Guest Posted September 2, 2019 Share Posted September 2, 2019 Tatrzańskie wodospady, urocze górskie stawy i szumiące potoki! Towarzyszą nam w czasie niemal wszystkich naszych wędrówek. Słuchamy ich odgłosów i podziwiamy piękno. Jedne są bardzo popularne i często odwiedzane, inne mniej znane, malutkie, ukryte wśród skał. Czasem mijając je nie potrafimy ich dokładnie nazwać ale cieszymy się ze spotkania z nimi, zwłaszcza w czasie letnich upałów! Zapraszam Was do podzielenia się Waszymi wrażeniami, opiniami i zdjęciami! Może macie jakieś ulubione? Na zdjęciu potok Biała Woda w Dolinie Kieżmarskiej. Spotkałam go w czerwcu na szlaku prowadzącym nad Zielony Staw Kieżmarski. Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted September 2, 2019 Share Posted September 2, 2019 W drodze na Przełęcz pod Chłopkiem! Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted September 2, 2019 Share Posted September 2, 2019 A tu Niebieski Staw pod Rysami? Quote Link to post Share on other sites
staroń 1,221 Posted September 2, 2019 Share Posted September 2, 2019 Kolejno - wrzesień, listopad, czerwiec i kwiecień. Uwielbiam to miejsce... 3 Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted September 3, 2019 Share Posted September 3, 2019 Dolina Pięciu Stawów Spiskich we mgle ? Quote Link to post Share on other sites
Artur S 1,444 Posted September 4, 2019 Share Posted September 4, 2019 Dnia 2.09.2019 o 21:10, Natalia D napisał: Tatrzańskie wodospady, urocze górskie stawy i szumiące potoki! Towarzyszą nam w czasie niemal wszystkich naszych wędrówek. Słuchamy ich odgłosów i podziwiamy piękno. Jedne są bardzo popularne i często odwiedzane, inne mniej znane, malutkie, ukryte wśród skał. Czasem mijając je nie potrafimy ich dokładnie nazwać ale cieszymy się ze spotkania z nimi, zwłaszcza w czasie letnich upałów! Zapraszam Was do podzielenia się Waszymi wrażeniami, opiniami i zdjęciami! Może macie jakieś ulubione?.......... Moich ulubionych jest cała masa ....najbardziej lubię takie przy których można spocząć bez tłoku. Tutaj mały wodospadzik i na następnym zdjęciu staw z którego wypływa. ? 2 Quote Link to post Share on other sites
Isgenaroth 12 Posted September 5, 2019 Share Posted September 5, 2019 3 1 Quote Link to post Share on other sites
staroń 1,221 Posted September 5, 2019 Share Posted September 5, 2019 Ten Czarny też lubie, mimo że dziś zielony. Zdjęcie LIVE że tak powiem, pozdrowienia z najlepszego miejsca na Ziemi ? 4 1 Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted September 6, 2019 Share Posted September 6, 2019 A to brzeg Czarnego Stawu o 6.00 rano ? Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted September 6, 2019 Share Posted September 6, 2019 (edited) Samo mi wyszło pod nogi ? razem zjadłyśmy śniadanie na kamieniu ! Edited September 6, 2019 by Guest Quote Link to post Share on other sites
Anna M. 803 Posted September 6, 2019 Share Posted September 6, 2019 Chyba zapomnieliście o naszej Wielkiej Siklawie ? O każdej porze roku jest piękna mnie najbardziej podoba się latem i jesienią ? 2 Quote Link to post Share on other sites
Anna M. 803 Posted September 8, 2019 Share Posted September 8, 2019 @Natalia D Wszystkie zdjęcia zrobione Wielkiej Siklawie są piękne, bo ona sama w sobie jest bardzo fotogeniczna ? ?❤️ Można powiedzieć, że co roku jestem w tym miejscu i zawsze jest tutaj pięknie. Najmniej okazji mam być tutaj po południu, gdyż wracam z Piąteczki przeważnie innym szlakiem, bez względu na to, czy nocuję w schronisku, czy nie ? 1 Quote Link to post Share on other sites
staroń 1,221 Posted September 8, 2019 Share Posted September 8, 2019 Siklawa najładniejsza wiosną ? 3 Quote Link to post Share on other sites
Anna M. 803 Posted September 8, 2019 Share Posted September 8, 2019 @staroń Nigdy nie miałam okazji być tutaj w zimie, czego bardzo żałuję ? Piękne zdjęcie ? 2 Quote Link to post Share on other sites
staroń 1,221 Posted September 8, 2019 Share Posted September 8, 2019 (edited) Polecam ? To był maj 2018, więc w sumie połowa wiosny, no ale pogoda faktycznie, zimowa ? śniegu mnóstwo, ale dzięki temu okolica wyglądała zupełnie inaczej, niż ją do tej pory znałem ? Jeszcze takie wygrzebałem z tego wyjazdu, prawie nie było ludzi, cisza totalna! Edited September 8, 2019 by staroń 1 Quote Link to post Share on other sites
Artur S 1,444 Posted September 9, 2019 Share Posted September 9, 2019 No to może mój ulubiony tatrzański staw. Podpadnę zapewne miłośnikom Morskiego Oka, ale jak dla mnie ( miłośnika miejsc odludnych ) - najpiękniejszy jest Zielony Kaczy. Do kompletu na drugiej stareńkiej fotce wypływający z Kaczej Doliny Hviezdoslavov vodopad. 3 Quote Link to post Share on other sites
Artur S 1,444 Posted September 9, 2019 Share Posted September 9, 2019 (edited) 47 minut temu, Natalia D napisał: @Artur S Nie podpadłeś? wprost przeciwnie? Brawo za oryginalność upodobań!!! Skoro tak to pomorduję Was jeszcze jednym odległym i prawie zapomnianym miejscem, do którego chciałbym wrócić ( tym razem wodospad bardzo kiepskiej jakości, bo daleko od ścieżki i na dodatek przy pochmurnej pogodzie). " W ciemnosmreczyńskich skał zwaliska,Gdzie pawiookie drzemią stawy, ".......J.Kasprowicz Edited September 9, 2019 by Artur S 1 Quote Link to post Share on other sites
Artur S 1,444 Posted September 15, 2019 Share Posted September 15, 2019 Dolina Pięciu Stawów z troszkę innej perspektywy. 3 Quote Link to post Share on other sites
DominikaB 38 Posted September 15, 2019 Share Posted September 15, 2019 3 Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted September 15, 2019 Share Posted September 15, 2019 Mnie też tam było zielono ? Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted September 15, 2019 Share Posted September 15, 2019 2 minuty temu, Tatromen napisał: Z tej strony jeszcze Zielonego i schronu nie widziałem , super !!!! A myślałam że Ty już wszystko w Tatrach widziałeś ???!!! Miło że można Cię jeszcze czymś zaskoczyć. To ze szlaku na Jagnięcy Szczyt ! Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted September 15, 2019 Share Posted September 15, 2019 Przed chwilą, Tatromen napisał: A ja czarno to widzę !!!!? Zdejmij okulary ? Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted September 15, 2019 Share Posted September 15, 2019 1 minutę temu, Tatromen napisał: Nie lubię jagnięciny !!!!??Domyśliłem się !!!! Może zacznę w dzień chodzić !!!! Fajny szlak, no chyba że za łatwy dla Ciebie ? Ale fajne widoki we wszystkie strony!!! Quote Link to post Share on other sites
Anna M. 803 Posted September 16, 2019 Share Posted September 16, 2019 A mnie było baaardzo mgliście i mokro, także mało było widać ? Chyba najbardziej moją pelerynę ? ? 1 Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted September 21, 2019 Share Posted September 21, 2019 To też w pewnym sensie wodospad !!! Bardzo przydatny w tym miejscu ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts