawaniem czasu jeszcze się nie spotkałem Będę prekursorem 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 21 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2022 Kolejny szczyt do KGP zaliczony. Mało wymagający ale zdobyty tak przy okazji innej wycieczki. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 21 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2022 @Zośkaomlet drwala był? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 21 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2022 @barbie609 niestety nie weszliśmy do schroniska bo był jakiś bieg na nartach i tłum ludzi. A co to za pyszności? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 21 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2022 To taka bomba kaloryczna , jak to zjadłem to do następnego dnia miałem spokój. Skład to zioła , ziemniaki , jakiś boczek. Dla mnie pycha. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 3 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2022 (edytowane) W niedzielę dopisane 2 szczyty do KGP. Nie ma za bardzo o czym pisać bo na Waligórę wchodziłam 15 minut a na Chełmiec 30 Ale przynajmniej pogoda była fajna bo inaczej 3,5 godz. jazdy z jedną stronę żeby wchodzić 15 i 30 min nie byłoby opłacalne Edytowane 3 Marca 2022 przez Zośka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 3 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2022 Kręciliśmy się trochę w okolicy ale na Waligórze nie byliśmy , o ile pamiętam zniechęciły nas tłumy w okolicy Andrzejówki. Odeszliśmy w stronę Głuszycy , czyli tam skąd żeśmy przyszli 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ania71wro Opublikowano 3 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2022 Tak, w Andrzejówce oprócz dobrego jedzenia są niestety tłumy, ale tylko w weekendy. Byłam 2 tygodnie temu w poniedziałek i było pusto na szlaku, w schronisku kilka osób i dwa psy. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 10 godzin temu, ania71wro napisał: tłumy, ale tylko w weekendy. To było lato 2017r czyli już dość dawno temu , bazowaliśmy wtedy w Górach Sowich. W Kamiennych /Suchych/ bardzo się nam podobał zamek Rogowiec i okolice a pstrąg w smażalni w Rybnicy był super. Widoczki z zamku Przełęcz pod Gomólnikiem , wielbiciele Riese nazywają to miejsce bodajże ,,Domkiem Czarownicy,, 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 17 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 Rudawiec i Kowadło. Dwa szczyty do KGP które można a nawet trzeba "zaliczać" razem bo są niewymagające i zaczynają się w tym samym miejscu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 11 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2023 Dzisiaj szczyt mało wymagający ale bardzo przyjemny ze względu na pustki na szlaku i zaledwie kilka osób na szczycie. Trójmorski Wierch w masywie Śnieżnika nie jest wysoki ale widoki z niego są ładne i bardzo rozległe. Szlak do połowy to typowa dla Sudetów szeroka szutrówka a od połowy niezbyt wymagająca kamienista ścieżka. Wieża w niezbyt dobrym stanie ale nie było zakazu wejścia więc weszliśmy na chwilę i szybko uciekaliśmy bo wiało tak że okularów szukałam pod wieżą. W sumie to bardzo przyjemny spacer w ciszyi spokoju 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 11 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2023 5 minut temu, Zośka napisał: Trójmorski Wierch w masywie Śnieżnika Byliśmy i bardzo nam się podobał. Z opisu i zdjęć wnoszę ,że szliście od Kamiennego Garbu. A jak schodziliście? Bo my zrobiliśmy kółko przez Puchacza i przełęcz. A przy źródle Nysy byliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 11 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2023 @barbie609 szliśmy właśnie od Kamiennego Garbu i tam schodziliśmy bo czas nas gonił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 12 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2023 20 godzin temu, Zośka napisał: przyjemny spacer w ciszyi spokoju Takie najlepsze Fajnie pooglądać na zdjęciach miejsca gdzie nigdy nie byłam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 12 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2023 @wjesna a jeszcze fajniej być w miejscach które się widziało na zdjęciach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 12 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2023 1 godzinę temu, Zośka napisał: @wjesna a jeszcze fajniej być w miejscach które się widziało na zdjęciach Dokładnie tak jest, czasem zdjęcie zauroczy lub zaciekawi na tyle, żeby chcieć zobaczyć własnymi oczami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 (edytowane) Fajne, ciekawe miejsce do odwiedzenia jak pogoda nie pozwala wyjść w góry. Zapora na rzece Bóbr i zbudowana pod nią elektrownia wodna o mocy ponad 13 MW. Zaporę wybudowano w latach 1902-1912 po serii katastrofalnych powodzi. Poprowadzono też linię kolejową i zbudowano most żelazny długi na 151m i wznoszący się na 40m ponad lustrem utworzonego jeziora. Zachęcam do poczytania o ciekawej historii powstania tego miejsca i oczywiście do obejrzenia na własne oczy. Edytowane 2 Sierpnia 2023 przez Zośka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Byliśmy też polecamy , zapora grała też w filmiehttps://www.cda.pl/video/13275770fd niedaleko też Grodziec ,warto zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Most ciekawy. Robi wrażenie nawet na zdjęciu więc zapewne na żywo jeszcze większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 15 Lutego Udostępnij Opublikowano 15 Lutego takie ciekawostki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilujemyq Opublikowano 9 Maja Udostępnij Opublikowano 9 Maja Przeurocze miejsce! ____________________________ Ranking Ubezpieczeń Na Życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi