Jump to content

Spotkania przy wodospadzie!

Guest

Recommended Posts

Tatrzańskie wodospady, urocze górskie stawy i szumiące potoki! Towarzyszą nam w czasie niemal wszystkich naszych wędrówek. Słuchamy ich odgłosów i podziwiamy piękno. Jedne są bardzo popularne i często odwiedzane, inne mniej znane, malutkie, ukryte wśród skał. Czasem mijając je nie potrafimy ich dokładnie nazwać ale cieszymy się ze spotkania z nimi, zwłaszcza w czasie letnich upałów!
Zapraszam Was do podzielenia się Waszymi wrażeniami, opiniami i zdjęciami! Może macie jakieś ulubione?

Na zdjęciu potok Biała Woda w Dolinie Kieżmarskiej. Spotkałam go w czerwcu na szlaku prowadzącym nad Zielony Staw Kieżmarski. 

20190621_145743.jpg

• Replies 315
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeden z najpiękniejszych tatrzańskich stawów. Dolina Ciężka. @vatra jak jeszcze nie byłaś to koniecznie musisz ?

Ze szczytu mam niewiele z telefonu, więcej robiłem aparatem, ale nie wziąłem kabelka, żeby na bieżąco zgrywać na laptopa ? Jak wrócę i znajdę czas i jak będzie o czym pisać, to wrzucę jakąś relację

A nasza Piąteczka też jest super? Tak wyglądała w sobotę ?

Posted Images

Dnia 2.09.2019 o 21:10, Natalia D napisał:

Tatrzańskie wodospady, urocze górskie stawy i szumiące potoki! Towarzyszą nam w czasie niemal wszystkich naszych wędrówek. Słuchamy ich odgłosów i podziwiamy piękno. Jedne są bardzo popularne i często odwiedzane, inne mniej znane, malutkie, ukryte wśród skał. Czasem mijając je nie potrafimy ich dokładnie nazwać ale cieszymy się ze spotkania z nimi, zwłaszcza w czasie letnich upałów!
Zapraszam Was do podzielenia się Waszymi wrażeniami, opiniami i zdjęciami! Może macie jakieś ulubione?..........

Moich ulubionych jest cała masa ....najbardziej lubię takie przy których można spocząć bez tłoku.

Tutaj mały wodospadzik i na następnym zdjęciu staw z którego wypływa. ?

IMG_1214.jpg

IMG_1265.jpg

• Like ! 2

@Natalia D Wszystkie zdjęcia zrobione Wielkiej Siklawie są piękne, bo ona sama w sobie jest bardzo fotogeniczna ? ?❤️ Można powiedzieć, że co roku jestem w tym miejscu i zawsze jest tutaj pięknie. Najmniej okazji mam być tutaj po południu, gdyż wracam z Piąteczki przeważnie innym szlakiem, bez względu na to, czy nocuję w schronisku, czy nie ? 

• Like ! 1

Polecam ? To był maj 2018, więc w sumie połowa wiosny, no ale pogoda faktycznie, zimowa ? śniegu mnóstwo, ale dzięki temu okolica wyglądała zupełnie inaczej, niż ją do tej pory znałem ? 

Piatka.jpg

Piatka1.jpg

Piatka8.jpg

Jeszcze takie wygrzebałem z tego wyjazdu, prawie nie było ludzi, cisza totalna!

Edited by staroń
  • Like ! 1

No to może mój ulubiony tatrzański staw. Podpadnę zapewne miłośnikom Morskiego Oka, ale jak dla mnie ( miłośnika miejsc odludnych ) - najpiękniejszy jest Zielony Kaczy. Do kompletu na drugiej stareńkiej fotce wypływający z Kaczej Doliny Hviezdoslavov vodopad.

k1.jpg

k2.jpg

• Like ! 3
47 minut temu, Natalia D napisał:

@Artur S Nie podpadłeś? wprost przeciwnie? Brawo za oryginalność upodobań!!!

Skoro tak to pomorduję Was jeszcze jednym odległym i prawie zapomnianym miejscem, do którego chciałbym wrócić ( tym razem wodospad bardzo kiepskiej jakości, bo daleko od ścieżki i na dodatek przy pochmurnej pogodzie).

" W ciemnosmreczyńskich skał zwaliska,
Gdzie pawiookie drzemią stawy, ".......J.Kasprowicz

c1.jpg

c2.jpg

Edited by Artur S
  • Like ! 1
2 minuty temu, Tatromen napisał:

Z tej strony jeszcze Zielonego i schronu nie widziałem , super !!!!

A myślałam że Ty już wszystko w Tatrach widziałeś ???!!! Miło że można Cię jeszcze czymś zaskoczyć. To ze szlaku na Jagnięcy Szczyt !

1 minutę temu, Tatromen napisał:

Nie lubię jagnięciny !!!!??Domyśliłem się !!!! Może zacznę w dzień chodzić !!!!

Fajny szlak, no chyba że za łatwy dla Ciebie ? Ale fajne widoki we wszystkie strony!!!

DSC_0978.JPG

DSC_0979.JPG

DSC_0983.JPG

DSC_0989.JPG